začetnik

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

odojk1975
Kapitan
Kraj: KRANJ

začetnik

OdgovorNapisal/-a odojk1975 » Če Jan 29, 2009 23:08

lep pozdrav
Zanima me ,če je kakšna od teh dveh kombinacij primerna za našo družinico (2 mala otroka 1x 5let 1x 2leti)Cena se mi zdi še kar primerna.Če je ,katera je boljša? Kakšno obvezno opremo se potrebuje za take "gliserje" ? :D

Hvala lepa za mnenja

http://www.avto.net/mornar2003//ad.asp?id=62902
http://www.avto.net/mornar2003//ad.asp?id=63976
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Če Jan 29, 2009 23:24

Hja, nekih strašnih navtičnih podvigov si s tako barko res ne moreš privoščiti, še posebej ob dejstvu, da imaš majhne otroke. Večina ljudi pozabi na sonce, ki je zelo nevarno in ni ravno najbolje, da si 10 ur na soncu...

Ja smo pa jaz, kolega in njegova punca preteklo poletje z malo gumico iz Interspara in 30 let starim T4 odpluli iz Valkanele do Limskega kanala in nazaj. Ne bi več ponovil, rit mi je do konca ožulilo, da pa ne rečem, kako smo bili "skurjeni". :D

LP
dinksi
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a dinksi » Pe Jan 30, 2009 00:00

Odvisno za kaj boš potreboval to gumico. Pred leti sem bil z ženo in enim otrokom(2 leti)s tako gumico na dopustu in smo se imeli kar fajn. Bil sem pa na Rabu. Gumico zložiš v prtljažnik ali na streho, motor v prtljažnik in greš. Uporabno je za odplut na bližnji otoček ali sosedni nedostopni zaliv(s kopnega). Moreš pa upoštevat da bo bolj malo prostora za 4 člansko družino z vso kramo, ki spada zraven(hladilnik, torbe s brisačami, sončnik, plavutke, maske....) V glavnem kar rabiš za enodnevno kopanje.
V našem Slovenskem morju si z njim ne boš dosti pomagal.
Še isto leto boš videl, da bi bilo bolje imeti malo večji motor, da zadeva vsaj glisira in tudi 1m bo prekratek. Ko boš nabavil daljšega z večjim motorjem, si boš zaželel še večjega s trdim dnom, konzolo z volanom in prikolico....itd dokler finance dopuščajo.

L.p.
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Pe Jan 30, 2009 07:18

Obe zadevi sta prava kombinacija za začetek in ne se ustrašiti, ker sta otroka majhna. Rešilne jopiče gor pa gasa 2 vozla :lol:. po mojem mnenju je prva kombinacija boljša, ker je gumenjak svetlejši in se bistveno manj segreje na soncu, kar je za to velikost izredno pomembno, saj lahko sediš le na tubosih. Tudi motor je pravi, mala poraba, zanesljiv.
Z tako kombinacijo si lahko popestriš dopust in kasneje ugotoviš, da brez čolna več ne greš na morje.
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
DR.E
Admiral
Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a DR.E » Pe Jan 30, 2009 07:59

Vse napisano je prav, še posebno del, ko admin piše o soncu! To bi izpostavil, tako za otroke, kot tudi za odrasle. Predvsem ne gre samo za streho pred soncem, ampak tudi za tudi za polarizirano svetlobo, kot ji pravimo fiziki, to je pojav, ko se vidni del svetlobnega spektra ob odboju spremeni v še nekaj krat bolj nevarno svetlobo. In ta je v obmorskih krajih najbolj prisotna. Tudi če si v rahli senci te sonce opeče, ker je polarizirana svetloba del nevidnega spektra.

Ampak za male otroke bo vožnja gotovo nepozabna in bodo precej manj nergali in iskali trafike z igračkami za v pesek... vem iz lastnih izkušenj.

PS... je pa za to dolžino že registracija in vinjeta če se en motim.
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
bobiboss
Viceadmiral
Kraj: lj-podgorica

OdgovorNapisal/-a bobiboss » Pe Jan 30, 2009 08:45

se pridružujem v razmišljanju ostalih.glede tega da boš moral to izbiro plovila registrirati in ostalo bolje da vzameš daljši čoln z močnejšim motorčkom.dodaš le nekaj več evrčkov in dobiš zagotovo kaj vsaj malo bolj prostornega ker pri malih otrocih hitro zmanjka prostora za stvari ki jih vzameš s seboj.ne vem po želji.
weta
Admiral

OdgovorNapisal/-a weta » Pe Jan 30, 2009 08:51

sam bi raje izbral prvo kombinacijo...z zodiakom in mercurijem. svetlejši, lepši, 4 taktni motor.
obvezno moraš nabaviti rešilne jopiče za otroke.
čoln je primeren za vožnjo v sosednji zaliv ali otok. ne moreš pa biti cel dan na čolnu. torej prideš do plaže in se izkrcaš na kopno.

glede opreme ki jo rabiš....sidro maček okoli 3kg z 20 metrov vrvi, še dve vrvi 10 metrov dolgi, dve dobri aluminjasti vesli, rogovile za vpetje vesel.
sicer pa hladilna torba, torba za brisače, par igračk in senčnik...to je to.

z izbiro prave destinacije vas čaka nepozaben dopust. (glej da je obala razčlenjena, zalivi, otočki itd...)

s čolnom boš lahko za silo plul tudi po popoldanskem maestralu ( če boš med otoki, na odprtem ne bo šlo)

glede velikosti....glede na to da imaš majhne otroke, pomeni da si sam za vse. tak čoln je dovolj za enega delavca. sam ga sestaviš, deneš na avto in z njega, ga neseš v vodo itd...poleg tega s tem čolnom ni stroškov..ni registracije, ni plovnega dovoljenja, ni zavarovanja itd... tudi to nekaj pomeni.
Bull
Poročnik korvete
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Bull » Pe Jan 30, 2009 16:54

Kot sem pisal že v neki drugi temi se mi zdijo rabljene zadeve kar precej drage v primerjavi z novimi. Sam boš dal za čoln in motor star cca 6 let slabih 1.500 €. Sam bi se odločil za naslednjo kombinacijo. Zanjo ne potrebuješ ne zavarovanja, ne registracije, ne vinjete.

http://www.avto.net/mornar2003//ad.asp?ID=48221
in
http://www.avto.net/mornar2003/ad.asp?ID=49523

Ta kombinacija te pride 1.860 € je pa res, da čoln ni Zodiac.
Ne pozabi tudi na garancijo, katere pri rabljenih zadevah ne boš dobil!!!
Odločitev pa je seveda tvoja!

Lp Bull
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » So Jan 31, 2009 09:19

Če imaš možnost iti pogledat obe zadevi (novo in staro) ti to priporočam in boš sam ugotovil razliko v izdelavi in kvaliteti. Pri rabljenem čolnu še verjetno kaj zbiješ ceno in je razlika že 600 EUR, kar pa ni malo za 14 dni dopusta, kolikor ga boš uporabljal, mogoče še manj. Sam sem videl na lastne oči čoln z garancijo, novi, vendar ti nobena garancija ne popravi slabih in zgužvanih spojev in nobena garancija ti ne pomaga, ko si na morju.
Ta zodiak pa je že preizkušen in se že vidijo slabosti, če sploh so. O rabljenih motorjih pa smo že napisali vse. To je moje mnenje, saj v življenju še nisem kupil novega čolna in ga verjetno tudi ne bom, pa se še nisem preveč nasankal :lol: .
Guma je guma, zaenkrat.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti