Čaw zanima me kakšne mate kej izkušnje z tem čolnom,kakšne ma kej plovne lastnosti in kako se nasploh kej obnaša na vodi motor je johnson 25!
Lp
Maestral 30f
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
Tega čolna nisem nikoli imel, sem pa prebral test v reviji YU NAUTIKA 1987, kjer so čoln kar pohvalili. Ima dokaj globoko V obliko dna kar je dobro za držanje smeri in vožnjo po valovitem morju, hkrati pa to pomeni tudi povečan upor pri glisiranju, še bolj pa pri deplasmanski vožnji, ki pa ji ta čoln itak ni namenjen. 25 konjski motor bi pomojem za ta čoln zadostoval, omejitev je bila 30 KM. Omenjeni test je bil narejen s Tomosom 18, ki je z obremenitvijo dveh oseb zadostoval za hitrost slabih 18 vozlov.
Piki napisal/-a:Tega čolna nisem nikoli imel, sem pa prebral test v reviji YU NAUTIKA 1987, kjer so čoln kar pohvalili. Ima dokaj globoko V obliko dna kar je dobro za držanje smeri in vožnjo po valovitem morju, hkrati pa to pomeni tudi povečan upor pri glisiranju, še bolj pa pri deplasmanski vožnji, ki pa ji ta čoln itak ni namenjen. 25 konjski motor bi pomojem za ta čoln zadostoval, omejitev je bila 30 KM. Omenjeni test je bil narejen s Tomosom 18, ki je z obremenitvijo dveh oseb zadostoval za hitrost slabih 18 vozlov.
Piki, v tistih letih so bili vsi čolni dobri.
Guma je guma, zaenkrat.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti