Živjo, imam eno vprašanje in potrebujem nasvet. Lotil bi se obnove gliserja Glastron iz leta cca. 1976. Glede na to da je čoln star in je bil v uporabi nekje 10 let pred 24-imi leti, me zanima vaše mnenje kaj si mislite v konstrukciji... je ta plastika in vse kar spada zraven še dovolj vzdržljivo in primerno za plovbo? Zanima me tudi če kdo mogoče pozna koga, ki bi čoln prebarval (približna informativna cena) in koliko bi stalo tapiciranje sedežev? Gre se pa za približno takle model... http://www.classicglastron.com/70gl-v142-153.html (zgornji model na sliki). Se to splača, ali je bolje kupiti nov čoln?
Hvala in LP
Gliser Glastron - Futura - letnik 1976
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Če imaš veselje do obnove in če ga imaš ravno doma,pol se ti splača,oziroma če ti pretstavlja obnova takega čolna nek izziv.
Drugače se pa ne splača,vsaj finančno ne,razen če veliko oziroma skoraj vse narediš sam.
Pol moraš računat še na motor,verjetno je en iz pamtiveka,al pa ga sploh ni,spet ???? € pa komande,zajle,....sedeži
Mislim da ni računice,sej pravim razen ljubiteljsko.
Drugače se pa ne splača,vsaj finančno ne,razen če veliko oziroma skoraj vse narediš sam.
Pol moraš računat še na motor,verjetno je en iz pamtiveka,al pa ga sploh ni,spet ???? € pa komande,zajle,....sedeži
Mislim da ni računice,sej pravim razen ljubiteljsko.
SBJ, živjo, ja lej sej so ti povedal že drugi, če misliš vse dati drugam naredit, pol je to misija preveč denarja.Lahko ti za primerjavo povem, da sem predleti kupil plovilo ki je bilo odsluženo, letnik 1975, ga komplet obnovil, kupil motor, naredil novo prikolico, naredil nove sedeže, jih oblekel v skaj in še in še in ......Eno leto se matral z njim da sem ga spedenal, potem naslednje leto z njim odrinil na morje, ga po sezoni prodal in šel na večjega.No ja veliko užitkov in matranja je bilo vloženega v njega, lahko si ga pa pogledaš sedaj na tem linku se po petih letih prodaja. http://www.mornar.net/view/media.asp?ID=135893 in z tem sem začel prve navtične korake 
Ure dnevi leta tečejo....
-
Izi
- Kapitan fregate
- Kraj: Ljubljana - Supetarska draga
Tole pišem že tretjič.
V glavnem, če razmišljaš samo ali se finančno splača je moj odgovor : POZABI.
Lani sem se šel podoben projekt, le, da smo mi delali še generalno na motorju. Po izkušnjah bi ti svetoval takole:
1. Vse stroške, ki si jih ocenil pomnoži z dva in dobil boš približno cifro, ki te čaka tekom obnove. Ko delaš se pokaže mali milijon stvari, ki bi jih bilo dobro urediti, če že delaš.
2. Marsikaj lahko postoriš sam oziroma ob pomoči prijateljev. Vmes zakurblaš roštilj, odpiraš pivo vseh barv in se imaš super. Neprecenljivo.
3. Pri taki obnovi se ti ne sme muditi.
4. Po obnovi boš imel prazen tošl, ampak čoln boš poznal do obisti in ko boš na vodi je to dodaten plus, saj te bo težko kaj presenetilo.
5. Tole mi bo marsikdo oporekal, ampak barvanje čolna ni neka vesoljska znanost, le navodil se moraš držati.
6. Kaj boš naredil s čolnom se boš moral sam odločiti, mi lahko le pametujemo.
Iz lastnih izkušenj ti še enkrat povem, finančno se ne izplača, ampak, ko je narejeno.......
LP Iztok
V glavnem, če razmišljaš samo ali se finančno splača je moj odgovor : POZABI.
Lani sem se šel podoben projekt, le, da smo mi delali še generalno na motorju. Po izkušnjah bi ti svetoval takole:
1. Vse stroške, ki si jih ocenil pomnoži z dva in dobil boš približno cifro, ki te čaka tekom obnove. Ko delaš se pokaže mali milijon stvari, ki bi jih bilo dobro urediti, če že delaš.
2. Marsikaj lahko postoriš sam oziroma ob pomoči prijateljev. Vmes zakurblaš roštilj, odpiraš pivo vseh barv in se imaš super. Neprecenljivo.
3. Pri taki obnovi se ti ne sme muditi.
4. Po obnovi boš imel prazen tošl, ampak čoln boš poznal do obisti in ko boš na vodi je to dodaten plus, saj te bo težko kaj presenetilo.
5. Tole mi bo marsikdo oporekal, ampak barvanje čolna ni neka vesoljska znanost, le navodil se moraš držati.
6. Kaj boš naredil s čolnom se boš moral sam odločiti, mi lahko le pametujemo.
Iz lastnih izkušenj ti še enkrat povem, finančno se ne izplača, ampak, ko je narejeno.......
LP Iztok
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost