Gumenjak Trimarin 4,5 m

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

Uporabniški avatar
BohVar
Kapitan
Kraj: Okolica LJ

Gumenjak Trimarin 4,5 m

OdgovorNapisal/-a BohVar » To Jun 07, 2011 08:56

Pozdravljeni,

resno se zanimam za spodnji gumenjak. Ali kdo pozna tale gumenjak? Kot opažam (zadnje 2-3 mesece) se prodaja že kar nekaj časa in cena je bila kar nekajkrat spuščena. Sicer se mi zdi kar ugoden ali....(morda preveč)?

http://www.avto.net/mornar2003//ad.asp?ID=105030

Ker sem se do sedaj prevažal z YAM300 in Yamaha 5(2t) se mi zdi sicer kar dober oz. primeren preskok?
Morda mi, da še kdo kakšen nasvet, na kaj paziti pri ogledu (spoji, krmna stena, kaj pri motorju?). Ciljam predvsem na mojstre Cibro in podobne izkužene morjeplovce :oops: .....
No že vnaprej hvala za kakršno koli informacijo ali nasvet!
Hodi v planine in plovi po morju dokler je še čas, ker prišel bo čas, ko ne bo več čas, in kmalu bo ta čas!
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

Re: Gumenjak Trimarin 4,5 m

OdgovorNapisal/-a MareC » To Jun 07, 2011 09:03

BohVar napisal/-a:Pozdravljeni,

resno se zanimam za spodnji gumenjak. Ali kdo pozna tale gumenjak? Kot opažam (zadnje 2-3 mesece) se prodaja že kar nekaj časa in cena je bila kar nekajkrat spuščena. Sicer se mi zdi kar ugoden ali....(morda preveč)?

http://www.avto.net/mornar2003//ad.asp?ID=105030

Ker sem se do sedaj prevažal z YAM300 in Yamaha 5(2t) se mi zdi sicer kar dober oz. primeren preskok?
Morda mi, da še kdo kakšen nasvet, na kaj paziti pri ogledu (spoji, krmna stena, kaj pri motorju?). Ciljam predvsem na mojstre Cibro in podobne izkužene morjeplovce :oops: .....
No že vnaprej hvala za kakršno koli informacijo ali nasvet!

aloooo CIBRO tebe išče daj javi se Slika

nehaj sekat Slika pa mu odgovori
Uporabniški avatar
BohVar
Kapitan

OdgovorNapisal/-a BohVar » To Jun 07, 2011 09:16

No tudi MareC tebe štejem za zelo izkušenega morjeplovca, saj redno spremljam forum že več kot 2. leti...in vidim, da si podal že veliko uporabnih nasvetov....... :P
Hodi v planine in plovi po morju dokler je še čas, ker prišel bo čas, ko ne bo več čas, in kmalu bo ta čas!
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » To Jun 07, 2011 09:22

Mene je našu za izkušenega morjeplovca, skor sm s stola padu dobr da imam stranske ročke.
MareC je vsaj stokrat bolj izkušen in kot morjeplovec in gumenjakar-man.
No ni slaba zadeva, preskok bo kar juhuhu, samo za moje pojme ima makina 20 konjev premalo in jurčka previsoko ceno:)
Kolko jih bo v povprečju plulo?računaj da vsaj 2 se ti bosta dodatno uvalila.

MareC prid že na un pir madona sem te klical uni petek pa me nisi šmirglo, pa sem rekel ah pusti ga zgleda da se mu ni dalo z Unij nazaj.
070xxx yyy 27.5.11 17:18 sem bil jaz ampak uverturo imaš pa ubitačno že samo zaradi tega sem zvonil tja v tri dni :lol:
Uporabniški avatar
BohVar
Kapitan

OdgovorNapisal/-a BohVar » To Jun 07, 2011 09:33

Hja plula bova z ženo in 2l otrokom. Sicer nisem lih pristaš hitrosti in "rodea" po valovih. Smučanju bi se nekako odpovedal....morda kakšna tuba ko bo mulc večji (starejši). Morda na kakšno plažo popeljem še očeta in mamo. Tako, da v povprečju bomo trije (en otrok). No, bo pa na plovilu kakšen "pir" več :lol: (hladilna torba)....
Sicer bo namen bolj za skok do kakšnega bližnjega otoka......oddaljene samotne plažice....Sicer sem sam z mojo sedajšno gumico kar relativno dolge razdalje "sekal"....npr.: Orebič (kamp) do Lumbarde, Korčule,...... :roll: (pa tam je kar (po 11-12h) maestral sekal....... ), pa ni bilo problemov, no malo je bilo "mokro"....
cinki70
Poročnik bojne ladje
Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a cinki70 » To Jun 07, 2011 09:34

Živjo,

nisem tolk izkušen kot Cibro in ostala kompanija, je pa čoln lep vidt in zdi se mi kar ugodna cena z veliko opreme, glede na to, da sem jaz pred tremi mesci dal 6k€ za JB couster470 2001l (4,95m) z istim motorjem pa brez dodatne opreme. So ble pa cene takrat še vse +2k. Ceno je možak spustil, ker ga verjetno hoče prodat in ga drugače ne bo.
Je pa dobro pogledat, kot si že sam napisal zadnjo steno in spoje pa motor seveda in to vse če se da sprobat na vodi.

Lp pa srečno pri nakupu.
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » To Jun 07, 2011 09:35

jaz bi že zato kupil ta čoln, ker so bili tubusi namazani po vsaki sezoni
in to največ šteje :lol:

no zdaj pa resno čoln je preizkušena zadeva nič senzacionalnega ne pričakuj je solidne izdelave ima dovolj prostora za tri štirje bojo že mal na tesno
motor je glih za glih mal prešvoh, čeprav sem z NM plul z 40 konji pa je šlo ampak ko je bilo gor 60 je bilo pa ok
opreme je dovolj za poletne avanturce
malo poglej spoje tubusa in plastike na krmi, poglej če kje že diha kaj pri konzoli, poglej kako izgleda gelcoat na krmni steni
motor zalaufaj s slušalkami pa poglej če dela trim BP, ker ti so imeli probleme s trimom
pa ceno mal potolč seveda

Ti cibro nehaj norce brit iz starejših od sebe - iz Unij na pir v LJ si zgubu kompas

ajde ta teden proti koncu pa greva 100%
Uporabniški avatar
BohVar
Kapitan

OdgovorNapisal/-a BohVar » To Jun 07, 2011 09:36

No saj za MareC-a sem kar vedel....
No, če bi ceno spravil na okroglih 5000€ bi bil kar zadovoljen......
A ta motor ima električni TRIM?
Pa če se motim AS-Boat tudi servisira Mercury (izvekrmne) motorje, ki mi je sicer najbližji.....?!
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » To Jun 07, 2011 09:54

Ja to je tko ne v delnice v gumenjak je naložba. Drugo leto bo še dražji.joke.
čakaj da se ti janadino javi.on je imel 4.5 novomarja s 60 hp, prej je imal gor 40 če se ne motim.
Jaz sem imel 40 na 4m gumi pa z dvema tremi gre tam ene 18-20 vozlov potovalke.
Preden mulc zraste če ima zdaj 2 leti boš imel ti že 150hp zadaj tako da tuba naj te ne skrbi.
Pa prikola upam da ni super jadna.
LP, G
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » To Jun 07, 2011 10:24

Saj bi se javil, samo nisem strokovnjak. :oops:

Ma daj, nema veze. :lol: Jaz sem imel dve leti nekaj takega, zelo podobnega. Prvo leto gor 50KM, drugo leto gor 60KM, sicer 2-taktno yamaho, razlika pa je bila dan in noč. Z 40-tko pač ne pričakuj nekaj divjega, je pa dovolj za normalno vožnjo, z tremi do max 4-imi osebami. Mogoče če je malo manjši propeler gor lahko tudi več. Z mojim sem bil tudi na prvi morjeplovski ruti, čoln se je odlično obnesel za to dolžino, skratka pravi nakup če je vse OK: Sicer pa so ti pred menoj povedali kaj poglej pri nakupu.
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
BohVar
Kapitan

OdgovorNapisal/-a BohVar » To Jun 07, 2011 10:27

Sicer sama poraba mi za 2 x14 dni na leto dol visi, lahko pa pričakujem tam od 8-12 l/h, kajne?
Sicer naj bi imel LOK prikolico, no do zdaj nisem zasledil na netu težav, je pa seveda odvisno od same uporabe in vzdrževanja. (?)

Sama vleka z Touranom (105hp) prikolice naj bi bila dovolj...ali...???

THX

:roll:
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » To Jun 07, 2011 10:32

Poraba bo tam nekje do 10L na uro. Na prikolici preglej ležaje, dvigni prikolico in zavrti kolo, vrtenje mora biti neslišno, v nasprotnem primeru menjaj ležaje. Glede same vleke pa bom tako rekel, moči bo zadosti, samo neke velike hitrosti ne boš mogel dosečti, sicer pa je tak omejitev 80. Pa če ne vidiš nazaj mimo čolna, ti predlagam da vsaj na vozikovi strani montiraš podaljšano vzvratno ogledalo.
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » To Jun 07, 2011 10:36

BohVar napisal/-a:Sicer sama poraba mi za 2 x14 dni na leto dol visi, lahko pa pričakujem tam od 8-12 l/h, kajne?
Sicer naj bi imel LOK prikolico, no do zdaj nisem zasledil na netu težav, je pa seveda odvisno od same uporabe in vzdrževanja. (?)

Sama vleka z Touranom (105hp) prikolice naj bi bila dovolj...ali...???

THX

:roll:

Prikola, ce je 2002 in ni bila vedno v vodi, bo funkcionirala BP. Če je lepo skrbel za coln je verjetno tudi za prikolico. Poglej lezaje, drugega ne rabis. Ni pa LOK nek sinonim, je popolnoma identičen v kvaliteti napram ostalim. Ce je drag, se ne pomeni, da je najboljsi. LOK dela za DARS in si lahko v maloprodaji privosci taksne cene, ker ne živi od tega.
Touran 105??? Fino privezi coln!!! :)
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » To Jun 07, 2011 10:40

janadino napisal/-a:Poraba bo tam nekje do 10L na uro. Na prikolici preglej ležaje, dvigni prikolico in zavrti kolo, vrtenje mora biti neslišno, v nasprotnem primeru menjaj ležaje. Glede same vleke pa bom tako rekel, moči bo zadosti, samo neke velike hitrosti ne boš mogel dosečti, sicer pa je tak omejitev 80. Pa če ne vidiš nazaj mimo čolna, ti predlagam da vsaj na vozikovi strani montiraš podaljšano vzvratno ogledalo.

Z identičnim avtom sem peljal kovcek prikolico, ki ima precej vec upora, gre popolnoma brez težav tudi 140. Imas pa prav, omejitev je 80 :)
Uporabniški avatar
BohVar
Kapitan

OdgovorNapisal/-a BohVar » To Jun 07, 2011 10:41

Zakaj, ali zaradi zavetrja?? No to je itak namen, sem že na "morjeplovcu prebral", da bolje 3 "gurtne" kot 2 hehehe. :) :oops:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti