Vaša mnenja glede nakupa plovila

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Borč
Višji vodnik
Kraj: Litija - Pula

Vaša mnenja glede nakupa plovila

OdgovorNapisal/-a Borč » Ne Jan 19, 2014 11:12

Spoštovani!

Prosim za vaša cenjena mnenja glede plovila Mimi 20 cabin, oglas objavljen na mornarju - povezava spodaj. Predvsem me zanima kakšno je to plovilo (trdnost plastike, plovnost, razmerje kakovost - cena...)? Plovilo (to ali kakšno podobno), bi uporabljal za dnevne izlete (2 odrasla in 2 otroka). Nastanjen sem v Premanturi, tako da bi se pretežno vozili do bližnjih otočkov oz. Kamenjaka, poskusili pa bi kakšen dan peljati čez Kvarner do Cresa in Lošinja.

Hvala za vaša mnenja, zeo mi bodo v pomoč pri odločitvi.

Lep dan še naprej
Borut

http://www.mornar.net/view/ad.asp?id=164374
Dobro z dobrim - slabo s slabim!
tomaz_slo
Admiral

OdgovorNapisal/-a tomaz_slo » Ne Jan 19, 2014 12:19

Če boš plovilo rabil pretežno za dnevne izlete, potem vzemi raje odprt čoln. Na odprtem čolnu imaš precej več ležalnih površin. Tudi sam imam odprt čoln (Aquamar Samoa, motor 90KM), čeprav zadnja leta na njem večinoma tudi spimo. Iz tega razloga iščem nekaj podobnega kot je v spodnjem oglasu. Za sam trup (Mimi) ne vem kakšne kvalitete je, je pa odlično da ima proste prehode iz krme na premec. Motor Tohatsu TLDI je tudi dober, za to dolžino pa bi moral biti vsaj 115KM.
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Ne Jan 19, 2014 12:25

.

Ravno kakšen presežek ni. Neka srednja žalost. Tak čoln je za dve osebi vrh glave. Pa še ta dva se umikata en drugemu. Ko se štirje vkrcajo, vseeno 2 odrasla, 2 otroka, ali 4 odrasli so v napoto en drugemu.
Pojdite do prodajaca in se povzpnite v čoln in bodite deset minut na čolnu, brez da kdo stopi dol. Boš videl o čem govorim.
Zamisli si poleg še eno torbo, ki ni majhna, ki jo natrpa žena z rekviziti "za na plažo" in drugo malo manjšo z rekviziti"za vsak slućaj". Potem še hladilna torba, pa druga s pijačo, pa druge "malenkosti. Ko je to vse na barki vidiš koliko podhranjen motor imaš. Ta ki je gor je na minimumu za 4 osebe.
Potrebuješ še bokobrane, tendo in privez. čeprav samo za dopust. Pomožni motor, če nameravaš preko kvarnerja je obvezen.

Takle čoln je navaden nateg pri dolžini. Tudi sam sem imel zelo podobno zadevo. Račji kljun spredaj in neke kopalne ploščadici zadaj levo desno od motorja vzamejo en meter uporabne dolžine čolna. Saj ima toliko dolžine ampak uporabne pa zelo , zelo malo. Da ne govorimo o uporabnosti takega čolna v popoldanskem maestralu. No go, no way! Od enih popoldan do šestih zvečer neuporaben!

Slika

Glede kvalitete ti ne morem reči nič, ker je to konfekcijski izdelek. Taki izdelki so ponavadi korektni in solidni. Bolj je pomembno, kako so do sedaj ravnali z njim. Pomembno je da ni obtolčen, vzdrževan, preobtežen,.....
Za dnevna kopanja, križarjenja do Lošinja na kavico, je veliko bolj primeren gumenjak od 6m.

No saj bo še kdo kaj dodal.

LP

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
330i
Kontraadmiral

Čoln za dnevne izlete

OdgovorNapisal/-a 330i » Ne Jan 19, 2014 18:50

Pozdrav,
glede na to, da boste po mojem mnenju, kmalu želeli še kam dlje (Ilovik, Ist, Silba, Olib...) in mogoče tudi prenočiti kakšno noč, bi ti svetoval kakšen čoln v klasi Bayliner 2052 ali 2252.
Se mi zdi, da so cene zelo podobne kot ta Mimi.
Mi imamo Four Winns 225 Sundowner in se nam izjemno dobro obnese za dnevna kopanja, smučanje, boardanje, tubanje in kak vikend izlet.
Kljub temu, da je 5,0 270 KM motor je pri zmerni vožnji (potovalka 23-25 NM, plovba v lukah. Limskem kanalu ipd pa po pravilih) poraba v povprečju (natočen bencin/ure) pod 20l.
Edino vzdrževanje vgradnega motorja je malce dražje.
LP
Uporabniški avatar
bladzo
Admiral
Kraj: Lj-Portorož
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bladzo » Ne Jan 19, 2014 21:54

Men se zdi pa zadeva super, za to kar si opisal. Tudi cena je sprejemljiva. Motor ni ravno močan, a bo za dnevne izlete povsem dovolj. Še vedno ga lahko kasneje menjaš. Tudi prečkanje Kvarnerja te naj ne skrbi, saj boš to počel le ob ugodni vremenski napovedi (vsaj upam)...

Nič kaj dosti ni opisano pri oglasu kako je kaj z dodatno opremo. Računaj, da si hitro ob 1000€ ali 2000€ (GPS, dodaten akumulator, tuš, kakšna manjša celica, VHF, bimini,...) Pomožnemu motorju bi se jaz izogibal, saj ti bo le v napoto. Če imaš dobro ročno VHF postajo (in jo znaš uporabljat), si v poletnih mesecih lahko precej brezskrben, še posebej, če boš plul le ob OK vremenu.

Jaz bi šel s takšnim čolnom brez večjih skrbi od Portoroža do Dubrovnika...
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Po Jan 20, 2014 07:11

Po nekaterih komentarjih bi bilo bolje če bi čolne manjše kot 6m nehali izdelovati, mi ki pa jih imamo pa je bolje da jih zvozimo na odpad. :!:

Čoln je videti v redu in je 4 osebe za dnevne izlete čist dosti. Moje mnenje.
Guma je guma, zaenkrat.
Borč
Višji vodnik
Kraj: Litija - Pula

OdgovorNapisal/-a Borč » Po Jan 20, 2014 12:28

Hvala vsem za takšne in drugačne odgovore.

Lep dan še naprej

Borut

P.S. kakršnih koli novih komentarjev pa bom še vedno vesel!
Dobro z dobrim - slabo s slabim!
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » Po Jan 20, 2014 16:47

Za izlete, ki jih opisuješ bo čisto v redu, čeprav kakšen dodaten KM ne bi škodil. Pajer1, ko bi ti vedel kam vse sem jaz prišel s čolnom, ki ga opisuješ zgoraj. :lol: Tudi Mljet ni bil noben problem, seveda s pošlihtanim podstrešjem in le z boljšo polovico. Štirje odrasli pa nimajo na takem čolnu na malo daljših turah res kaj početi. Čeprav tale ima večji kokpit, kot recimo Elan 18 cabin, kjer je kabina v rangu meter daljših čolnov, kokpit pa za več kot dva odrasla res tesen.
Nazadnje spremenil Piki, dne To Jan 21, 2014 11:24, skupaj popravljeno 1 krat.
boss
Kontraadmiral
Kraj: Mali Lošinj

OdgovorNapisal/-a boss » To Jan 21, 2014 10:11

Janadino, se stinjam s teboj. Na morju je in bo vedno kakšen meter ali kw premalo. Vsake oči imajo svojega malarja, vsak svoje potrebe, želje, kolikor denarja, toliko muzike.
Če bi obstajala najboljša barka in motor, potem bi imeli vsi samo to isto, enako in nič drugega. Tako pa hvala bogu za različnost, različne poglede, pričakovanja in razmišljanja.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov