lepljenje gumi nosilcev za bimini

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

msajina
Poročnik korvete

lepljenje gumi nosilcev za bimini

OdgovorNapisal/-a msajina » Če Jun 07, 2012 20:08

Gumi nosilce za bimini nameravam nalepiti s lepilom za flikanje čolna.Ali se bode obneslo?Če iz izkušenj veste da se ne bode pričakujem vaš nasvet s čim naj to opravim.In še, naj limam na napihnjen ali izpraznjen gumenjak.Za vaša cenjena mnenja se vnaprej zahvaljujem.Hvala
Uporabniški avatar
BLISS
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a BLISS » So Jun 09, 2012 10:10

Meni se je predlajnsko sezono zaradi tresenja in nacukavanja tende po valovih odlepil tovarniško nalepljen in sem ga prilepil z neostikom, ki mi ni lanjsko sezono niti malo popustil. Nato se mi je lanjsko sezono odlepil še drugi tovarniško naliman in ga bom sedaj ponovno prilepil z neostikom. Dodatno bom prilepil še dva nekoliko bolj vzadaj, da bom imel tendo lahko pritrjeno na rollbar med plovbo, da je ne bo toliko nacukavalo. Preden nalepim, obe strani dobro očistim z benzinom in lepim na napihnjen čoln. Materjal pa je menda nek hypalon, oz. je gumenjak B.S.C.

LP
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » So Jun 09, 2012 10:50

najprej je treba vedet i katerega materiala je gumica.
dela se pri napihnjenem
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » So Jun 09, 2012 11:21

Kupi Neostik TB (industrijska prodajalna Belinke) za 15 eur in zalimaj. Jaz sem tako nalepil ročke ki držijo gumenjak na robu platforme in drži ko šus. Drži se le navodil za lepljenje. Dvakrat namazati obe strani in počakati da se posuši, potem pa malo s fenom pogreješ in zalimaš.
lpg
https://medisken.si
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Po Jul 02, 2012 19:42

gregor.n napisal/-a:Kupi Neostik TB (industrijska prodajalna Belinke) za 15 eur in zalimaj. Jaz sem tako nalepil ročke ki držijo gumenjak na robu platforme in drži ko šus. Drži se le navodil za lepljenje. Dvakrat namazati obe strani in počakati da se posuši, potem pa malo s fenom pogreješ in zalimaš.
lpg

Malo sem se poigral s povezavami (na to, kje se dobi in kakšne lastnosti ima Neostik TB) :wink:
Nazadnje spremenil Marjan Tomki, dne To Jul 03, 2012 20:43, skupaj popravljeno 1 krat.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
msajina
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a msajina » Po Jul 02, 2012 20:32

Gumi nosilce sem zalimal s lepilom za krpanje gumenjaka.Drži zelo dobro.(zaenkrat)
lev11
Višji štabni praporščak
Kraj: Postojna

OdgovorNapisal/-a lev11 » Sr Sep 19, 2012 17:34

bistvena je priprava na lepljenje ( obrusit z papirjem 120 , očistit ( najbolje z acetonom , dva premaza z lepilom prvi se mora popolnoma posušit drugi pa naj bo suh delno - namaza morata bit tanka ) ko prilepiš povsod dobro pritisni in pusti pri miru vsaj 24 h najbolje pa 72 h ( prej ne testiraj če drži )

dobro je uporabljat dvokomponentno lepilo - samo z trdilcem ne pretiravat - raje kapljo manj kakor preveč - zaradi elastičnosti - trdilec je v resnici tudi trd ... in zmanjšuje elastičnost katero pa potrebujemo pri gumenjakih

uživajte v popravilu :wink:
camac.
Poddesetnik

Re: lepljenje gumi nosilcev za bimini

OdgovorNapisal/-a camac. » So Sep 07, 2024 07:01

Za gumo ali hypalon uporabite 2 komponentno lepilo cement 4000 s trdilcem. Nikoli vec ne spusti ;)
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » So Sep 07, 2024 07:53

camac. napisal/-a:Za gumo ali hypalon uporabite 2 komponentno lepilo cement 4000 s trdilcem. Nikoli vec ne spusti ;)

a bejž no
12 let stara objava
vsi že to predobro vedo
ti pa s prvo objavo toplo vodo odkrivaš
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » So Sep 07, 2024 08:27

Ampak čez cement 4000 ga pa res ni, čeprav so ga za lepljenje industrijskih jermenov izdelali pred petdesetimi leti.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta