Rešilni jopič za otroke?

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
hrošč
Admiral
Kraj: Ljubljana - Vrsar

OdgovorNapisal/-a hrošč » To Feb 21, 2012 15:15

No, dejansko je tole izjemno stabilna zadeva, se s spodnjo ravno stranjo kar vakumira na gladino in prezivi tudi valove. Edino polije ti ga malo lahko, ce je prepoln :D
Uporabniški avatar
elbarto
Admiral

OdgovorNapisal/-a elbarto » To Feb 21, 2012 18:43

animal
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a animal » To Feb 21, 2012 19:32

elbarto, sem malo slab v nemščini. Kako poteka plačilo (kartica, Pay pal)?

Ali dostavljajo v SLO. Nameravam za mojega "lavžjenka" tudi nabavit nekaj takega.

Hvala
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » To Feb 21, 2012 20:21

Ej ej ej prjatu...

Slika

eni pivo nosite okrog eni ga pa pijemo ;)
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
elbarto
Admiral

OdgovorNapisal/-a elbarto » To Feb 21, 2012 21:05

Placilo preko paypala ali nakazilo.
postnina k nam je kar zasoljena, preko 20e, v avstrijo 15 km od mene pa 7e.
Ni tezko uganit kam sem si narocil :p
Lp!
Uporabniški avatar
Bimmer
Viceadmiral
Kraj: Bled

OdgovorNapisal/-a Bimmer » To Feb 21, 2012 23:18

elbarto: lahko kaj več poveš kako imaš rešeno poštnino v AT? Sam živim relativno blizu meje in bi mi prišla prav kakšna informacija. Ali imaš koga v AT h kateremu naročiš? Ali je možno na pošti imeti poštni predal? hmm... ko razmišljam je včasih p.p. lahko problem, ker na le tega ne pošiljajo...
Plovilo: ALA MOANA II
Uporabniški avatar
elbarto
Admiral

OdgovorNapisal/-a elbarto » Sr Feb 22, 2012 06:43

imam kolega, ki živi v avstriji in naročim k njemu,
tudi pp lahko imaš BP
mirko
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a mirko » Sr Mar 14, 2012 09:12

Zdravo! Imam eno vprašanje. Kolega je kupil gumico 3,40 m z motorjem tohatsu 9,8 in prodajalec mu je ponudil še pet rešilnih jopičev, ker so "kao" obvezna oprema. kolikor jaz vem je jopič obvezen samo za otroke do 12 leta. Kako je točno glede teh rešilnih jopičev na čolnu?
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Sr Mar 14, 2012 09:41

http://www.up.gov.si/si/storitve/vpis_c ... ema_colna/

Jopič do 5m čolna ni obvezen, vsak normalen ga pa ima!
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
mirko
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a mirko » Sr Mar 14, 2012 12:56

hvala. lp
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Sr Mar 14, 2012 19:19

Otroci znajo biti nemirni, pa če je nemirno in malo bolj hkaldno še morje, se zlahka zgodi, da ga v času od padca v morje do takrat, ko se morda v vetru in valovih vrneš ponj, brez rešilnega jopiča ne bi bilo već na površini.

Ko razmisliš, dobiš izkušnje ali obiščeš ISAF tečaj , ugotoviš, da je varnostni jopič za otroke potreben.

Saj tudi pri večjih ni obvezen zaradi predpisa, ampak je predpis za to, ker je varnostni jopič potreben, pa preveč ljudi (po MM) na morju ni normalnih :wink:
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Sr Mar 14, 2012 19:39

Jaz kar se tiče otrok sem brezkompromisen, v kolikor so nemirni itd je obvezen jopič. Obvezen je jopič tudi pri otrocih, ki imajo strah na barki...
Obvezen je jopič pri tubanju, tudi otrok, ki so na čolnu.

Recimo tavelikemu sinu nisem nikoli tezil za jopic, ce je bilo lepo vreme itd... V kolikor je zelel sedeti spredaj ob malo vecjih valovih je bil jopič obvezen.
Enako mu nisem tezil za jopič, če je sedel v sedežu med tubanjem...

Po tem, ko me je ustavila kapetanija med tubanjem otrok in nisem imel na čolnu zase jopiča sem tudi sam začel razmišljati precej drugače.
V kolikor je bilo slabše vreme sem tudi sam med tubanjem oblekel jopič in pripel varovalo za ugašanje motorja.
Kapetan je lepo razložil... Če vsi padete v vodo si ti prvi, ki moraš ostati cel, da pomagaš otrokom!
PIKA BASTA!
Sploh pa menin, da je padec iz olagume še bolj verjeten in na malih gumonih bi otroci morali imeti jopiče. Vsi, predvsem pa tisti, ki gredo 15 kn in več
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Jape
Viceadmiral
Kraj: Stranska vas - Pag

OdgovorNapisal/-a Jape » Sr Mar 14, 2012 19:45

Moja tamala dva imata rešilni jopič oblečen vedno. Stara sta pa 7 let. Ni važno kakšno je morje ali koliko hitro plujemo.
Ziher je ziher.
8)
Uporabniški avatar
Splav
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Splav » Če Apr 24, 2014 12:36

kr en napisal/-a:Prvi je mišljen kao "life-jacket", torej za padec v morje oz. brodolom. In ima tudi ovratnik, ki ti drži glavo ven iz vode v primeru nesreče ali celo nezavesti.
Drugi pa je namnjen vodnim športom in je lažji, tanjši ter okretnejši.

Sama konstrukcija "life- jacket" jopičev je taka, da ti ne samo drži glavo nad vodo, ampak te v vodi vedno obrne na hrbet, ker so plovci prišiti na sprednjem delu in zatilju, tako da je glava nagnjena malo nazaj in so usta vedno na suhem.

Ta drugi jopič pa je narejen tako, da se boš nezavesten v vodi lahko utopil. Je pa bolj udoben za nošenje in tako primeren za vodne športe.
Za plavanje sta oba nerodna, taprvi pa še malo bolj.
Mirno morje in široko obzorje.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Pe Apr 25, 2014 00:23

Imel sem priliko kaki dve uri in pol plavati v obleki v napihljivem rešilnem jopiču, ki mu je pri napihovanju počil meh - torej ni nesel nič.

Moj vtis je, da ni toliko nerodno plavati v obleki, kot da običajni načini plavanja (kraul, sodobno prsno, hrbtno, delfin...) niso razviti/optimirani za plavanje v obleki, oziroma so se razvili pravzaprav predvsem za hitrost.

Pred kratkim sem naletel na način, ki naj bi bil razvit/optimiran tudi za to - in tudi za plavanje v obleki, plavanje dolgo časa, plavanje na veliko razdaljo - in se ga poskusil naučiti. Doslej sem na - približno - ta način tudi preplaval kakih 10 km v kosih po 1 ali 2 km naenkrat.

Zadevo so si izmislili pri ameriški vojni mornarici in se imenije Combat Crawl Stroke - ampak o tem raje novo temo tule.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost