Zanmejava motorja na barki pod HR zastavo
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Zanmejava motorja na barki pod HR zastavo
Ali kdo ve, kakšni so postopki, če bi želel zamenjati motor na čolnu na hr??
Sedaj je 5hp in bi dal močnejšega. Motor bi bil rabljen in me zanima kakšne dokumente potrebujem za vpis? Ali je dovolj kupoprodajna pogodba? Motor bi imel okoli 60hp.
Vsaka informacija bi bila dobrodošla...
Sedaj je 5hp in bi dal močnejšega. Motor bi bil rabljen in me zanima kakšne dokumente potrebujem za vpis? Ali je dovolj kupoprodajna pogodba? Motor bi imel okoli 60hp.
Vsaka informacija bi bila dobrodošla...
Točno tako je kot pravi admin; poldeplasmanske barke potrebujejo konje, več kot jih je bolje je. Drugo pa je vprašanje če je smotrno to delati. Mislim namreč, da bi ti kupil drug motor in potem zadevo menjal; morda je bolje barko prodati v kompletu in kupiti drugo z močnejšim motorjem; razen, če seveda motor že imaš in ti nekje zaprašen leži. lp
200hp se načeloma lahko uporabi pri barkah s polizpodrivnim trupom, ampak mislim, da to nima nobenga smisla... Taka barka ima potem hitrost okoli 30cv, zato je v takem primeru bolje kupiti kakšen gliser, ki ob isti moči ponuja dosti višje hitrosti in s tem tudi bolj ekonomično vožnjo.
Polizpodrivna barka je namenjena dosti manjšim hitrostim, mogoče malo več kot izpodrivna, njena sposobnost doseganja večjih hitrosti pa se uporabi zgolj v izjemnih primerih...
Me je pa zanimalo če kdo pozna postopek zamenjave motorja, predvsem potrebno dokumentacijo za vpis drugega motorja v ta čoln.
Polizpodrivna barka je namenjena dosti manjšim hitrostim, mogoče malo več kot izpodrivna, njena sposobnost doseganja večjih hitrosti pa se uporabi zgolj v izjemnih primerih...
Me je pa zanimalo če kdo pozna postopek zamenjave motorja, predvsem potrebno dokumentacijo za vpis drugega motorja v ta čoln.
Vprašanje je, kje boš kupil motor. Če ga boš na hrvaškem, potrebuješ račun (z razvidnim plačilom davka in carine) ali pa kupoprodajno pogodbo za star motor, ki mora biti overovljena pri notarju. S temi dokumenti greš na lučko kapetanijo in opraviš registracijo. Verjetno bo še prej potreben pregled čolna s strani luškega kapitana. Ogled ne moreš opraviti takoj, temveč ti postavijo datum pregleda, pa še to ni vedno sigurno. lp 
Hvala za odgovor...
se pravi, da se napravi kupoprodajan pogodba, ki se nato overi pri notarju. S to pogodbo se nato v kapetaniji motor vpiše v plovno dovoljenje čolna. Zaradi spremembe je potrebno opraviti tudi izredni tehnični pregled na datum, ki ti ga določijo?
1. Kupoprodajna pogodba
2. Overitev pogodbe pri notarju
3. na kapetaniji vpis motorja
4. tehnični pregled
se pravi, da se napravi kupoprodajan pogodba, ki se nato overi pri notarju. S to pogodbo se nato v kapetaniji motor vpiše v plovno dovoljenje čolna. Zaradi spremembe je potrebno opraviti tudi izredni tehnični pregled na datum, ki ti ga določijo?
1. Kupoprodajna pogodba
2. Overitev pogodbe pri notarju
3. na kapetaniji vpis motorja
4. tehnični pregled
luftar napisal/-a:Vprašanje je, kje boš kupil motor. Če ga boš na hrvaškem, potrebuješ račun (z razvidnim plačilom davka in carine) ali pa kupoprodajno pogodbo za star motor, ki mora biti overovljena pri notarju. S temi dokumenti greš na lučko kapetanijo in opraviš registracijo. Verjetno bo še prej potreben pregled čolna s strani luškega kapitana. Ogled ne moreš opraviti takoj, temveč ti postavijo datum pregleda, pa še to ni vedno sigurno. lp
To je tocno, samo moras paziti da je motor ze bil vpisan nekje v kapetaniji na hrvaskem. Ce ni, in je prvi vpis u "ocevidnik brodica" moras imeti racun kot dokaz lasnistva. Cela poanta je dokazati lasnistvo na motoru. Sama kupoporodajna pogodba ni dokaz lasnistva, pac same transakcije. (jaz ti lahko porodam pulso Areno in pogodbo bo overil notar)
Govorim vedno za HR.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov