Nakup gumenjaka okrog 4 m+motor do 20 ks (4t)

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

VINKO
Praporščak
Kraj: celje

Nakup gumenjaka okrog 4 m+motor do 20 ks (4t)

OdgovorNapisal/-a VINKO » So Nov 19, 2011 16:16

Zdravo!
Prosil bi za nasvet.Nameravam kupiti malo rab.ali pa novega gumenjaka,takšnega da ga lahko vzdolžno dam v apartma (navadna širina vhodnih vrat !!) kadar nas ni na morju.V mislih imam nekje okrog 4 m+20 ks-ročno upravljanje.Kaj menite,kaj bi bilo pametno kupiti,pa da bi bilo uporabno a spet ne preveč drago.Sedaj imam 2,6 m +tomos 4,žal pa smo pretežki pa tudi prepočasni (4 KOM!!)... :roll:
Kdaj in kje kupiti.
HVALA
Uporabniški avatar
Rey
Poročnik fregate
Kraj: Ankaran

OdgovorNapisal/-a Rey » So Nov 19, 2011 16:33

Pozdravljen!

Če te zanima prodajam (ni še oglasa, zakaj prodajam preberi temo "SACS 410) zložljiv gumenjak Honda + 20konjski 4T motor z ročnim zagonom in upravljanjem - oboje letnik 2010. Zraven je še sidro, vrvi, 12l rezervoar, nova senčna tenda, dva bokobrana, stopničke, stojalo za motor... Če si interesent pošlji ZS.

LP
stanec
Kapitan
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a stanec » So Nov 19, 2011 17:52

To je neizpeta tema.Vsakokrat bo m premalo če ga boš dal v vodo.Očitno ste mlada družina in rešuješ trenutno situacijo.
Iz svojih izkuženj bi ti rad povedal,ne kupuj nekaj na silo,ker z vsako prodajo vedno izgubljaš.Raje počakaj še leto in kupi nekaj ustreznega vsaj za pet let.Je pa vprašanje kaj želiš.
Po mojih izkušnjah štiričlanska družina,če se želi hitro in varno prepeljati in smučati zadaj,potrebuješ gumenjaka med 5-5,5m z motorjem cca 70KM.
Jaz sem imel takega preurejenega tudi za bivanje in teden dni z solidnim vremenom ni bil problem.
Je pa spet vprašanje zahtevnosti uporabnikov.
Še enkrat,ne kupuj nekaj na silo in za trenutno rešitev ampak počakaj,da si lahko kupiš nekaj za dalj časa.Gumice so res drage, so pa tudi varne.Jaz sem jih imel pet skupaj več kot petnajst let in sem sedaj na jadrnici.
Veliko uspeha pri nakupu.
z vetrom v laseh
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » So Nov 19, 2011 18:16

Glede na to da praviš da maš dol vikend si vrjetno dost na morju in kot bi se reklo temu rabiš bolj profi plovilo :D Mislim da je zgornji nasvet na mestu.
bobiboss
Viceadmiral
Kraj: lj-podgorica

Re: Nakup gumenjaka okrog 4 m+motor do 20 ks (4t)

OdgovorNapisal/-a bobiboss » So Nov 19, 2011 18:22

VINKO napisal/-a:Zdravo!
Prosil bi za nasvet.Nameravam kupiti malo rab.ali pa novega gumenjaka,takšnega da ga lahko vzdolžno dam v apartma (navadna širina vhodnih vrat !!) kadar nas ni na morju.V mislih imam nekje okrog 4 m+20 ks-ročno upravljanje.Kaj menite,kaj bi bilo pametno kupiti,pa da bi bilo uporabno a spet ne preveč drago.Sedaj imam 2,6 m +tomos 4,žal pa smo pretežki pa tudi prepočasni (4 KOM!!)... :roll:
Kdaj in kje kupiti.
HVALA

torej gumica z mehkim dnom in napihljivo kobilico imaš v mislih ter sestavljivo dno.dno boš moral vedno odstraniti pred shranjevanjem ker ga ne boste mogli nesti, no mogoče ste pa le dovolj močni.širina vrat niti ni tolko kritična koliko je bolj višina vrat.
če se ti mudi vzemi rabljenega ali pa počakaj in še malo premisli in si omisli nov čoln.
Uporabniški avatar
dule
Admiral

OdgovorNapisal/-a dule » So Nov 19, 2011 21:52

bobiboss napisal/-a:
VINKO napisal/-a:Zdravo!
Kdaj in kje kupiti.
HVALA

torej gumica z mehkim dnom in napihljivo kobilico imaš v mislih ter sestavljivo dno.dno boš moral vedno odstraniti pred shranjevanjem ker ga ne boste mogli nesti, no mogoče ste pa le dovolj močni.širina vrat niti ni tolko kritična koliko je bolj višina vrat.
če se ti mudi vzemi rabljenega ali pa počakaj in še malo premisli in si omisli nov čoln.

Če ne boste vedno motor dol dajali bo prej problem širina vrat ko pa višina. Saj te gumenjaki niso široki 2 m, motor pa ima sigurno več kot 1 m. Pa še teža čolna z motorjem je sigurno 120 kg +.
Drugače pa pohvalijo Honda gumenjake. V AS Domžale imaš akcijo novih čolnov
http://www.avto.net/mornar2003//ad.asp?id=103574
in pa motorjev
http://www.avto.net/mornar2003/ad.asp?ID=98229
Uporabniški avatar
Zmago1
Kapitan

OdgovorNapisal/-a Zmago1 » Ne Nov 20, 2011 07:41

bobiboss napisal/-a:torej gumica z mehkim dnom in napihljivo kobilico imaš v mislih ter sestavljivo dno.dno boš moral vedno odstraniti pred shranjevanjem ker ga ne boste mogli nesti, no mogoče ste pa le dovolj močni.širina vrat niti ni tolko kritična koliko je bolj višina vrat.

Razstavit ga boš moral tudi zaradi tega ker je pod deskami voda in po 14 dneh je spodaj vse zeleno ,...če hočeš očistit potem ga moraš razstavit,....
Tako da dolžine jaz tako ne bi omejeval, po letni uporabi boste čoln razdrli, umili, posušili in napol napihnili v APP brez desk, zavzel bo bistveno manj prostora kot kompletno sestavljen. Problem bo tudi s prenašanjem 20KM motorja 4T, kako pa misliš to prenašati, ima preko 50kg? Prenašal ga boš najmanj 4x na leto, v vodo, iz vode, na servis, iz servisa,....

lp, Z
Jape
Viceadmiral
Kraj: Stranska vas - Pag

OdgovorNapisal/-a Jape » Ne Nov 20, 2011 09:24

Zmago1 napisal/-a:
bobiboss napisal/-a:torej gumica z mehkim dnom in napihljivo kobilico imaš v mislih ter sestavljivo dno.dno boš moral vedno odstraniti pred shranjevanjem ker ga ne boste mogli nesti, no mogoče ste pa le dovolj močni.širina vrat niti ni tolko kritična koliko je bolj višina vrat.

Razstavit ga boš moral tudi zaradi tega ker je pod deskami voda in po 14 dneh je spodaj vse zeleno ,...če hočeš očistit potem ga moraš razstavit,....
Tako da dolžine jaz tako ne bi omejeval, po letni uporabi boste čoln razdrli, umili, posušili in napol napihnili v APP brez desk, zavzel bo bistveno manj prostora kot kompletno sestavljen. Problem bo tudi s prenašanjem 20KM motorja 4T, kako pa misliš to prenašati, ima preko 50kg? Prenašal ga boš najmanj 4x na leto, v vodo, iz vode, na servis, iz servisa,....

lp, Z

Eh, toliko hudo spet ni. Sem si lastil zložljivo gumico 3,8m. Razdreš ga po koncu sezone , lepo opereš , premažeš , ter nazaj sestaviš. To je to. Notri ni bil pa nikoli "zelen", je umazan to drži , ampak nič posebnega. Pri svojem sem imel kolesa zadaj ter sem ga lahko sam prevažal od hiške do morja. Motor pa tudi ni neka panika 20ks 4T je tehtal 52kg, če si le malo "dec" ga primeš in neseš.
Vsaj moje izkušnje so take.
Uporabniški avatar
Roberth1
Admiral
Kraj: Kranj - Vraniči - Červar

OdgovorNapisal/-a Roberth1 » Ne Nov 20, 2011 09:48

Sam vsakič posebej dajem Maestrala v vodo in kompletno "rištngo".
Pospravljenega imam 50m od morja in ga recimo s sinom (12 let) lahko neseva v morje.
Zraven so tudi druge gumice in sem videl, da se recimo gumico 4m trdo dno(pozabil model, brez konzole) z pomočjo pomožnih koles spravi v vodo z največjo lahkoto (tudi en sam ga spravi v vodo (za ven sta potrebna vsaj dva "desca"). Aja, motor je bil montiran na čoln (25KM Yamaha).

Torej, če se najde relativno raven dovoz do morja ni noben problem spraviti gumice v vodo. Je najbrž res moteče, to početi vsak dan, vendar se da. Brez konzole se pa take gumice brez večjih težav spravi čez vhodna vrata, le prostora mora biti za vrati (in jasno pred njimi) kar precej.

Sam bom, kot zamenjavo za Maestrala iskal ravno tako gumico, katero bom lahko s pomožnimi kolesi spravil do morja (2x letno od hiše oddaljene 3km od plaže) in ga dnevno spravljal iz vode s pomočjo pomožnih koles. Dolžina 3.5 - 4m, motor cca- 20KM - 2-taktni.
topy
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a topy » Ne Nov 20, 2011 19:33

lep pozdrav

Moje mnenje, če že kaj kupuješ s temi lastnostmi, kupi vsaj s trdnim dnom, gume spustiš in potem neseš komot čez vrate. Moje izkušnje: letos nabavil gumenjaka 380(nov) s napihljivo kubilico in motor s 20 km in ga že letos prodal. Nevem to je kar nekaj, se pelješ po drugi strani pa je pravi rodeo. Ni dobenga vreza, s trdnim dnom bi še šlo. Drugač pa 5m in več
VINKO
Praporščak

HVALA ZA IZČRPNE ODGOVORE!!!

OdgovorNapisal/-a VINKO » Če Dec 08, 2011 20:19

HVALA ZA IZČRPNE ODGOVORE!!!

Sem že nabavil,čakam samo še POOOLETJE !!!

** H V A L A ** :lol:
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Pe Dec 09, 2011 14:27

topy: Moje mnenje, če že kaj kupuješ s temi lastnostmi, kupi vsaj s trdnim dnom, gume spustiš in potem neseš komot čez vrate.

Ja najboljše kakšnega ZAR-a(vsaj 5,5m) pol pa tube spustiš pokličeš otroke in ga nesejo v bajto. :lol:
bamby
Kapitan fregate
Kraj: Ptuj

Re: HVALA ZA IZČRPNE ODGOVORE!!!

OdgovorNapisal/-a bamby » Pe Dec 09, 2011 15:44

VINKO napisal/-a:HVALA ZA IZČRPNE ODGOVORE!!!

Sem že nabavil,čakam samo še POOOLETJE !!!

** H V A L A ** :lol:

In kaj si nabavil?

lp
VINKO
Praporščak

OdgovorNapisal/-a VINKO » So Dec 10, 2011 19:12

Nabavil sem gumico 3,95 z motorjem Honda 20 ks 4 t-letnik 2010.
TO SEM ISKAL... 8)
Matic
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a Matic » So Dec 10, 2011 21:54

VINKO napisal/-a:Nabavil sem gumico 3,95 z motorjem Honda 20 ks 4 t-letnik 2010.
TO SEM ISKAL... 8)

Oprosti, da ti bom takoj pokvaril veselje, ampak šele zdaj sem videl to temo. Sam imam gumenjaka s trdim dnom 3,7 m in 25 KM. Če smo na njem 4 s povprečno težo okoli 55 kg, še izglisiramo ob predpostavki, da so 3 spredaj, skiper pa zadaj pri volanu. Če se vsedema na čoln jaz (60 kg) in kolega (95 km), glisirama samo pod pogojem, da je on čisto spredaj in jaz vozim. Če je on na čolnu, smo lahko največ 3 osebe, da še glisiramo. In to je to...

Kar se tiče wake-anja, sta samo dve opciji: ali skok iz obale/kocke na vodi, ali pa totalno mirno morje in sreča, da se wake dvigne iz vode. Ko je enkrat iz vode, ni blema, ampak na 90% gasa. Tako da sem se temu izogibal, ker mi je škoda motorja.

To so tudi razlogi, da menjavam na 40 KS.

Če iščeš samo hitrejši prevoz od prejšnjega in ne pričakuješ glisiranja, smučanja itd., potem si zmagal. Če iščeš kaj več, pa... zima je še dolga, menjaj.

LP,
Matic

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov