Rio 450 tour

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
BLISS
Kontraadmiral

Rio 450 tour

OdgovorNapisal/-a BLISS » Po Feb 02, 2009 16:01

Pozdravljeni morjepolovci!

Mene pa zanima vaše mnenje o gliserju Rio 450 tour.

http://www.avto.net/mornar2003/ad.asp?id=64196

Kakšne so plovne lastnosti teh čolnov, kakšna je kvaliteta izdelave? Kako močan motor bi moral biti za pet člansko družino in ali se lahko z takšnim gliserjem peljem npr. iz Trogirja na otok hvar na enodnevno križarjenje ali pa recimo iz mesta Krk okoli otoka rab in nazaj v Krk,...?
Lansko sezono sem bil na dopustu v Trogirju z gumjastim čolnom (3,6 m) z trdim dnom in 30 KM motorjem in moram priznat, da se nisem upal z njim peljati niti do šolte. Sedaj pa me zanima, kakšna bi bila razlika, če bi imel kaj podobnega, kot je ta Rio in kateri gliserji so po plovnih lastnostih, kvaliteti izdelave in ceni še primerljivi z njim?

Za kakršen koli nasvet bom zelo hvaležen!
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » Po Feb 02, 2009 16:47

Nekaj podobnega sem že imel,iste dolžine ter z motorjem yamaha 50.Šlo je kot tristohudičev,dokler so bili valovi pravilnih oblik in še manjši(cca0,5m).Ko pa sem se vračal iz Paga proti Karlobagu in so me zunaj v kanalu presenetili valovi (1-1.5m)sem imel pa že skoraj polne kopalke.Saj se nisem zasebe toliko bal vendar sem imel gor še dva moja otroka.Tle pa nastopi kriza.Naslednjo spomlad sem ga prodal in nabavil večjo zadevo :wink: Tako da kakšno pretirano ruto okrog Paga ali Raba ti odsvetujem iz lastnih izkušenj :wink:
L.P.
Ure dnevi leta tečejo....
akisek
Kontraadmiral
Kraj: Hrastnik

OdgovorNapisal/-a akisek » Po Feb 02, 2009 18:07

Bolid,kaj si pa sedaj nabavil ,da si zadovoljen in brez skrbi?
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » Po Feb 02, 2009 18:27

Akisek imam zadevo slo proizvod in sicer denisan,plovilo je veliko5,7m in široko 2,15 z motorjem yamaha 80km in sicer štiritaktna.Več pa ko stvar vso poslikam in dam v rubriko naša plovila :wink:
L.P.
Ure dnevi leta tečejo....
mažko
Kapitan

OdgovorNapisal/-a mažko » Po Feb 02, 2009 23:49

Bliss,pozdrav! Čolni Rio so zelo trpežni, med trupom in palubo pa so polnjeni z poliuretanom. Odlikuje jih tudi natančna končna izdelava.
Dobro plujejo tudi po slabšem morju. Motorna moč je tudi pravšnja,
da ne boš vedno na polnem gasu- kar je tudi težko izvedljivo, ker gre enostavno prehitro. Sam sem imel Rio 500 sol+merc 50 KM odlična zadeva, Rio 450 cross+Merc 50KM- superca, Rio 400 goal+Selva 30-malo premajhen, zelo dober na vodi.Vozil sem tudi druge čolne,pa nisem bil nikoli tako zadovoljen, kajti ti čolni so zares čvrsto izdelani. Probaj še malo stisniti ceno, ker ga je tip prodajal že pol leta nazaj in preveri registracijo.
Lp,T

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov