gumenjak problem
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
gumenjak problem
Ojla.
imam dva problema. Ko sem bil na morju mi je neznanec prerezal vrv, ki je bla vezana na korpomorto. čoln je 2nasedu" na pomol. neki časa je butu in tko se je načel PVC del čolna. to je del med trupom in tubusi oz. del ki je zalepljen na trup. sedaj me zanima kako naj to saniram? a ce imas osnovno zavarovanje se daprijavit skodo?
drugi problem pa je sledeč: ko sem vozil mi je odletelo kolo prikolice in je motor udaril ob cestišče. pri tem se je zvila "plavut morskega psa". tko jst rečem delu pete motorja ki je pod propelerjem.::))
a se komu sanja kako to poravit?
najlepša hvala
http://www.mojalbum.com/muco46/gumenjak
imam dva problema. Ko sem bil na morju mi je neznanec prerezal vrv, ki je bla vezana na korpomorto. čoln je 2nasedu" na pomol. neki časa je butu in tko se je načel PVC del čolna. to je del med trupom in tubusi oz. del ki je zalepljen na trup. sedaj me zanima kako naj to saniram? a ce imas osnovno zavarovanje se daprijavit skodo?
drugi problem pa je sledeč: ko sem vozil mi je odletelo kolo prikolice in je motor udaril ob cestišče. pri tem se je zvila "plavut morskega psa". tko jst rečem delu pete motorja ki je pod propelerjem.::))
a se komu sanja kako to poravit?
najlepša hvala
http://www.mojalbum.com/muco46/gumenjak
Ja ni samo poliester, gor na ta poliester je zalimana guma. Verjetno je potrebno najprej malo več gume odrezati okrog, potem sanirati poliester in še potem z večjo fliko zalepiti čez oboje. Tako vsaj jaz vidim iz slike.
Glede pete pa tako, če ni čisto nič napokana se bo dalo zravnati brez posledic, počasi segrevanje in ravnanje. Na koncu, če ni preveč poškodovana jo samo pobrusiš da ni ostrih robov in pobarvaš.
Glede pete pa tako, če ni čisto nič napokana se bo dalo zravnati brez posledic, počasi segrevanje in ravnanje. Na koncu, če ni preveč poškodovana jo samo pobrusiš da ni ostrih robov in pobarvaš.
Guma je guma, zaenkrat.
sej poškodba PVc ni pršla do poliestra. na polister je prilepljeno platno in cez sta dve folji in potem spet platno in čez siva folja.
ta prvo platno še vedno drzi in ni nič poškodovano.
kje ba bi dobil Pvc in lepilo zanj?
glede plavuti: ni nič napokano. jst bi segrel samo nevem kaj bodo rekli zobniki in ležaji v sami peti?
ta prvo platno še vedno drzi in ni nič poškodovano.
kje ba bi dobil Pvc in lepilo zanj?
glede plavuti: ni nič napokano. jst bi segrel samo nevem kaj bodo rekli zobniki in ležaji v sami peti?
Pozdravljen.. na delu kjer je poskodba moras odlepiti gumo... natem obnoviti toraj zakitati z polyester-kitom in prebarvati z gel-coatom nato izravnas in znova prilepis gumo...tam kjer je lukna odrezes in cez nalepis vecjo fliko...ce se le da tako da bo cim manj opazno..
To ''plavut'' na motorju moras pregreti z plamenom in nato izravnati... spodaj kjer se pozna posodba naj te ne skrbi ker ni nic hudega..vzemi le brusilko nanj daj No. 80 smirgelj in izravnaj te praske od spodaj proti gor...
Kupi sprej iste barve in pobarvaj kjer si brusil in zgal..
PS : kadar se odpravljas na pot..vedno preveri LAGERJE (5 minuta dela)
Lep pozdrav in srecno
To ''plavut'' na motorju moras pregreti z plamenom in nato izravnati... spodaj kjer se pozna posodba naj te ne skrbi ker ni nic hudega..vzemi le brusilko nanj daj No. 80 smirgelj in izravnaj te praske od spodaj proti gor...
Kupi sprej iste barve in pobarvaj kjer si brusil in zgal..
PS : kadar se odpravljas na pot..vedno preveri LAGERJE (5 minuta dela)
Lep pozdrav in srecno
Si bom sposodil to temo, ker imam tudi sam eno tezavo...
Nekomu je bilo strašno dolgčas in mi je popustil privezno vrv na boji, tako, da je coln spravil v plitko vodo, tako, da je plavut vztrajno nekaj dni tolkla po tleh. Na propelerju ni nikakrsne poskodbe, plavut je popolnoma ravna, le speskana je do amena, na enem mestu je celo nekaj milimetrov manjka. V glavnem izgleda, kot bi oral za tamlad krompir?
Ali se da to dovariti ali se to pokita?
Nekomu je bilo strašno dolgčas in mi je popustil privezno vrv na boji, tako, da je coln spravil v plitko vodo, tako, da je plavut vztrajno nekaj dni tolkla po tleh. Na propelerju ni nikakrsne poskodbe, plavut je popolnoma ravna, le speskana je do amena, na enem mestu je celo nekaj milimetrov manjka. V glavnem izgleda, kot bi oral za tamlad krompir?
Ali se da to dovariti ali se to pokita?
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov