Silverline 22

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Dimen
Viceadmiral

Silverline 22

OdgovorNapisal/-a Dimen » Po Feb 11, 2013 12:12

Kaj pravte:
http://www.mornar.net/view/ad.asp?id=146037

Je tole zakej?
Ima kdo izkušnje s plovilom in kako je v kombinaciji z Volvo penta 431 + DP290 (duoprop)? So ti motorji zanesljivi?

Men se zeloooo dopade razporeditev in streha :D :D
pixl
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a pixl » Po Feb 11, 2013 16:06

...
Nazadnje spremenil pixl, dne Pe Mar 11, 2016 11:45, skupaj popravljeno 1 krat.
Dimen
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Dimen » Po Feb 11, 2013 18:19

pixl napisal/-a:Kontaktiraj Kocko ...

Ce je kocka lastnik sem ze govoril z njim. Zanima me predvsem vase mnenje glede motorja. Bojda zanesljiv, ali pac. Vsaka informacija bi mi prav prisla, hvala :-)
Dimen
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Dimen » To Feb 12, 2013 09:26

Ma ste zgovorni!
Objaviš nago babo, se takoj usuje plaz brezveznih objav. K pa konkretno vprašaš pa...????

Torej, zanimam se za omenjeni čoln. Predvsem me matra motor. Kako je z kondicijo teh motorjev, lastnik prav, da so to zanesljivi in varčni motorji (prav da pije od 16-18l/h če potujeta dva pri potovalki - 18 vozlov, ne gre pa čez 25l/h). Na forumu opcija "išči" ne vrže vn nč pametnega, google pa tut ne da nekih pametnih informacij razen specifikacij motorja in Z pogona.
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » To Feb 12, 2013 10:58

.

Glej, da ne boš siten, :D :D :D, ker se ti nihče ne oglasi.
Saj nimam kaj povedat o barki in ne o motorju, ker zadeve ne poznam. Samo toliko, da se ti javim!

LP

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Zigon
Štabni praporščak
Kraj: Nova Gorica

OdgovorNapisal/-a Zigon » To Feb 12, 2013 11:18

bsc46
Admiral
Kraj: Postojna

OdgovorNapisal/-a bsc46 » To Feb 12, 2013 13:13

Zanimivo, da pokuri ravno toliko kot 6m gumenjak z 115KM.
Vzami, tako varčnega motorja ne boš več dobil.
Ljubitelj narave
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » To Feb 12, 2013 13:45

Meni je pa tapicirunga všeč...

Vem pa tudi o tem čolnu par stvari... :wink:
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Dimen
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Dimen » To Feb 12, 2013 13:54

Zigon napisal/-a:Jaz imam tole
http://www.youtube.com/watch?v=VXE3COsJKmA

Pol pa kej več napiš. Tale na posnetku je ta isti kot v oglasu.

p.s. Hvala Pajer za odziv :D
Zigon
Štabni praporščak
Kraj: Nova Gorica

OdgovorNapisal/-a Zigon » To Feb 12, 2013 15:00

Sem mislu samo video sem vidu od te barke, katera se prodaja. Samo glede porabe tale motor porabi sigurno 30-40l/h, sam ima 21 barko z motorjem volvo penta diesel AQAD31A 130KM duo pro, z dvemi osebami in prtljaga je poraba 16l/h. LP
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » To Feb 12, 2013 16:11

Zigon napisal/-a:Sem mislu samo video sem vidu od te barke, katera se prodaja. Samo glede porabe tale motor porabi sigurno 30-40l/h, sam ima 21 barko z motorjem volvo penta diesel AQAD31A 130KM duo pro, z dvemi osebami in prtljaga je poraba 16l/h. LP

Če boste začeli o porabi goriva je vse drugo nesmiselno!

Na forumu smo že premleli in preko izpušnih cevi spustili bencin, nafto, špirit, petrolej, kerozin itd.... Zaključek je brez filozofiranja nekako takle.

Za gliserske barke od 6-8 metrov je normalna poraba pri potovalki (20 navtičnih milj) liter goriva na miljo. Malce plus-minus lahko odstopa pa je rezultat še zmeraj v standardu.
Glej relacijo in vidiš, da je Lucija-Mali lošinj skoraj 90 milj in zato rabim 115l goriva. Se pravi mi pokuri dober liter na miljo. Ker imam rezervoar za 135l goriva imam avtonomijo za dobrih šest ur plovbe. Seveda ob prijaznem morju.
Skratka nehajmo nabijat o porabi! Če te to skrbi, potem navtiko takoj na klin obesi in se ne pojdi več.

Predvidevam, da ne boš sam na barki. Koliko vas je za skupni dopust? Kdo bo kje spal?
Bolj primerno da te zanima razporeditev postelj, WC-ja, kopalnica-če jo ima, topla voda če jo ima in koliko sploh, .... Veš, ko si nekje v samoti, zalivčku in ti detajli manjkajo, je čisto vseeno koliko motor popije.

Na taki barki se da lepo po cel mesec križarit ("bluzit"-uživat po jadranu) izven matične luke. Praktično je cel jadran tvoj!
Sam sem za te dolžine bark zagovornik zunanjih OB motorjev. Ko greš malo južnije, što tužnije ne greš ležat in izležavat do bolova. Greš nekaj počet, kar te veseli. Pri meni je te krame kar veliko. Potapljaška oprema, črvolovska, ribiška, pasja, ženska, moška, ....
Tam kjer je notranji motor je pri meni dober kubik prostora za kramo. Samo zato OB motor.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
pero123
Admiral

OdgovorNapisal/-a pero123 » To Feb 12, 2013 21:33

tale stavek "Skratka nehajmo nabijat o porabi! Če te to skrbi, potem navtiko takoj na klin obesi in se ne pojdi več." mi je bolan od vecine kle gor ki ti tako odgovori.... pac ima marsikdo zeljo se it navtiko, ne rabis bit bogatun...sam vazn podatek pa je ali bos za 30 eur skuru na uro al 80 eur.... ali vec.,da ves do kam so lahko tvoje zelje in najdes temu primeren si coln potem. lp
--Bodybanger--
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Feb 12, 2013 21:56

pero123 napisal/-a:tale stavek "Skratka nehajmo nabijat o porabi! Če te to skrbi, potem navtiko takoj na klin obesi in se ne pojdi več." mi je bolan od vecine kle gor ki ti tako odgovori.... pac ima marsikdo zeljo se it navtiko, ne rabis bit bogatun...sam vazn podatek pa je ali bos za 30 eur skuru na uro al 80 eur.... ali vec.,da ves do kam so lahko tvoje zelje in najdes temu primeren si coln potem. lp

Pero123, nikakor se ne strinjam! Tukaj ni govora o 30 ali 80 EUR na uro!!! Koliko okvirno porabi nek čoln jaz verjamem, da vsakega zanima, vendar če ima v glavi malo pošlihtano, mu je to tudi jasno, če še malo prebere po forumu... Problem je, ker bi ljudje radi na decimalko natančno vedeli koliko kuri... To pa na morju ne gre! Kuri od do in razlike je lahko hitro tudi 50%!!! Vse to pa na račun več oseb na barki in pa predvsem bolj nemirnega morja...

Še enkrat vsem, če nimaš senzorja trenutne porabe goriva, potem čim manj razlagaj o tem, ker večinoma lažaš! Pri srcu te boli šele takrat, ko ga imaš, saj vidiš, da poraba še zdajleč ni konstantna!
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » To Feb 12, 2013 22:09

Ko bom zmogel (ali bo posodobljen forumov SW) bom nekaj debat o porabi v različnih temah zložil skupaj (in pometal ven oziroma konsolidiral nakladanje brez argumentov) v novo temo o porabi.

Čisto kratek povzetek:
- poraba je izjemno odvisna od načina plovbe in vremena
- prazno nakladanje o porabi nima smisla (če je brez argumentov oziroma če udeleženec v razpravi ni pripravljen resno razmišljati o dejavnikih in zakonitostih, ki nanjo vplivajo)
- precej spraševalcev se v 'te malenkosti' ni pripravljeno poglobiti in tisti, ki so takim že poskušali dajati odgovore, so postali alergični na to temo in zato kihnejo, čim jo kdo omeni, ne da bi omenili razloge za svojo alergijo.

Ko bom velik... bom to dal skupaj :oops:
Nazadnje spremenil Marjan Tomki, dne To Feb 12, 2013 22:16, skupaj popravljeno 1 krat.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » To Feb 12, 2013 22:13

Meni pa vedno porabi, kolikor notri vlijem, a je to normalno ?
SlikaSlika

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost