Alson 450___ Marlin 5,30 (stran 2)

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Če Nov 13, 2008 21:50

Vem Kocka:) Če maš cifro mu jo pošlji.
LP, G
petrinko
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a petrinko » Pe Nov 14, 2008 09:43

kocka napisal/-a:Če si pripravljen in če znaš še kaj sam postorit ti lahko dam naslov za zadevo ki je 3200 eur. Prikolic< pocinkana, čoln l96 4,30, motor pa lahko izbiraš MERC ali SUZA. Ti pošljem na privat da ne bomo reklame delal! Saj Cibro verjetno že ve koga mislim. 8)

No lepo prosim za tole ponudbo. Vredno se je dobro pozanimat predn se fajn našponaš 8) 8)

Sem tipa povprašal koliko je pripravljen spustit... čakam odgovor!

:roll: uf... ni nam lahko
petrinko
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a petrinko » Pe Nov 14, 2008 17:58

Prek maila sva na ceni 4500€.
Moram opravit ogled z strokovnjakom, da vidimo ce je res tak kot na prvi pogled.
L.p.
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Pe Nov 14, 2008 21:39

http://www.avto.net/mornar2003//ad.asp?ID=61495 Za 3200 je cena v hanggarju, za 3 ga lahko dobiš.
Tole je to ima pa na zalogi kar nekaj variant! Res da boš moral še sam kaj storit in popravit poliester ampak imaš 2000 eur rezerve.
petrinko
Višji štabni vodnik

!

OdgovorNapisal/-a petrinko » So Nov 15, 2008 01:50

Naše gore list, ki izdeluje gumenjake je rekel, da tale Alson ni vredn nakupa, oziroma, da jih velikokrat popravlja... mislim, da je tale tema končana :(

No pa pejmo z optimizmom naprej.

Kar pa se tiče onega linka... vse bi blo, sam malo mi je majhen morda, ker 20cm se kar pozna, pol pa je tukaj še širina etc... mirda bi le vzel vsaj 450cm+... Matr sm zbirčen... Bo nekdo rekel, rad bi mel zastojn novega 5m Sacs-a... Sam tko smo naravnani, da bi za svoj denar, pa čeprav nekaj k € radi čimveč... :roll: 8)

Hvala vam vsem še enkrat za nasvete!! Če pa kdo zasledi kaj podobnega moji želji pa le s pobudo na dan!

l.p.
nejc
petrinko
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a petrinko » So Nov 15, 2008 14:54

Upam, da ne morim preveč!

Prosil bi čimveč koristnih informacij o tej firmi/tem čolnu!??
http://www.avto.net/mornar2003/ad.asp?ID=58621

Cena je malo višja, toda tudi ponuja nekaj več!

Hvala!

L.P.
Nejc
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » So Nov 15, 2008 22:00

Če lahko zvem. Kaj si imel do sedaj?
LP, G
petrinko
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a petrinko » Ne Nov 16, 2008 08:43

cibro napisal/-a:Če lahko zvem. Kaj si imel do sedaj?
LP, G

Kupujem prvo lastno plovilo. Vse je enkrat prvič.
pale
Admiral
Kraj: ˇljubljana

OdgovorNapisal/-a pale » Ne Nov 16, 2008 20:21

če kopuješ prvič si kupi gumico in motor za čim manj evrov potem pa ko boš vedel kaj ti odgovarja in kaj bi glede na kupljeno rad imel drugače pa sprašuj kaj bi bilo za tebe primerno definicja nakupa pa je cenovna zmožnost,število oseb ki jih misliš prevažati ,rute ki jih misliš obdelati,prosti čas ki ga imaš na raspolago.vsi komentarji mojih kolegov so drugače medvedje usluge.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Ne Nov 16, 2008 21:06

Hotel sem ti povedati isto kot pale samo nisem našel lepega načina , no on ga je. Brez zamere sam se mi je kar zdelo da je to tvoj prvi čoln, nisem nič fouš da ne bi kdo mislil, ker imam manjši in šohnejši motor, pač res za tisti mesec ki ga preživim na morju in kar z njim počnem je idealen,(kot pri vseh je tu pridih- zaenkrat) 4m 40 konjev. In če preračunam, da sem za vse dal 3500 eur se mi zdi veliko, za kolikor je vse sploh izkoriščeno.
LP, G
Uporabniški avatar
Pozejdon
Admiral

OdgovorNapisal/-a Pozejdon » Ne Nov 16, 2008 23:17

petrinko!

Pred kratkim smo se razpisali o čolnu oz. zdaj že dveh, ki te zanimata kot tvoj prvi čoln. Pridružujem se mnenju svojih predhodnikov cibrota, paleta, kocke in še kakšen bi se našel, da za prvo plovilo vzameš nekaj ugodnega. Res je, da, ko čoln gledaš doma na prikolici izgleda velik, ko pa je enkrat v vodi ga pa nikjer nič ni in še to drži, da, če je še tako velik kmalu postane premajhen. Vseeno bi ti predlagal, da za sezono ali dve vzameš kaj ugodnejšega saj za ta denar ki si ga pripravljen dati sedaj in pa, če še malo dodaš že dobiš zavidljiv trd ali gumiran čoln. Občutek sem dobil, da trzaš na opremo, ki pa je na gumi res ne rabiš (ne rečem radio in kako malenkost) saj menda ne misliš križariti z njim. Predlagam ti, pokliči na naslov, ki ti ga je posredoval kocka saj ima možakar kar nekaj zanimive robe in še izbiraš lahko glede motorja, prikolice in dodatne opreme. Sedaj pa ti jaz priporočam še tretjega ki je prav tako na naslovu, ki ga že imaš ima nove blazine nekaj opreme edina večja stvar, ki bi jo moral postoriti je, da bi čoln temeljito opral, predvsem poden, čoln sem videl mislim, da ga je tudi kocka in lahko rečem, da izgleda OK ... Cena je okoli 5000 EUR. Čoln se ne sveti a z malo volje, truda in pravega čistila mu povrneš tudi lesk ...

http://www.avto.net/mornar2003/ad.asp?id=58636

Se opravičujem če izgleda kot, da nekoga favoriziram, če že naj se prispevek zbriše.
Pozejdon,
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
petrinko
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a petrinko » Ne Nov 16, 2008 23:26

To bo moj prvi čoln toda prevozil sem se že veliko. (tast ima Novomarina 430 in 50KM Yamaho.... za moje želje malo preutesnjen) Moje želje so, da je Čoln dovolj prostoren, da se na njem pelje 4-6 oseb brez drenjanja, da je premec dovolj širok, da se lahko leži na njem, da je dovolj hiter za vragolije kot so smučanje in vlečenje tube...
Sedaj sem se spomnil, da obstaja davek na luksuz (uporabil išči) in našel kalkulator, ki upam da drži... po izračunu naj nebi plačal niti 30€? 8) Tako da mi res veliko bolj odgovarja plovilo 5m +par cm. Imam prostor za prezimitev čolna in na morju bo vsaj mesec in pol.
Vsem vam hvala za nasvete in cenim vaše izkušnje. Zato se tudi obračam na vas.
Tale Mariner se mi zdi relativno ugoden za to kar ponuja (navigacijo, skoraj nova prikolica, cerada, dovolj močen motor...). Potrebno bo opravit en ogled, da vidimo kako izgleda v resnici.

No lep pozdrav!

Mnenja pa so vedno dobrodošla
petrinko
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a petrinko » Ne Nov 16, 2008 23:33

Pozejdon, hvala za menje. Tale gumenjak izgleda kar fajn. Morda me res premami včasih izgled. Me pa najbolj skrbi kvaliteta gume, saj nebi rad imel težav z tem. In priznam, da ne poznam veliko firm ki izdelujejo plovila, zato tudi ne vem kateri so vredni pozornosti, ter kateri ne.

Bom malo še povprašal na tej firmi!
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » Po Nov 17, 2008 00:40

Moj nasvet je takšen, da če te muči prostor na čolnu, bi mogoče moral gledati kaj med plastiko in ne gumic. Gume namreč delujejo ogromne, prostora pa je na plastiki bistveno več, pa tudi cena plastičnih čolnov se mi zdi nižja kot gumic pa še popravila so lažja! Pozejdon je dobil za podoben denar super čoln z odličnim motorjem prostora je pa tudi precej.
urosknez
Višji štabni vodnik
Kraj: Boštanj

OdgovorNapisal/-a urosknez » So Dec 06, 2008 17:36

Lep pozdrav, sem nov na forumu, čeprav nisem nov morjeplovec, imam že nekaj let izkušenj na morju, rad bi dodal nekaj te temi. Debata je bila namreč o gumici ALSON 450 in MERCURY 60. Jaz sem novi in ponosni lastnik tega čolna. Čoln ni bil pripeljan iz italije, tako prvi, kot drugi lastnik sta slovenca. Oba sta zelo lepo skrbela za čoln, in motor. Vse je redno servisirano in vzdrževano. Motor deluje brezhibno, prav tako čoln. Dno ni bilo nikoli podrgnjeno, guma pa tudi ni bila krpana nikoli.
Ceno je tudi spustil tako kot je bilo rečeno. Prikolica res ni pocinkana je bila pa lani generalno obnovljena.

jaz sem zelo zadovoljen z nakupom. hvala
knez

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov