Elan 495F izkušnje

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » So Sep 28, 2013 23:05

Pi.da, Fenistila mi je zmanjkal... :roll:
https://medisken.si
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Ne Sep 29, 2013 02:15

Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

Re: elan fisherman

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Ne Sep 29, 2013 10:54

tomaz_slo napisal/-a:
Marjan Tomki napisal/-a:Lovska - če misliš s tem izmišljen, neresničen podatek - pa po mojem ni.

Saj sem bil zalo jasen. Moj motor, Optimax 90, mi kuri do prvega maja 0l/uro, povprečna letna poraba pa je cca 0,04566l/uro.

Jasno, da si bil jasen.

Misliš, da bi še kaj zmanjšal povprečno letno porabo na uro, če bi imel do prvega maja - ko imaš verjetno v čolnu manj oseb in ostale opreme kot pri poletni plovbi - nameščen propeler z manjšim premerom in večjim korakom, pa ... Slika

To bi namreč znalo kaj vplivati na tole porabo: Slika

Ups, samo da me ne dobi kdo, ki spet ne bo razumel... Slika
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Ne Sep 29, 2013 11:23

Ups, samo da me ne dobi kdo, ki spet ne bo razumel...

----------------------------------------------------------------------------------------

Nič se bat, MT. Si za vse popolnoma razumljiv in hvalabogu tudi ti vse druge razumeš :lol: :lol: :lol: :lol: .
Pač po svoje, pa vendar :oops: :roll: :lol:
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Ne Sep 29, 2013 14:52

:?: :?: :?:
atilone napisal/-a:Ups, samo da me ne dobi kdo, ki spet ne bo razumel...

----------------------------------------------------------------------------------------

Nič se bat, MT. Si za vse popolnoma razumljiv in hvalabogu tudi ti vse druge razumeš :lol: :lol: :lol: :lol: .
Pač po svoje, pa vendar :oops: :roll: :lol:

Atilone, če se ti da napiši, kako si izvedel, da sem za vse razumljiv (anketa? popis? veliki brat, ki ve vidi in vse ve? facebook in všečki? ... )

In kako lahko ugotavljaš, da sem za vse razumljiv, če si ti zase tule napisal, da ne razumeš totalno nič?
atilone napisal/-a::?: :?: :?: . Kot ponavadi, ne razumem totalno nič, kaj si hotel povedat. Če si imel sploh kaj povedat, ali samo pisat. Mogoče bo pa Marija Terezija vedla pojasnit.

Pa saj je vseeno :roll: :roll: .

In poleg tega, da me vsi razumejo, pišeš tudi, da jaz vse druge razumem.

Izrecno tule trdim, da tebe - kar si napisal tamle zgoraj - ne razumem. Kar si napisal, enostavno ne prestane logične analize - samo sebi nasprotuje.

In s tem, da je vseeno, se tudi ne strinjam.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Ne Sep 29, 2013 17:40

Ne MT, ne da se mi . Jaz uporabljam Morjeplovca za morjeplovske teme. Ti uporabljaš Morjeplovca za zapolnitev samo tvojih, osebnih nagnjenj.
Sem zasledil da na Traktor forumu iščejo nekoga, kateri bi jih razsvetlil. Daj probaj tam :wink:
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Ne Sep 29, 2013 20:11

Ne da se ti...
atilone napisal/-a:Ne MT, ne da se mi . Jaz uporabljam Morjeplovca za morjeplovske teme. Ti uporabljaš Morjeplovca za zapolnitev samo tvojih, osebnih nagnjenj.
Sem zasledil da na Traktor forumu iščejo nekoga, kateri bi jih razsvetlil. Daj probaj tam :wink:

Zdajle nakladaš. Vsakič, ko se zatakneš vame in ko ti pustim zadnjo besedo obljubljaš, da ne boš več, pa spet piskneš tudi, ko ti nihče ne ne stopi na prst - kot tamle pri malih oglasih. In kar zadeva nagnjenja, ki mi jih pripisuješ, dobivam vtis, da s tvoja.

Jaz ne pišem, kaj tebe žene k temu, da pišeš, kot pišeš, ko ti gre kdo na živce. Ti pišeš, kaj naj bi gnalo mene - in imam vtis, da mi pripisuješ svoje nagibe.

• Em ti gre na živce, da je kdo pisal o čem, o čemer se ne strinjaš da se piše na morjeplovcu. Ampak ne bi se pogovarjal o tem, zakaj naj se o tem ne piše na morjeplovcu.
  • Em si se razburjal, zakaj me moderator pusti pisat tako, kot ti gre na živce, ravno tam, kjer sem bil ravno jaz moderator zato, ker sem prej, preden sem bil moderator, urejal tisto področje :roll:
  • Em ti gre na živce, če so predolgi prispevki, za katere pišeš, da jih zaradi dolžine itak ne bereš, potem pa v odgovor sam vključiš kot quote cel kao predolgi prispevek in pod njega napišeš samo pet-šest besed in dva :roll: :roll:
  • Em ti gre na živce, ali imam izkušnje ali ne, em ne bi namenil nekaj časa temu, da ugotoviš, ali o čem imam izkušnje ali ne. Ne da se ti, da se ti pa trditi, da jih nimam.
  • Em si se zataknil v MareC, pa v NT, pa v MM, trenutno sem iz meni neznanega razloga na tvoji tapeti jaz.
  • Em s pripombo - zlasti, če ti kdo odgovori, pa ga potem oceniš za psihiatričnega pacienta, čeprav hkrati zapišeš, da se na to ne razumeš - sesuješ temo podobno, kot kdo, ki težko odneha od prikolice ali česa podobnega še v kakšni x temi. Če bi bil pripravljen prepucavati se v temi za prepucavanje, OK, tako pa...
  • Em ti meni niti ne greš na živce; edino če ti hočem napisati utemeljen odgovor (na kar sem - recimo temu tako - utreniran do avtomatizma), mi to pobere nekaj časa in zato to naredim samo včasih, če nimam zanimivejšega dela.

V glavnem, tudi v zvezi s tem, da tule nakladaš ni nič narobe - vso pravico imaš tudi do tega. Samo ko se nakladanje že nanaša name in na to, kar pišem, pa bi ti rad imel monolog, jaz včasih dodam še drugo plat.

Kadar ti s čim takim prekineš kako temo, te večkrat pustim brez odgovora - zato, ker včasih tema tvoj vpad vseeno preživi, še mojega odgovora in tvojega nadaljevanja pa ne bi.

Če mislim, da si jo že sesul - ali pa tu, ko je bistvo že v novi temi - no ja, potem včasih dobiš odgovor. Po tvojem odzivu na odgovor pa dobim vtis, da bi rajši od odgovorov na to, kar napišeš, imel samogovore.

Slika
Moj problem je, da ti nisi budala. Samo takrat, ko imaš koga 'v želodcu', pišeš tako, da sam sebi nasprotuješ, da... no ja.

Piši še naprej dobre prispevke - kadar se ne zatakneš v koga, so dobri.

Kadar pa napišeš kaj o tem, kar sem napisal, pa pač bodi pripravljen na to, da me bo zanimalo, kje misliš, da sem ga polomil in zakaj ti to ni bilo všeč in zakaj si napisal, kar si napisal.

Pregovor pravi, da ne postavljaj vprašanj, če te ne zanima odgovor. Če postaviš vprašanje, zakaj sem kaj napisal, pa pričakuj odgovor.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov