Maestral 18s in Tomos 4, Registracija?

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

Oldie
Poddesetnik

Maestral 18s in Tomos 4, Registracija?

OdgovorNapisal/-a Oldie » Pe Maj 18, 2012 21:01

Pozdravljeni!

Kolega ima starega gumenjaka Maestral 18s in star motor Tomos 4, oboje še v delujočem stanju, ampak že zelo dolgo ne voženo in nikoli registrirano. Za oboje ima neke papirje, za čoln nekakšno potrilo o izdelavi oz. skladnosti s tehničnimi podatki, za motor nek garancijski list in servisno knjižico, ampak nobenega računa. Zanima me, ali je potrebno tak čoln za vožnjo na hrvaškem registrirati? Ali ga je brez računov sploh mogoče registrirati? Je potrebno kupit vinjeto ali sklenit zavarovanje? Če bi bilo mogoče, bi skoraj rajši plačal nekaj eurov, pa imel mir.

Glede na podatke v papirjih od čolna je dolg 3,60 m, kar bi v Sloveniji kolikor vem že moral registrirat, na Hrvaškem pa menda že od 2,5 m. Ali bi se lahko s 3,5 m dolgim čolnom kot Slovenec vozil na Hrvaškem brez registracije, ker v moji državi za tak čoln pač ni registracije? Koliko natančno to kontrolirajo Hrvati? A bodo šli čoln v tem primeru merit in gnjavli nekoga s 30 let starim gumenjakom in Tomos 4, če bodo ugotvili, da je 10 cm predolg?

Lep pozdrav!
acrobat
Admiral

OdgovorNapisal/-a acrobat » Pe Maj 18, 2012 21:35

Če se boš ob obali vozil in imel srečo ne bo problema.Nikoli pa ne veš.
Jest osebno se nebi s tem igral.Raje imej vso dokumentacijo porihtano,pa ne bo problemov.Mene so v 10 letih samo enkrat ustavili,pa ravno taktat sem pozabil doma izpit,pa še brez ribiške dovolilnice sva bila s prijateljem in to ob 6.h zjutrej,tud slišala ga nisva kdaj je bil zraven naju.Sem imel srečo,da me je samo opozoril.
Oldie
Poddesetnik

OdgovorNapisal/-a Oldie » So Maj 19, 2012 15:48

Saj bi tudi rajši imel vse porihtano, samo nisem prepričan če bo to brez računov mogoče. Izpit pa ima, tako da s tega vidika ne bo problemov.
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » So Maj 19, 2012 18:27

Brez računov ni mogoče registrirati, pa tudi če bi za T 4 imel original račun, ne bi pomagalo, če še ni bil vpisan v register, ker je pač 2 T motor.

Torej, preostane mu samo vožnja na črno, ali pa prodaja in nakup drugega, registriranega kompleta, ali pa takega, ki ima vse zahtevane dokumente za registracijo.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti