Rešilni jopič za otroke?
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
elbarto: lahko kaj več poveš kako imaš rešeno poštnino v AT? Sam živim relativno blizu meje in bi mi prišla prav kakšna informacija. Ali imaš koga v AT h kateremu naročiš? Ali je možno na pošti imeti poštni predal? hmm... ko razmišljam je včasih p.p. lahko problem, ker na le tega ne pošiljajo...
Plovilo: ALA MOANA II
http://www.up.gov.si/si/storitve/vpis_c ... ema_colna/
Jopič do 5m čolna ni obvezen, vsak normalen ga pa ima!
Jopič do 5m čolna ni obvezen, vsak normalen ga pa ima!
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Otroci znajo biti nemirni, pa če je nemirno in malo bolj hkaldno še morje, se zlahka zgodi, da ga v času od padca v morje do takrat, ko se morda v vetru in valovih vrneš ponj, brez rešilnega jopiča ne bi bilo već na površini.
Ko razmisliš, dobiš izkušnje ali obiščeš ISAF tečaj , ugotoviš, da je varnostni jopič za otroke potreben.
Saj tudi pri večjih ni obvezen zaradi predpisa, ampak je predpis za to, ker je varnostni jopič potreben, pa preveč ljudi (po MM) na morju ni normalnih
Ko razmisliš, dobiš izkušnje ali obiščeš ISAF tečaj , ugotoviš, da je varnostni jopič za otroke potreben.
Saj tudi pri večjih ni obvezen zaradi predpisa, ampak je predpis za to, ker je varnostni jopič potreben, pa preveč ljudi (po MM) na morju ni normalnih
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Jaz kar se tiče otrok sem brezkompromisen, v kolikor so nemirni itd je obvezen jopič. Obvezen je jopič tudi pri otrocih, ki imajo strah na barki...
Obvezen je jopič pri tubanju, tudi otrok, ki so na čolnu.
Recimo tavelikemu sinu nisem nikoli tezil za jopic, ce je bilo lepo vreme itd... V kolikor je zelel sedeti spredaj ob malo vecjih valovih je bil jopič obvezen.
Enako mu nisem tezil za jopič, če je sedel v sedežu med tubanjem...
Po tem, ko me je ustavila kapetanija med tubanjem otrok in nisem imel na čolnu zase jopiča sem tudi sam začel razmišljati precej drugače.
V kolikor je bilo slabše vreme sem tudi sam med tubanjem oblekel jopič in pripel varovalo za ugašanje motorja.
Kapetan je lepo razložil... Če vsi padete v vodo si ti prvi, ki moraš ostati cel, da pomagaš otrokom!
PIKA BASTA!
Sploh pa menin, da je padec iz olagume še bolj verjeten in na malih gumonih bi otroci morali imeti jopiče. Vsi, predvsem pa tisti, ki gredo 15 kn in več
Obvezen je jopič pri tubanju, tudi otrok, ki so na čolnu.
Recimo tavelikemu sinu nisem nikoli tezil za jopic, ce je bilo lepo vreme itd... V kolikor je zelel sedeti spredaj ob malo vecjih valovih je bil jopič obvezen.
Enako mu nisem tezil za jopič, če je sedel v sedežu med tubanjem...
Po tem, ko me je ustavila kapetanija med tubanjem otrok in nisem imel na čolnu zase jopiča sem tudi sam začel razmišljati precej drugače.
V kolikor je bilo slabše vreme sem tudi sam med tubanjem oblekel jopič in pripel varovalo za ugašanje motorja.
Kapetan je lepo razložil... Če vsi padete v vodo si ti prvi, ki moraš ostati cel, da pomagaš otrokom!
PIKA BASTA!
Sploh pa menin, da je padec iz olagume še bolj verjeten in na malih gumonih bi otroci morali imeti jopiče. Vsi, predvsem pa tisti, ki gredo 15 kn in več
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
kr en napisal/-a:Prvi je mišljen kao "life-jacket", torej za padec v morje oz. brodolom. In ima tudi ovratnik, ki ti drži glavo ven iz vode v primeru nesreče ali celo nezavesti.
Drugi pa je namnjen vodnim športom in je lažji, tanjši ter okretnejši.
Sama konstrukcija "life- jacket" jopičev je taka, da ti ne samo drži glavo nad vodo, ampak te v vodi vedno obrne na hrbet, ker so plovci prišiti na sprednjem delu in zatilju, tako da je glava nagnjena malo nazaj in so usta vedno na suhem.
Ta drugi jopič pa je narejen tako, da se boš nezavesten v vodi lahko utopil. Je pa bolj udoben za nošenje in tako primeren za vodne športe.
Za plavanje sta oba nerodna, taprvi pa še malo bolj.
Mirno morje in široko obzorje.
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Imel sem priliko kaki dve uri in pol plavati v obleki v napihljivem rešilnem jopiču, ki mu je pri napihovanju počil meh - torej ni nesel nič.
Moj vtis je, da ni toliko nerodno plavati v obleki, kot da običajni načini plavanja (kraul, sodobno prsno, hrbtno, delfin...) niso razviti/optimirani za plavanje v obleki, oziroma so se razvili pravzaprav predvsem za hitrost.
Pred kratkim sem naletel na način, ki naj bi bil razvit/optimiran tudi za to - in tudi za plavanje v obleki, plavanje dolgo časa, plavanje na veliko razdaljo - in se ga poskusil naučiti. Doslej sem na - približno - ta način tudi preplaval kakih 10 km v kosih po 1 ali 2 km naenkrat.
Zadevo so si izmislili pri ameriški vojni mornarici in se imenije Combat Crawl Stroke - ampak o tem raje novo temo tule.
Moj vtis je, da ni toliko nerodno plavati v obleki, kot da običajni načini plavanja (kraul, sodobno prsno, hrbtno, delfin...) niso razviti/optimirani za plavanje v obleki, oziroma so se razvili pravzaprav predvsem za hitrost.
Pred kratkim sem naletel na način, ki naj bi bil razvit/optimiran tudi za to - in tudi za plavanje v obleki, plavanje dolgo časa, plavanje na veliko razdaljo - in se ga poskusil naučiti. Doslej sem na - približno - ta način tudi preplaval kakih 10 km v kosih po 1 ali 2 km naenkrat.
Zadevo so si izmislili pri ameriški vojni mornarici in se imenije Combat Crawl Stroke - ampak o tem raje novo temo tule.
Correct me if I am wrong, please.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost