Papirji Elan 402 gt

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Mugen
Naddesetnik

Papirji Elan 402 gt

OdgovorNapisal/-a Mugen » Po Jul 21, 2008 19:41

Pozdravljeni
Zanima me kakšen je postopek da pridobim nazaj papirje,in sicer stric mi je poklonil omenjenega elana,ki je bil registriran v Puli,vendar ga je lani odjavil,potem sem sam kompletno obnovil zadevo,zdaj pa me zanima,kaj razen darilne pogodbe je še potrebno narediti,vsa dokumentacija je v Puli,čoln z motorjem pa pri meni doma v Sloveniji??

Lp Aleš
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » To Jul 22, 2008 09:41

Zaprosi Kapitanijo v Puli za original, ki ga hranijo in potem z njim čoln vpišeš v register drugje, čeprav bi bilo bolje če ga kar pri njihregistiraš!
Uporabniški avatar
nemo
Admiral
Kraj: SLOBALA

OdgovorNapisal/-a nemo » To Jul 22, 2008 10:31

Ce ga mislis imeti na hrvaskem, naredi kot je rekel kocka, ce ga zelis pa pri nas registrirati, je dovolj, ce imas ploscico z stevilkami colna in pogodbo, da si coln kupil. S to pogodbo lahko coln pri nas registriras.
EDINI DOBER DAN JE DAN NA MORJU!
Mugen
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a Mugen » To Jul 22, 2008 14:13

Se pravi imam dve možnosti.Kako pa je potem za motor,namreč motor je od samega začetka enak Chrysler 30 in je dvo takten,od tega pa ne vem če še ima kaj stric,je bilo pa leta 84 vse kupljeno v Sloveniji,se pravi imam manj dela v Puli ko imajo vse vpisano,ali meni kdo drugače? Hvala

Lp Aleš
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » To Jul 22, 2008 19:59

Vpiši v Puli in čao. Pa še plovnega ti ne bo treba nabavljati vsako leto za hr. Če se boš samo v hr vozil.
LP
Jole
Desetnik

OdgovorNapisal/-a Jole » Sr Jul 23, 2008 18:18

cibro napisal/-a:Vpiši v Puli in čao. Pa še plovnega ti ne bo treba nabavljati vsako leto za hr. Če se boš samo v hr vozil.
LP

Se pravi ce imas HR coln in trajno registracijo,potem ne rabis placevati vsako leto plovnega dovoljenja?
Ker namrec letos sm ze placal plovno dovoljenje, naknadno sem pa naredil prepis colna in dobil sedaj trajno registracijo.

Drugace pa izkusnje iz prejsnega tedna, ker sem rihtal iste papirje.

1. Rabis kupoprodajno pogodbo(oz.darilno)
2.Pogodbo overis pri notarju
3.Placas davek na davcni, 5% od cene plovila
4. Z pogodbo in z Dozvolo za plovidbu(oz.prometna) gres na svojo kapetanijo. S tem da mores prinesti s seboj OVERJEN papir kjer pooblastis Hrvaskega drzavljana da bo skrbel za tvoj coln v casu ko tebe ne bo na HR.
V kapetaniji naredijo prepis lastnistva, dobis novo oznako colna in novo prometno.

LP,jole
Mugen
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a Mugen » Sr Jul 23, 2008 18:29

To to me je zanimalo,superca :wink:
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Če Jul 24, 2008 15:50

Če je čoln registriran, na hr ne rabiš plovnega za hr. Rabiš pa ga za slovenijo.
Jole daj povej ali si imel kupoprodajne v slovenščini ali hrvaščini in je si jih overil. V slo ali hr?
Koliko stane trajni vpis? Koliko zavarovanje za npr. xy(kolikor pač imaš ti) hp?
LP, G
Jole
Desetnik

OdgovorNapisal/-a Jole » Pe Jul 25, 2008 15:22

Kupoprodajno sem imel v hrvascini, overjeno pri bilokaterem notarju v hr.
Za vpis colna vec ni vsakih 5 let, ampak je trajna, kar tudi pise v novi prometni. Mislim pa da za vsa plovila DO 5m.
Cena vpisa je razlicna, govorilo se je tudi okoli 350kun, 200kun na koncu sem placal 95kun.
Cena obveznega zavarovanja je pri meni oz.razred 30-50kW 270kun.

Vem da je prvic kr neprijetno, ko te vsi posiljajo okoli in nimas pojma kolk bos kje placal. Vse se da dokaj hitro uredit, ce ves kje in kaj vse potrebujes.

Lp,jole

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov