plovilo z kabino
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
plovilo z kabino
Pozdravljeni!
Z navtiko sem se srečal slabo leto nazaj in z svojim čolničem prvič šel letos na morje. Moram priznat, da sem tako jaz kot družina zelo navdušeni. Prosti čas želimo še v večji meri preživeti na morju.
Prosim za nasvet vse izkušene morjeplovce!
Razmišljam o nakupu plovila, v katerem bi lahko prespal tudi kakšen teden. Dve odrasli osebi in dva otroka.
Zanimajo me vaše izkušnja - kakšno plovilo bi bilo primerno? Vsaj koliko veliko, vsaj kaj mora imeti (ležišča, WC, .....). Ali je lahko npr QUICSILVER Cabine 640 - ima ležišča in zasilno se lahko spi na krmi pod cetrado.... Vse je povezano tudi z velikimi vrednostmi. Rad bi dobil najboljši kompromis med ceno in kvaliteto.
Vem da je vprašanje malce obširno, a prepričan sem, da mi bodo vaši nasveti precej koristili - saj so nasveti iz lastnih izkušenj in ne prepričevanje trgovcev.
Hvala.
LP
Z navtiko sem se srečal slabo leto nazaj in z svojim čolničem prvič šel letos na morje. Moram priznat, da sem tako jaz kot družina zelo navdušeni. Prosti čas želimo še v večji meri preživeti na morju.
Prosim za nasvet vse izkušene morjeplovce!
Razmišljam o nakupu plovila, v katerem bi lahko prespal tudi kakšen teden. Dve odrasli osebi in dva otroka.
Zanimajo me vaše izkušnja - kakšno plovilo bi bilo primerno? Vsaj koliko veliko, vsaj kaj mora imeti (ležišča, WC, .....). Ali je lahko npr QUICSILVER Cabine 640 - ima ležišča in zasilno se lahko spi na krmi pod cetrado.... Vse je povezano tudi z velikimi vrednostmi. Rad bi dobil najboljši kompromis med ceno in kvaliteto.
Vem da je vprašanje malce obširno, a prepričan sem, da mi bodo vaši nasveti precej koristili - saj so nasveti iz lastnih izkušenj in ne prepričevanje trgovcev.
Hvala.
LP
Jaz sem lansko sezono s familijo preživel na Salpi 21,5. Žena in dva majhna otroka so spali v kljunu jaz na zadnjem ležišču. Ni ne vem kakšnega komforta ampak se da. Malo problema je edino z prtljago, saj ni nobenih omaric, pač minimaliziraš. Toliko malo cunj kot smo porabili prejšnjo sezono jih nismo še nikoli. Podoben čoln je tudi Mano 22,5 pa tudi cenovno sta si blizu. Ta dva čolna sta zanimiva saj jih lahko dobiš z zelo varčnim 17dti motorjem, ki je meni pokuril manj kot 13 litrov. (povprečje ur in litrov na sezono). Je pa pri teh motorjih malo problema z pregrevanjem, saj je motor malo prešibek za ta plovila in ga je treba kar priganjati. Vendar če si pameten in se malo spoznaš na motorje oziroma spremljaš temperaturo in prilagajaš vožnjo ni nobenega problema. Vsekakor pa ti priporočam da iščeš čoln, ki ima tudi zadnje ležišče, saj tisto spanje pod ceradami ni najprijetnejše.
lpg
lpg
https://medisken.si
Pozdravljena oba,
Tudi jaz sem se zagledal v mano marine 22,52 z motorjem 1,7 diesel pa so ga kolegi kar dobro skritizirali. Da nebi na dolgo in široko razlagal si preberi na linku
http://morjeplovec.net/viewtopic.php?t= ... ano+marine
o QUICSILVER-ju pa se mi zdi da je tudi že bilo nekaj napisanega
Lep pozdrav!
Mitja
Tudi jaz sem se zagledal v mano marine 22,52 z motorjem 1,7 diesel pa so ga kolegi kar dobro skritizirali. Da nebi na dolgo in široko razlagal si preberi na linku
http://morjeplovec.net/viewtopic.php?t= ... ano+marine
o QUICSILVER-ju pa se mi zdi da je tudi že bilo nekaj napisanega
Lep pozdrav!
Mitja
Mitja, pozdravljen!
Z ozirom, da se poznava naj napišem, če te prav razumem kaj želiš, da bi morda ne bilo slabo pogledati damor 700. Zanimiva in dobro narejena polizpodrivna barka, rahlo kopirana po italijanski calafuriji in za zmerno ceno. Če hočeš jo dobiš tudi v kit izvedbi. Bodi fajn!
Z ozirom, da se poznava naj napišem, če te prav razumem kaj želiš, da bi morda ne bilo slabo pogledati damor 700. Zanimiva in dobro narejena polizpodrivna barka, rahlo kopirana po italijanski calafuriji in za zmerno ceno. Če hočeš jo dobiš tudi v kit izvedbi. Bodi fajn!
"Dalmatino povišču pritrujena"
V soboto smo z familijo zaključili štiridnevni izlet po slovenskem morju.Nabavili smo novo-rabljeno plovilo dolžine 5.6m
z spalno kabino in moram priznati,da dva otroka in dva odrasla lahko živijo seveda kratek čas
na takem plovilu če je seveda lepo vreme.Drugače pa vsem svetujem ki se vozite po slo-vodah,GLEJTE PRED SABO KAJ PLAVA PRED VAMI
Vsaki dan sem na morju naletel na kakšno deblo,pvc vrečko,dile,steklenice,pločevinke...
Ure dnevi leta tečejo....
Hvala za vaša mnenja.
Prosim BOLID-a in MOTORNEG-a, če napišeta, v kakšnih plovilih ste prespali. Ogledal si jih bom na netu (slike, opis....). Toliko da dobim občutek, kaj se da!
Glede vreč in umazanije pa groza. Še posebno po kakšnem močnem vetru.
Več krat sem se spraševal, kaj se zgodi, če dobiš polivinil vrečko v motor (propeler).
Prosim tudi tu za vaše izkušnje - kaj se mogoče lahko kaj pokvari - zlomi?
Ali mogoče propeler razreže vrečko in greš dalje?
Na srečo pri vsej umazaniji se mi to še ni zgodilo.
LP
Prosim BOLID-a in MOTORNEG-a, če napišeta, v kakšnih plovilih ste prespali. Ogledal si jih bom na netu (slike, opis....). Toliko da dobim občutek, kaj se da!
Glede vreč in umazanije pa groza. Še posebno po kakšnem močnem vetru.
Več krat sem se spraševal, kaj se zgodi, če dobiš polivinil vrečko v motor (propeler).
Prosim tudi tu za vaše izkušnje - kaj se mogoče lahko kaj pokvari - zlomi?
Ali mogoče propeler razreže vrečko in greš dalje?
Na srečo pri vsej umazaniji se mi to še ni zgodilo.
LP
Kot sem že povedal sem jaz letos ža dvakrat snemal vrečko iz pete. Preprosto se mi je ovila okrog pete in zaprla reže za dotok hladilne vode v motor. Do propelerja ni segla. Hvala bogu motor takrat spremeni glas (slišiš da je nekaj narobe), kazalec temperature pa se naglo dvigne. Čim prej ustaviš. Včasih je dovolj da peto samo dvigneš in spustiš nazaj v morje in vrečka odplava dalje. Jaz sem se vedno vkrcal v by boat ter vrečko snel iz pete in jo vrgel v smeti in ne nazaj v morje. Slišal sem pa tudi zgodbe da je delce plastike oziroma vrečke potegnilo skozi reže in ubilo impeler. Hvala bogu se meni to ni zgodilo.
lpg
lpg
https://medisken.si
Pozdravljen
Sam imam tega http://tux.kabi.si/katalog/technostill/ ... 271&id=845
Z družino 2+3(7,14,15) smo šli na nekaj dnevno križarjenje iz Cresa do konca Kornatov. Spali smo 3.v kabini in 2.pod tendo. Prostora bo vedno premalo, samo če so vsi za to ni problema. Kabino priporočam, da se v primeru slabega vremena lahko kam spraviš.
Ko sem kupoval čoln sem gledal, da ga je še mogoče peljati domov, čez poletje pa je privezan v kampu.
še en podoben malo dražji čoln
http://www.avto.net/mornar2003/ad.asp?ID=58086
lp Marko
Sam imam tega http://tux.kabi.si/katalog/technostill/ ... 271&id=845
Z družino 2+3(7,14,15) smo šli na nekaj dnevno križarjenje iz Cresa do konca Kornatov. Spali smo 3.v kabini in 2.pod tendo. Prostora bo vedno premalo, samo če so vsi za to ni problema. Kabino priporočam, da se v primeru slabega vremena lahko kam spraviš.
Ko sem kupoval čoln sem gledal, da ga je še mogoče peljati domov, čez poletje pa je privezan v kampu.
še en podoben malo dražji čoln
http://www.avto.net/mornar2003/ad.asp?ID=58086
lp Marko
-
Rok-11
- Admiral
- Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.
Najprej glede čolna:
Dobra izbira bi bil npr. Baylinerjev Capri Cuddy 23.52- samo ne vem če ga še izdelujejo. Ali pa Maxum 23 SCR.
To je seveda veljavno le, če želiš gliser.
Sam sem preživel kar nekaj dopustov po 1 mesec na križarjenju po Jadranu od Istre do Dubrovnika v manjšem bratcu prvega navedenega. Sam, v družbi punce in parkrat tudi 3-4 ljudje za kakšen teden ali dva. Celo kuhali smo sami in skoraj vedno spali stran od civilizacije - pa je šlo brez problema.
Pa še par besed o hlodih in vrečkah; Ponavadi gre tako kot je zapisano, če si pa kakšen trenutek nepazljiv pa se lahko zgodi kaj bistveno slabšega. Npr:
Polivinil vrečka na nogi 5 L MerCruiserja - požar na krovu. Stopi se vodna črpalka, zagorijo gumijasti deli izpuhov, bovdni za gas in prestave, poči izpušni kolektor, k vragu gre cel kup drobnih zadevic v bližini izpuhov, itd.
10 let nazaj je bilo to neposredne škode za cca. 2000 Eur.
Zgodilo pa se je pred Lošinjem.
Hlod - oz. majhen del hloda. Beri lesen podstavek iz kakšne marine - preboj trupa na gliserju. Pri hitrosti cca 24 Kts.
Začel je spuščati po cca. 10 - 15 L na dan - in temu je sledilo popravilo trupa, ki ga opisujem v drugi temi.
Dobra izbira bi bil npr. Baylinerjev Capri Cuddy 23.52- samo ne vem če ga še izdelujejo. Ali pa Maxum 23 SCR.
To je seveda veljavno le, če želiš gliser.
Sam sem preživel kar nekaj dopustov po 1 mesec na križarjenju po Jadranu od Istre do Dubrovnika v manjšem bratcu prvega navedenega. Sam, v družbi punce in parkrat tudi 3-4 ljudje za kakšen teden ali dva. Celo kuhali smo sami in skoraj vedno spali stran od civilizacije - pa je šlo brez problema.
Pa še par besed o hlodih in vrečkah; Ponavadi gre tako kot je zapisano, če si pa kakšen trenutek nepazljiv pa se lahko zgodi kaj bistveno slabšega. Npr:
Polivinil vrečka na nogi 5 L MerCruiserja - požar na krovu. Stopi se vodna črpalka, zagorijo gumijasti deli izpuhov, bovdni za gas in prestave, poči izpušni kolektor, k vragu gre cel kup drobnih zadevic v bližini izpuhov, itd.
10 let nazaj je bilo to neposredne škode za cca. 2000 Eur.
Zgodilo pa se je pred Lošinjem.
Hlod - oz. majhen del hloda. Beri lesen podstavek iz kakšne marine - preboj trupa na gliserju. Pri hitrosti cca 24 Kts.
Začel je spuščati po cca. 10 - 15 L na dan - in temu je sledilo popravilo trupa, ki ga opisujem v drugi temi.
Kdo je na strani
Po forumu brska: Bing [Bot] in 3 gosti