ELAN GT 402

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

ELAN GT 402

OdgovorNapisal/-a kocka » To Jul 22, 2008 09:56

No letos sem končno preizkusil svoj čolniček (prešel iz gume na plastiko GT 402 in Suzuki 40/2T) Dejansko zadeva kot je dejal Admin izglisira v trenutku vozim jo na polovični moči, sem preizkusil tudi max moč pa se mi zdi da je prehudo in se ne obnese najbolje. Navaditi se moram tudi na nagibanje v zavojih, ker gumica se ni in ko se čolniček nagne nimam občutka do kam bo šel :shock: (moja draga pa potrpljenja ne :lol: ) in sem nekajkrat dobil občutek da so moja "ušeska" že blizu vode in da bom zajel oz se bomo kar obrnili. Je pa prijetno ko zavijam v levo in mene dvigne, moja draga pa se pogreza in potem me začne opozarjat naj to delam ko bom sam. Zanima me ali je to sploh možno, da se čoln obrne okoli vzdolžne osi v zavoju. Vem da je smešno, pa se vseeno bojim, da bi se obrnil(sploh če ti še kakšen val pomaga) oziroma , če se ustrašiš in zmanjšaš plin v zavoju ali lahko kaj zamočim.
Uporabniški avatar
nemo
Admiral
Kraj: SLOBALA

OdgovorNapisal/-a nemo » To Jul 22, 2008 10:24

V extremnih zavojih, t.j. pri veliki hitrosti in valu ni varno, ker te lahko prevrne , ne na notranjo stran , temvec navzven, po gladkem morju pa je OK: Kljub temu se ne izplaca pretiravati, ker to zelo obremenjuje motor, zrcalo itd....
EDINI DOBER DAN JE DAN NA MORJU!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov