Lp. mene pa bi zanimalo samo mnenje glede gumenjaka 3m in yamaha 4T z 4 kojnskimi močmi. vprašal bi sledeče :
je motor pretežak za takšno malo gumico ?
prijatelj je imel 2,8m gumenjaka + yamaha 4t-4kojnsko pa mu je ko se je peljal vzrato zalivalo v gumenjak da je bil ves moker. pa me malo skrbi da se mi na dopustu letos nebi zgodilo isto. motor pa ma dolgo peto pa ce se ne motim 20-23kg.
gumenjak 3m +4t - YAMAHA
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
gumenjak 3m +4t - YAMAHA
Volvo & Yamaha PoweR.
Pri vzvratni vožnji tudi mojega zaliva voda, pa je malo večji, pač čoln ni narejen za vzvratno vožnjo, saj je zadaj ravna plošča ki vsaki val odbije gor in potem seveda čoln zajema vodo. Na te stvari se ne oziraj. Motor za tako dolžino sploh ni pretežek, edino ne vem, če imaš dolgo nogo motorja potem to ni preveč dobro. Bo malo bolj rilo in manjša hitrost, ampak glisirati se s tem kompletom itak ne da, tak da verjetno ne bo nekih večjih težav.
Guma je guma, zaenkrat.
janadino napisal/-a:Pri vzvratni vožnji tudi mojega zaliva voda, pa je malo večji, pač čoln ni narejen za vzvratno vožnjo, saj je zadaj ravna plošča ki vsaki val odbije gor in potem seveda čoln zajema vodo. Na te stvari se ne oziraj. Motor za tako dolžino sploh ni pretežek, edino ne vem, če imaš dolgo nogo motorja potem to ni preveč dobro. Bo malo bolj rilo in manjša hitrost, ampak glisirati se s tem kompletom itak ne da, tak da verjetno ne bo nekih večjih težav.
za dolgo nogo tak vem da bi ni najbolše. Sao je pač tak na hitro prišlo , drugač pa hvala!
Volvo & Yamaha PoweR.
Re: gumenjak 3m +4t - YAMAHA
dominator napisal/-a:Lp. mene pa bi zanimalo samo mnenje glede gumenjaka 3m in yamaha 4T z 4 kojnskimi močmi. vprašal bi sledeče :
prijatelj je imel 2,8m gumenjaka + yamaha 4t-4kojnsko pa mu je ko se je peljal vzrato zalivalo v gumenjak da je bil ves moker. pa me malo skrbi da se mi na dopustu letos nebi zgodilo isto. motor pa ma dolgo peto pa ce se ne motim 20-23kg.
zalivalo ga je ker je z preveč gasa plul vzvratno.to se počne pod štantgasom
mal po domače povedano ampak razumljivo
- VirtoSailor
- Kontraadmiral
- Kraj: Velenje-Bunarina
Re: gumenjak 3m +4t - YAMAHA
dominator napisal/-a:Lp. mene pa bi zanimalo samo mnenje glede gumenjaka 3m in yamaha 4T z 4 kojnskimi močmi. vprašal bi sledeče :
Se pridružujem ostalim. Sam imam Maestral 3m, in Yamaho 4T 4 KM, ki je odličen motor, prej sem imel Tomos 4 in ni primerjave. Sam glisiram in je že kar nevarno, zgodilo se mi je da mi je ročko od gasa lani pri polni hitrosti obrnilo in sem komaj uspel uloviti motor. Za primerjavo naj povem npr. relacija Pašman Kraj - Biograd sem prevozil sam v 20 minutah, rešilni jopič pa imam vedno oblečen ko grem malo dlje ven. Po občutk rečem da je hitrost čona 1 oseba nagnjen naprej kakih 30-35 km/h (naj me kak član popravi saj bi moral navesti hitrost v vozlih oz miljah). Vzvratna vožnja pa ob minimalnem plinu, sicer čoln nepotrebno zalivaš, pa še upor je velik na gumico in mali efekt, mislim da je pri večjih gumenjakih enak problem. Na čoln bi lahko dol do 9,9 km, vendar bi bilo definitivno prevelika obremenitev za to gumico (Kot da bi dal na tomos čebelico gor mašino od ctxa po domače povedano). Sma pa s kolegom pred leti na 2.2m Arimar dala Tomos 18 KM in ko pogledam nazaj sem lahko vesel da se ni zgodilo nič hujšega ko sva divjala in prehitevala razne gliserje z 40 KM in tudi več.
Varno plovbo želim.
Sam sem doživel in preživel s takim gumenjakom že eno nevarno izkušnjo na rekiDRavi, vendar to pa je že tema v kaki drugi debati lahko.
http://www.gasilci.org/forum/viewtopic.php?f=6&t=9083
@bamby - moram rečt, da prvič slišim za to nesrečo
Hvala bogu, da se je tako razpletlo.Tudi sam plujem po Dravi, pa sem ravno letos razmišljal o tem, da bi nekje ob obrežju - sicer jezera samega sidral ter z mojo spil en pir v miru.
Vem, da na reki sami je sidranje prepovedano, mi pa sedaj od tega posta dalje niti na kraj pameti ne pride da ga sploh zraven na Ranco vzamem.
Varno plovbo vsem!
Lp Dejan
Hvala bogu, da se je tako razpletlo.Tudi sam plujem po Dravi, pa sem ravno letos razmišljal o tem, da bi nekje ob obrežju - sicer jezera samega sidral ter z mojo spil en pir v miru.
Vem, da na reki sami je sidranje prepovedano, mi pa sedaj od tega posta dalje niti na kraj pameti ne pride da ga sploh zraven na Ranco vzamem.
Varno plovbo vsem!
Lp Dejan
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov