Antifouling

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Logo
Poddesetnik

OdgovorNapisal/-a Logo » To Maj 20, 2014 10:39

Dask napisal/-a:A mi lahko kdo sploh razloži kakšna pa je sploh razlika med LIGHT PRIMER ali UNDERWATER PRIMER ?

Pozdravljen,
bom poskusal razloziti na kratko:

HEMPEL LIGHT PRIMER 4555 je dvokomponentna temeljna barva, ki ustvari zelo cvrst film, odporen proti vodi. Narejena je kot temelj za nadvodne in podvodne dele plovila iz aluminija, jekla, stekloplastike, ferocementa, vezane plosce itd. Priporoca se za preprecevanje osmoze na podvodnem delu, za antiosmozki postopek in za zascito jeklenih kobilic. Pri uporabi Light Primer-ja je se posebej potrebno upostevanje casovnih intervalov med posameznimi premazi, izbire nadaljnih premazov in barv za nadvodne dele plovila in nenazadnje pravilen nanos in casovni nanos, zeljenega antivegetativnega premaza na zadnji premaz Light Primerja. Barve Hempel Light Primerja: belkasta 1163 in siva 1217. Pakirano v 0.75 in 2.5 literski embalazi.

UNDERWATER PRIMER 2603 je univerzalna podvodna temeljna barva z odlicnimi lastnostmi za nepropustnost. Sluzi tudi kot izolacijski premaz med razlicnimi tipi antifoulingov in v primeru, kadar nanasamo nov antifouling na neznani antifouling. Underwater Primer dobimo v srebrni barvi (niansi) oznake 1900, pakirano v 0.75 in 2.5 litrski kovinski embalazi.

Vsekakor pa svetujem, da si pred uporabo premazov temeljito preberete navodila o uporabi in jih dosledno upostevate.

Upam, da je zadeva sedaj jasnejsa.
Lp, LOGO
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » To Maj 20, 2014 12:33

imamo plovila, vredna 5,10 in več tisoč evrov,nato pa razmišljamo ali bi za njihovo zaščito porabli 15 e in tri ure časa več...?????
ne počnite tega in naredite maksimalno dobro,čeprav to terja mal več denarja,predvsem pa nekaj več truda.brusni kolut stane 60 centov...plovila vam bodo vse vrnila z leti,...
lp iztok
boni
Kapitan

OdgovorNapisal/-a boni » To Maj 20, 2014 14:01

boss napisal/-a:Hojla, sem ze na Losinju pa malo zamujam z odgovorom...
Jaz vsako leto obnovim hard racing. Čez zimo imam barko v suhi marini,spomladi preden gre v vodo prvo dobro operem, nato rahlo pobrusim z superfine vodobrusnim, oni, ko je na gobici. V bistvu samo zgornji sloj nahrapim, nato prebrišem z razrečilom in suho krpo,ter samo en sloj barve, hard racing. Barka je v vodi od maja do oktobra, praktično ni nič gor. Predvsem pa moram obnovit, ker na suhem barva ni obstojna; po barvanju mora barka najkasneje v 30 dneh v vodo oziroma ce je več kot 30 dni na suhem antifauling ne deluje več in moras obnovit. Letos jevpeto leto po isti varianti,brez težav.
Za motor pa uporabim propclear, ta sicer ne drži do oktobra, je pa boljše kot nič. Lp

Enako naredim kot boss in je barka bp in nimam nobenih problemov. Moram pa povdariti, da če je barka na suhem antifouling ne deluje več, vsaj tako so mi razložili in se tega držim. Je pa bolje, da ko premažeš da greš čim prej v vodo.
Na prejšnjem čolnu sem imel samopolirnega in se mi je več nabiralo kot sedaj. Moral sem ga vsake toliko časa v kakšnem zalivu počistil in ni bilo ravno prijetno plavati v antifoulingu.
Sedaj imam Hard in ga počistim samo po robovih. Meni se bolj obnese. :D
plinko
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a plinko » Pe Maj 23, 2014 22:56

Bi kar na tej temi vprašal. A svetujete premaz z antifaulingom za nov čoln? Čoln bo v vodi cca 2 meseca, mi japa kar hudi, da bi nov čoln mazal z antifaulingom.
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Pe Maj 23, 2014 23:32

Dobr ga spoliraj,pa vsake 10 dni se potop pod njega z vrečo od krompirja in ga zdrgen...po tej sezoni se boš pa odločil...
plinko
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a plinko » Po Maj 26, 2014 23:40

polanec, tako si napisal, da bi ga šel kar barvat:). samo ne vem niti vodne linije, tako, da bo res treba eno sezono pucat.
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » To Maj 27, 2014 00:14

Ali ima kdo izkušnje s HEMPEL'S ANTIFOULING OCEANIC?

http://www.hempel.com/en/products/hempe ... anic-8490k

http://imistorage.blob.core.windows.net ... ceanic.pdf

Baje naj bi bil bistveno bistveno boljši od Mille Dynamic, na voljo pa samo v Nemčiji in Angliji. Tudi ta le v rdeči in črni barvi.
al

OdgovorNapisal/-a al » To Maj 27, 2014 00:35

Grega295 letos marca sem klical tja v Portorož tistega, ki prodaja Hempel. Zanimalo me je kako je z rokom trajanja pa mi reče, da Mille Dynamica ne bo več. Zdaj pa ne vem ali je to, kar si nalimal, "naslednik" Mille Dynamica...
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Maj 27, 2014 00:42

Ne naslednik Mille Dynamic je Mille NCT...

To kar je nalimal link je pa neka bolj profi verzija, zagotovo boljša, vendar če barko jemlješ ven vsako leto, je tudi Mille dober.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost