Pričakovana hitrost?
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
Pričakovana hitrost?
Včeraj smo s kolegom pognali njegovo novo pridobitev - maestral 4,8m s Suzukijem 60km, 4-taktnim seveda. Letelo je ene 23, morda malček čez, pa nič več.
Je ob tej konfiguraciji to za pričakovati? Ker nadejali smo se kar malo več... Ne, da ni dovolj, ampak pač pričakuješ več...
Je ob tej konfiguraciji to za pričakovati? Ker nadejali smo se kar malo več... Ne, da ni dovolj, ampak pač pričakuješ več...
- Savo1953
- Admiral
- Kraj: Škofljica - Kvarner (Duga uvala)
bluesky napisal/-a:moja 4,98 m gumica s 60hp motorjem ob teži na krovu 150kg in ugodnem morju potegne do 32kn. Enkrat mi je pa uspelo do 36kn (no, bil je ugoden veter in mirno morje in še nekaj manj teže).
Si reguliral naklon motorja med vožnjo ?
Po GPS ali po števcu?? Pravi vozli (ali MPH, ali kh)?? O tem je pisal admin v temi od Nine...
Kdor hoče, najde pot, kdor noče, najde izgovor.
- bluesky
- Viceadmiral
- Kraj: Ljubljana Šentvid
- Kontakt:
Savo1953 napisal/-a:bluesky napisal/-a:moja 4,98 m gumica s 60hp motorjem ob teži na krovu 150kg in ugodnem morju potegne do 32kn. Enkrat mi je pa uspelo do 36kn (no, bil je ugoden veter in mirno morje in še nekaj manj teže).
Po GPS ali po števcu?? Pravi vozli (ali MPH, ali kh)?? O tem je pisal admin v temi od Nine...
vozlov ali knots ali kn. Gledal pa sem števec.
BlueSky
Savo1953 napisal/-a:bluesky napisal/-a:moja 4,98 m gumica s 60hp motorjem ob teži na krovu 150kg in ugodnem morju potegne do 32kn. Enkrat mi je pa uspelo do 36kn (no, bil je ugoden veter in mirno morje in še nekaj manj teže).
ja, tudi v našem primeru vozli po števcu. smo še z garminom merili in štima. obratov pa nismo niti pri full spravili preko 4900... nekaj ne štima.
No saj moj merilec ima tudi mph ampak ko sem ga primerjal z garminom se cifre ujemajo se pri 30kn meni pokaže pri 30 mph na števcu na čolnu, pač gledam cifro in čao,
ja na 4900 pa ne štima, bo treba manjši korak če se ne motim, za pitch do dva, treba probat ni druge.
No pa smo tam, spet iščemo propelerje....
ja na 4900 pa ne štima, bo treba manjši korak če se ne motim, za pitch do dva, treba probat ni druge.
No pa smo tam, spet iščemo propelerje....
Kolega ima maestral 440 in suzuki 60, enak kot tvoj. Prej je imel motor pri polnem plinu nekje 4.400 obratov, propeler 15 col, hitrost nekaj čez 30 vozlov, sedaj je dal gor 17 col propeler, obrati pri polnem gasu nekje 4.200, mogoče še več vendar pravi da je že malo nevarno, hitrost pa prav tako nekje 30 KN.
Guma je guma, zaenkrat.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti