Pozdravljeni!
Imam eno tehnično vprašanje ozitoma če ima kdo podoben
čoln od marinesystem suzufan 470(fisherman)na katerega
je prejšnji lastnik dal nov mototr tohatsu 90 2T,težava je
v tem da je motor pretežak ter ga ne moreš strimati nikakor
da bi bila čez dan vožnja mogoča koliko toliko.
Letos smo montirali krilca ter dali en tank spredaj,pa je bilo
malenkost boljše.Če bi še moral zmontirati flape??
lep pozdrav
SUZUFAN 470+TOHATSU 90
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
-
morski volk
- Kapitan bojne ladje
- Kraj: ljubljana
suzafan
Tole je pa huda kombinacija.
Če čolnu še nisi dal imena bi predlagal, da ga imenuješ "KAMIKAZE".
Če čolnu še nisi dal imena bi predlagal, da ga imenuješ "KAMIKAZE".
Imam tak čoln sicer z imenom Merlyn 470. Ne vem kako je prejšnji lastnik sploh lahko registriral čoln, ker gre gor max 70 Km (razen če ni kupil Tohatsu 70 Km in ga kasneje odprl na 90, ker motorja sta enaka).
Jaz imam na čolnu Selvo Barracuda 50 (Yamaha F50), s težo 113 kg in ni problemov glede teže. Čoln se lepo pelje! Tudi moči je vsaj zame povsem dovolj.Tvoj tohatsu je težji za slabih 25 Kg in težavo s težo bi rešil s tankom goriva. Pa praviš da ni delovalo.
Na tvojem mestu bi nekaj zamenjal. Al čoln ali pa motor, ker ta kombinacija zgleda ne gre skupaj!
Na mornarju se že dlje časa prodaja Merlyn 460 z montiranim Suzukijem 70, štiritaktnim in zadeva naj bi dobro delovala(čoln in motor sta letnik 1999). Ta motor je še težji od tvojega Tohatsuja in je OK.
Zgleda da Tohatsu 90 trga gate Suzufanu.
LP Rok
Jaz imam na čolnu Selvo Barracuda 50 (Yamaha F50), s težo 113 kg in ni problemov glede teže. Čoln se lepo pelje! Tudi moči je vsaj zame povsem dovolj.Tvoj tohatsu je težji za slabih 25 Kg in težavo s težo bi rešil s tankom goriva. Pa praviš da ni delovalo.
Na tvojem mestu bi nekaj zamenjal. Al čoln ali pa motor, ker ta kombinacija zgleda ne gre skupaj!
Na mornarju se že dlje časa prodaja Merlyn 460 z montiranim Suzukijem 70, štiritaktnim in zadeva naj bi dobro delovala(čoln in motor sta letnik 1999). Ta motor je še težji od tvojega Tohatsuja in je OK.
Zgleda da Tohatsu 90 trga gate Suzufanu.
LP Rok
Še to sem pozabil napisat. Lansko leto sem imel gor montiranega Tohatsu 30 2T, 2006L. Z ženo in hčerjo smo se na dopustu noro veliko prevozili. Moči je bilo res malenkost premalo, vendar se je s čolnom smučalo, z izglisiranjem ni bilo kakih večjih problemov. Skratka zadeva je solidno funkcionirala. Tohatsuja sem čez zimo dobro prodal in si kupil močnejši 4T.
Ti imaš na čolnu po moči 3 moje bivše Tohatsuje. NORO! To mora iti kot raketa!
Ti imaš na čolnu po moči 3 moje bivše Tohatsuje. NORO! To mora iti kot raketa!
suzufan470+tohatsu90
hvala za odgovor.naslednje vpašanje pa je kaj naj naredim,
motor je nov,ima cca.40 ur,ne bi rad sedaj trgal tega narazen.(flapi??)
p.s.morski volk hvala za nasvet poimenovanja čamca!!(dolžan sem ti 1eur)
motor je nov,ima cca.40 ur,ne bi rad sedaj trgal tega narazen.(flapi??)
p.s.morski volk hvala za nasvet poimenovanja čamca!!(dolžan sem ti 1eur)
Teža motorja zagotovo ni razlog, da čoln slabo pluje... Razlika med recimo 60 4T in tvojim 90 2T v masi je zanemarljiva... Razlog za nemirno plovbo je pač slab trup! Ni prvi, pa tudi zadnji ne... Žal...
Seveda lahko veliko rešiš s premikanjem težišča bolj naprej, tudi flapi (nastavljivi) bodo precej pripomogli. Ampak revolucije pa ne bo. Pri plovilih je precej podobno, kot pri avtomobilih. Vsi se nakako peljejo po cesti, ko pa se voziš 200 km/h s Kio in istih 200 z BMW je razlika! Še huje pa je recimo na zaviti cesti, kjer ima vsak avto drugačno lego. Eni boljšo, drugi slabšo...
Vel denarja, več muzike in obratno...
LP
Seveda lahko veliko rešiš s premikanjem težišča bolj naprej, tudi flapi (nastavljivi) bodo precej pripomogli. Ampak revolucije pa ne bo. Pri plovilih je precej podobno, kot pri avtomobilih. Vsi se nakako peljejo po cesti, ko pa se voziš 200 km/h s Kio in istih 200 z BMW je razlika! Še huje pa je recimo na zaviti cesti, kjer ima vsak avto drugačno lego. Eni boljšo, drugi slabšo...
Vel denarja, več muzike in obratno...
LP
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti