kdaj za tender rabis registracijo?

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

bamberški jezdec
Naddesetnik

kdaj za tender rabis registracijo?

OdgovorNapisal/-a bamberški jezdec » Sr Apr 04, 2012 11:57

Zdravo,

ali kdo ve kaj spada se pod "tender" in kaj ne?

Ali gre po konjih ali po dolzini ali kako?

Hvala
bamberški jezdec
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a bamberški jezdec » Pe Apr 06, 2012 20:08

Kaj res nihče ne ve? res bi rabil dobiti informacijo..
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » Pe Apr 06, 2012 20:36

Če hočeš pravo verodostojno informacijo ,pokliči na kapetanijo Umag.
In potem obvezno objavi odgovor.
Uporabniški avatar
bojan11
Admiral
Kraj: Trebnje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bojan11 » Pe Apr 06, 2012 21:11

Meni je kapetan v Kraljevici razlagal da se za tender šteje čoln ali jet ki se ga lahko vkrca na glavni čoln, barko, jahto in se ga vedno uporablja v bližini glavne matične barke. Se pravi če imaš glavno matično barko dolžine 6 metrov ti gumon dolžine ne 4 metre ne more biti tender... no sej to je nekako logična razlaga...:)
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Pe Apr 06, 2012 21:50

Ampak pazite! Status tenderja še ne pomeni, da je le ta brez papirjev in registracije. Le vinjete ne rabite zanj, če se ne oddalji iz vidnega polja matične barke!
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
adrian
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a adrian » So Apr 07, 2012 17:51

kolikor jaz vem, če sta čolniček iz motor znotraj dimenzij in moči za katero ni potrebna registracija je o.k., večje tenderje ponavadi uporabljajo jahte in imajo ta iste vpisane v vpisni list kot pomožni čoln že v sami registraciji plovila se pravi tudi v zavarovanju itn,..., da pa samo napišeč na njega tender od moje barke pa ni dovolj (če presega omenjene dimenzije)
jedujedu
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a jedujedu » So Apr 07, 2012 21:29

Sicer nisem kakšen stručko s tega področja, ampak sem ravno kupil rabljen čoln, ki je bil do sedaj uporabljan kot tender in še ni bil nikoli registriran. Ker mi je bilo to "nekaj novega", sem povprašal prodajalca (en od slovenskih izdelovalcev gumenjakov) in mi je razložil nekako takole:

"Pri tem kaj se šteje za tender ni omejitve pri dolžini in moči motorja. Manjša plovila imajo manjše, velika imajo temu primerno velike tenderje. Ker je to pomožen čoln matičnega plovila, jih ni potrebno posebej registrirat, niti zavarovat (niti vinjete). Omejitev je v dosegu. Dokler se uporablja v vidnem polju matične barke je OK. Če pa te kapsi ustavijo in tvoja matična barka ni v vidnem polju, potem si že na oni strani zakona."
Slootack
Viceadmiral
Kraj: Kras/ Trst
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Slootack » Ne Apr 08, 2012 12:16

Ne v slovenskem, ne hrvaškem pomorskem zakoniku in ne v Pravilniku o brodicama i jahtama ni navedeno, da bi bil t.i. tender "omejen" na vidno polje. Konec koncev kaj pa v primeru, ko s tenderjem zapljujem zadaj za sosedovo barko ali zadaj za valobran, torej izven vidnega polja "matične" barke? Kaj pa v primeru, ko si bi ribič Pepe to omejitev razlagal kot vidno polje preko daljnogleda??

Pomožni čoln pač pripada neki ladji ali drugemu plovilu, kot pravi zakonik in z njim se ne opravlja gospodarske dejavnosti. Omejitve so samo te, da s tenderjem lahko pljuješ le 300-500m (?) od obale ali otoka, voditelj mora imeti opravljen ustrezen izpit, po hrv. zakoniku pa tudi ta, da prevažaš lahko največ dve osebi hkrati (za čoln 2,5m dolžine ali manj). Seveda tudi napis"Tender" ne bo odveč...
Nel CU, nel CU... nel cuore melo sento!
Il dollaro se cala, poi s'incazza e va in aumento. Ma a me che me ne frega, tanto intanto i soldi non ce l'ho!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta