Mnenja in komentarji
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Mnenja in komentarji
Namreč prijatelj kupuje gliser z motorjem mercruiser 3.0, mislim da z 135 hp 2006 letnik. Gre za gliser 5.5m,kaj več ne vem.Prosim za komentar in mnenja o tem motorju.
-
gs nautica
- Kontraadmiral
- Kraj: GROSUPLJE-KRK
.
Takole čez prst, tudi jaz sem prepričan, da je 4 cilindrski motor in še na vplinjač. Malce staromodno! Drugače zanesljiv, malce požrešen in če "udari" nazaj, ga dvajset minut ne boš vžgal.
Morda je TALE.
LP
.
Takole čez prst, tudi jaz sem prepričan, da je 4 cilindrski motor in še na vplinjač. Malce staromodno! Drugače zanesljiv, malce požrešen in če "udari" nazaj, ga dvajset minut ne boš vžgal.
Morda je TALE.
LP
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
3.0 je 4 cil.,v glavnem 135KM,starejši modeli 140 in tudi 160KM.Kar zanesljiva stara klasika na uplinjač.Pri takšnem letniku kot navajaš,tudi ni požeruh.Če ga boš samo gnal in gnal ti bo pokuril tudi po 20 L.Z 2-3 odrasli pri 25 MPH in 3200 obr. med 12-14L.Imel sem tak motor na Glastronu 5 let in razen riserja in impelerja nisem menjal nobenih mehanskih delov.Ima ga pa tudi kolega le,da je Volvo Penta,drugače je ta motor identičen Mercruiseryu do vijaka.Volvo ima le nekoliko drugačen vžigalni sistem,uplinjač,vodna črpalka,ki je na motorju in je gnana z jermenico pa kolektor.Oba pa je delala tvrdka General Motors.Zato tud kupuješ za Volvota dele od Mercruiserya,ker so skoraj pol cenejši.Oba imata hidraulične ventile,gnane preko dročnikov,ki pa se- NE- nastavljao kot pr avtomobilih.Drugače je motor ziheraš in ni problematičen.Če je vžig nastavljen po oznakah ne bo udaril nazaj,to se zgodi le če ima preveč predvžiga,kar ga nekateri radi dajo,ker se motor raje malo bolj obrne pa tudi segreje.
mašinfirer
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Lej,malo občutka pri mrzlem motorju.Ni treba,da se tako mudi in ga takoj naterat.Normalno vzdrževanje.Ni nobene potrebe menjat olje vsako sezono,isto velja za svečke in impeler.Lahko pa snameš pred sezono svečke in jih malo skrtačiš.Ponavadi fantje delajo tja do 50 obr.ur na dopust,če bi to primerjal z prevoženimi kilometri bi bilo cca.2000km.Ali na avtu menjaš olje že pri teh kilometrih
Olja so danes tako kvalitetna,da leto ali dve staro olje še ne razpada.Ker so olja uglavnem sintetična je bojazen o tem odveč.Mineralna olja so se pričela raskrajati po preseženi temp.65 stopinj.To pa je že zgodovina.Pomembno pa je,da v času zimovanja motor opereš od zunaj in znotraj .Zunanji del osušiš in uporabiš kak WD40,da ga prešpricaš,motor pa napolniš z antifrizom,vse gumirane dele(cevi,mehe)prešpricaš z silikonskim sprejem,namažeš niplne,vsako drugo sezono snameš peto namažeš še križa na kardanu(če imata niplne),snameš propeler in namažeš osovino.Olje v peti,le preveriti pri spodnjem vijaku,kaj ti priteče ven,olje ali voda,če olje ni pravo bo pritekla lahko emulzija,če je to,potem olje ni za pete -Z- pogonov.Kupuješ olja,ki,so namenjena za navtiko in se ne smejo mešati z vodo enako velja za motorna olja.Kajti,če pride do izliva olja v morje,si lahko kaznovan zaradi nepravega olja v motorju.
mašinfirer
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov