Alson 450___ Marlin 5,30 (stran 2)
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Alson 450___ Marlin 5,30 (stran 2)
Lep pozdrav!
Gledam pod išči a ne zasledim kaj veliko o teh čolnih.
Na mornar.net sem našel gumenjaka Alson 450 z 60KM Mercuryem http://www.avto.net/mornar2003//ad.asp?ID=59640
Zanima me, kako se obnesejo tile čolni, kakšna je guma in v kakšnem razmerju je z takim motorjem (je motor dovolj močen za čoln)??
Resno razmišljam o nakupu.
Hvala za odgovore!
L.P.
Nejc
Gledam pod išči a ne zasledim kaj veliko o teh čolnih.
Na mornar.net sem našel gumenjaka Alson 450 z 60KM Mercuryem http://www.avto.net/mornar2003//ad.asp?ID=59640
Zanima me, kako se obnesejo tile čolni, kakšna je guma in v kakšnem razmerju je z takim motorjem (je motor dovolj močen za čoln)??
Resno razmišljam o nakupu.
Hvala za odgovore!
L.P.
Nejc
Nazadnje spremenil petrinko, dne So Nov 15, 2008 14:52, skupaj popravljeno 1 krat.
Čoln na hitro spominja na Marshalla le, da je v premcu bolj prostoren širši in na pogled malo nižji. Gumenjaka kot znamko ne poznam je pa lepo ohranjen (po slikah sodeč) ali pa je obnovljen. Motor je nekje max. kar gre lahko na čoln in po moči boš zlahka glisiral na nekje 70-80% moči, če ne že letel saj čoln spet nima kake velike teže saj z vso opremo naj nebi presegl 250-300 kg (ugibam
). Tako kot vsi gumenjaki s trdim dnom je lepo vodljiv in lepo drsi po vodi. Materjal Haypalon je tudi zelo cenjen med gumenjaki tudi sam sem ga imel in je preprost za vzdrževanje pa tudi cena je tam nekje (realno) 1000 EUR manj. Kot sem prebral sta motor in čoln letnik 1990 in večino vrednosti nosi čoln, motor pa, ker je 2T, 3-cilindri pa popije spet tam okoli 12 litrov +...
Pozejdon,
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
Probaj oklestit ceno ampak že na to kar je napisal kaj vse čoln ima predvidevam, da ni pripravljen veliko spustiti ceno, če pa že bo 500 EUR že veliko. Pozanimaj se ali ima čoln cerado in kakšna je ohranjenost, ki je bistvenega pomena že pri shranjevanju in pa stanje prikolice, ki pa ni pocinkana ...
Če še malo pogledaš na Mornarju dobiš za solidno ceno nižjo seveda še kar nekaj mlajših gumenjakov podobnih dimenzij in motorjev (seveda vse pa je odvisno od ohranjenosti) ... V tvojem primeru je vse letnik 1990.
Če še malo pogledaš na Mornarju dobiš za solidno ceno nižjo seveda še kar nekaj mlajših gumenjakov podobnih dimenzij in motorjev (seveda vse pa je odvisno od ohranjenosti) ... V tvojem primeru je vse letnik 1990.
Pozejdon,
Čoln je videti lep, lepo ohranjen z veliko opreme in s prostornim premcem za gumenjaka. Daje ga samo letnik, tako čolna kot motor pa tudi to lahko spregledaš glede na opremo in na ohranjenost če je res tak kot na slikah. Za ceno se pogajaj, resda prihaja zima je pa to pravi trenutek z največ ponudbe saj večina, ki prodaja prodaja v želji, da novo sezono začne z novim oz. novejšim večjim plovilom ...
Pozejdon,
Po slikah sodeč je čoln vsekakor vreden ogleda, vendar slika marsikaj ne pokaže (dno čolna). Če je čoln lepo ohranjen je vseeno kateri letnik je, saj vidiš tudi čoln star tri ali štiri leta pa ne veš ali so z njim orali ali kaj. Moč motorja pa je za moje pojme čisto primerna.
Če je v živo vsaj približno tako ohranjen kot je videti po slikah je vsekakor vreden tega denarja.
LP
Če je v živo vsaj približno tako ohranjen kot je videti po slikah je vsekakor vreden tega denarja.
LP
-
Rafter
- Kapitan fregate
- Kraj: Southern district of Maribor
- Kontakt:
Pozejdon napisal/-a:Materjal Haypalon je tudi zelo cenjen med gumenjaki tudi sam sem ga imel in je preprost za vzdrževanje pa tudi cena je tam nekje (realno) 1000 EUR manj.
Samo informativno: v primerjavi s katerim materialom?
Sam vem namreč za dva cenejša od Hypalona (® DuPont), in to sta PVC in Nitrilon.
To o vzdrževanju je res. Material je (ob ustreznem vzdrževanju) večen.
LP, U.
Rafter napisal/-a:Pozejdon napisal/-a:Materjal Haypalon je tudi zelo cenjen med gumenjaki tudi sam sem ga imel in je preprost za vzdrževanje pa tudi cena je tam nekje (realno) 1000 EUR manj.
Samo informativno: v primerjavi s katerim materialom?
Sam vem namreč za dva cenejša od Hypalona (® DuPont), in to sta PVC in Nitrilon.
To o vzdrževanju je res. Material je (ob ustreznem vzdrževanju) večen.
LP, U.
Pozejdon,
To da je iz italije ni dvoma. Tipson je tam zanj plačal max 3ooo evrov, s karjolo vred. Tko da ne daj mu več kot 4000. Vse je odvisno od pogajalskih sposobnosti obeh. Jaz ko stvar vidim in jo bi imel se ocenim koliko bi zanjo dal in koliko lahko dam. Če on za toliko proda ok če ne išče kupca neprej. Za tega mu več kot 4000 ne bi plačal.Čeprav se sliši veliko da ti spusti za 950 evrov, čeprav vej da je ceno napel do maximuma. To da ma nove blazine ga je stal 150 evrov pa da je prikolco prebarval max 100. Pa da ga je registriral 150 eur. Tko da če "zasluži" 550 eur je čist ok. Sicer pa lep kompletek.
LP, G
LP, G
Moje mnenje je:
Če je čoln in motor tak kot mora biti ga vzemi za 4500 EUR. Tega denarja je vreden.
Motor: Motor je močen in če boš z njim zadovoljen ga lahko uporabiš tudi kasneje, morda na drugem čolnu, mu pa posveti veliko pozornosti pred nakupom kaj si kupil boš pa videl šele na prvi vožnji. (Moj dosedanji je bil letnik 83, raje bi videl da bi bil mlajši a bil sem zadovoljen)
Čoln: Čoln je videti negovan, ohranjen in že tu nekaj prihraniš (boš pa vseeno še nekaj vložil v njega že zaradi šminke) za gumenjaka je videti prostoren. Ima nekaj opreme na katero hitro trzneš a na morju s težavami s čolnom predvsem z motorjem ti oprema ne pomeni nič. Lahko pa si zasidran ležiš na novih blazinah poslušaš radio a se ne voziš ...
Gre za tvoj denar, tvojo odločitev vse kar imamo mi pri tem so le mnenja. Nekatera so taka, ki jih hočeš slišati nekatera pa taka, ki bi jih najraje preslišal (bučke) . Tak sem tudi sam ... Skratka, če je OK je 4500 EUR max. + polni rezervarji, karton piva + ...
To je moje mnenje, moji predhodniki niso tako radodarni ...
Želim ti mirno plovbo in čim krajšo zimo.
Če je čoln in motor tak kot mora biti ga vzemi za 4500 EUR. Tega denarja je vreden.
Motor: Motor je močen in če boš z njim zadovoljen ga lahko uporabiš tudi kasneje, morda na drugem čolnu, mu pa posveti veliko pozornosti pred nakupom kaj si kupil boš pa videl šele na prvi vožnji. (Moj dosedanji je bil letnik 83, raje bi videl da bi bil mlajši a bil sem zadovoljen)
Čoln: Čoln je videti negovan, ohranjen in že tu nekaj prihraniš (boš pa vseeno še nekaj vložil v njega že zaradi šminke) za gumenjaka je videti prostoren. Ima nekaj opreme na katero hitro trzneš a na morju s težavami s čolnom predvsem z motorjem ti oprema ne pomeni nič. Lahko pa si zasidran ležiš na novih blazinah poslušaš radio a se ne voziš ...
Gre za tvoj denar, tvojo odločitev vse kar imamo mi pri tem so le mnenja. Nekatera so taka, ki jih hočeš slišati nekatera pa taka, ki bi jih najraje preslišal (bučke) . Tak sem tudi sam ... Skratka, če je OK je 4500 EUR max. + polni rezervarji, karton piva + ...
To je moje mnenje, moji predhodniki niso tako radodarni ...
Želim ti mirno plovbo in čim krajšo zimo.
Pozejdon,
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti