Nakup gumenjaka
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
Nakup gumenjaka
Pozdravljeni.
Sem nov na forumu in bi prosil za pomoč. Lansko leto sem od prijatla najel gumenjak Trimarin 3.6 m z Yamahinim 25 km motorjem. Vse je bilo letnik 2001. Ko je bil čol spredaj obremenen je bilo vse OK, problem pa je nastal, ko je bila na čolno samo ena oseba saj se je preveč dvignil in se enostavno hitro ni dalo peljati. Sicer sem bil nad čolnom navdušen. Sedaj imam možnost le-tega odkupiti in me zanima ali obstaja kakšna rešitev za ta problem. Če bom postal lastnik tega čolna bi bil shranjen preko zime pod nastreškom. Ali je to OK.
Hvala za odgovore.
Lep pozdrav,
Sem nov na forumu in bi prosil za pomoč. Lansko leto sem od prijatla najel gumenjak Trimarin 3.6 m z Yamahinim 25 km motorjem. Vse je bilo letnik 2001. Ko je bil čol spredaj obremenen je bilo vse OK, problem pa je nastal, ko je bila na čolno samo ena oseba saj se je preveč dvignil in se enostavno hitro ni dalo peljati. Sicer sem bil nad čolnom navdušen. Sedaj imam možnost le-tega odkupiti in me zanima ali obstaja kakšna rešitev za ta problem. Če bom postal lastnik tega čolna bi bil shranjen preko zime pod nastreškom. Ali je to OK.
Hvala za odgovore.
Lep pozdrav,
-
nautic boy
- Kapitan korvete
- Kraj: DOMŽALE - PAG
Nič ni preslabo, pa premočno pa pretežko...
Kot ti je že namignil Boštjan9 probaj samo v premec naložiti čimveč teže, sidro, mogoče kak 5 litrni kanister poln peska ali svinca pa bo vse skupaj OK. Če bo motor slabši, potem z štirimi osebami več ne bo šlo tako, pa tudi smučanje ali kaj podobnega odpade. Ko pa si sam na čolnu, pa pač po pameti. Čoln lahko imaš pozimi pokrit in pod nadstreškom, ne bo mu hudega. Ali ima motor električni ali ročni trim?
Kot ti je že namignil Boštjan9 probaj samo v premec naložiti čimveč teže, sidro, mogoče kak 5 litrni kanister poln peska ali svinca pa bo vse skupaj OK. Če bo motor slabši, potem z štirimi osebami več ne bo šlo tako, pa tudi smučanje ali kaj podobnega odpade. Ko pa si sam na čolnu, pa pač po pameti. Čoln lahko imaš pozimi pokrit in pod nadstreškom, ne bo mu hudega. Ali ima motor električni ali ročni trim?
Guma je guma, zaenkrat.
-
nautic boy
- Kapitan korvete
- Kraj: DOMŽALE - PAG
Mamamicka je verjetno mislil, da so eni čolni nezmožni prenesti breme motorja, ki ga še dovoljujejo papirji. Pri meni je že tako, saj imam teh 75KM vrh glave in sploh pri polnem plinu je že neverno, če pa je že malo vzvalovano pa je sploh nemogoče sam na čolnu doseči poln gas. Max pa dovoljujejo 100KM, si ne predstavljam.
Pa še kateri taki problem poznam.
Guma je guma, zaenkrat.
janadino napisal/-a:Mamamicka je verjetno mislil, da so eni čolni nezmožni prenesti breme motorja, ki ga še dovoljujejo papirji. Pri meni je že tako, saj imam teh 75KM vrh glave in sploh pri polnem plinu je že neverno, če pa je že malo vzvalovano pa je sploh nemogoče sam na čolnu doseči poln gas. Max pa dovoljujejo 100KM, si ne predstavljam.Pa še kateri taki problem poznam.
Jaz mam tudi 18-ko na mojem Joymarcu 380.Dovoljeno je 20 KM - si ne predstavljam kaj bi to delalo, če bi še dal dva konja več gor, ker že zdaj trga čoln po spojih od brzine
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov