Mano marine 22,52
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Torej po tehtnem razmisleku sem se odločil, da bom manota kupil že letos in ga dal za eno leto v charter, ker ga letos ne bom imel časa uporabljati... Na motor pa bi dal blokado, da se ga ne bi moglo terati na previsokih obratih!
Zanima me ali ma kdo izkušnje s dajanjem čolna v charter? Katero agencijo/firmo mi priporočate?
Z denarjem od charterja, pa bi potem na koncu leta čoln "porihtal" in ga imel naprej za lastno uporabo...
Zanima me ali ma kdo izkušnje s dajanjem čolna v charter? Katero agencijo/firmo mi priporočate?
Z denarjem od charterja, pa bi potem na koncu leta čoln "porihtal" in ga imel naprej za lastno uporabo...
atilone napisal/-a:Samo 123 verjetno ni točno seznanjen. V HR vodah, lahko pluje SLO plovilo edino če je na krovu lastnik ali delni lastnik plovila. Kot ti je Admin že omenil, Slo plovilo ne sme bit v čarterju v HR vodah.
LP
Kako se uredi papirje za delnega lastnika? Brat bi šel rad na morje z mojim čolnom. Kaj je dovolj overjeno pooblastilo?
Polni lastnik čolna je lastnik 24/24, če sta dva je vsak lastnik 12/24, če so trije 8/24 in tako naprej. Mislim da zadeva izhaja iz ribiških bark katere so imele več lastnikov in je bilo tako najlažje izvest lastništvo. Greš na upravo za pomorstvo kjer imaš čoln vpisan in dopišeš bratov delež na podlagi kupoprodajne ali darilne pogodbe (brat= prvi dedni red).
kocka napisal/-a:Polni lastnik čolna je lastnik 24/24, če sta dva je vsak lastnik 12/24, če so trije 8/24 in tako naprej. Mislim da zadeva izhaja iz ribiških bark katere so imele več lastnikov in je bilo tako najlažje izvest lastništvo. Greš na upravo za pomorstvo kjer imaš čoln vpisan in dopišeš bratov delež na podlagi kupoprodajne ali darilne pogodbe (brat= prvi dedni red).
Hvala.
Nimam še niti prepisa (bom urejal v teh dneh), tako da je to zelo dobrodošla novica.
lp
Živjo,
sem nov na fourmu in prebiram poste od Gliserjev 6-7m.
Še pred sezono bi rad nabavil gliser s 4 ležišči, kuhalnik,baterijami, letno cerado, za bivanje za vikende in do 1tedna,prikolica zaželjena, skupaj za okrog 30k€.
Trenutno gledam slednje:
Salpa 20.5, Coverline 640, Mano marine 22.52
Ali obstaja še kaj podobnega na trgu?
Glede motorja bi raje vzel zunanjega 4t. Zdi se mi, da je vzdrževanje ceneje in manj komplicirano, pa še japonci naj bi bili zanesljivi. Gledam od 130-150konjske (Honda,Suz,yamaha/selva, Evinr. E-tec 2t so tudi precej dobri kakor berem).
Kot berem, je večinoma Manotov 1.7diesel in je švoh.Tako, da me je malo odbil, ker bi rad videl da se tudi s 5 potniki normalo glisira ali pa smuča
Pregledal sem že mnogo strani in je težko najti kaj primernega zgornjemu opisu..zato se obračam na vas za pomoč.
Vnaprej hvala.
Ja,Gregor pa dobr densa na premcu:-)
Lp JureR
sem nov na fourmu in prebiram poste od Gliserjev 6-7m.
Še pred sezono bi rad nabavil gliser s 4 ležišči, kuhalnik,baterijami, letno cerado, za bivanje za vikende in do 1tedna,prikolica zaželjena, skupaj za okrog 30k€.
Trenutno gledam slednje:
Salpa 20.5, Coverline 640, Mano marine 22.52
Ali obstaja še kaj podobnega na trgu?
Glede motorja bi raje vzel zunanjega 4t. Zdi se mi, da je vzdrževanje ceneje in manj komplicirano, pa še japonci naj bi bili zanesljivi. Gledam od 130-150konjske (Honda,Suz,yamaha/selva, Evinr. E-tec 2t so tudi precej dobri kakor berem).
Kot berem, je večinoma Manotov 1.7diesel in je švoh.Tako, da me je malo odbil, ker bi rad videl da se tudi s 5 potniki normalo glisira ali pa smuča
Pregledal sem že mnogo strani in je težko najti kaj primernega zgornjemu opisu..zato se obračam na vas za pomoč.
Vnaprej hvala.
Ja,Gregor pa dobr densa na premcu:-)
Lp JureR
-
Bouges Nina
- Admiral
V info,
Imel sem manota 22.52, 4 + sezone, kupil praktično novega, naredil 600 ur, vsako sezono (4 krat) Lastovo, Korčula in nazaj. Dovolj komforta za našo štiričlanska familjo, hčera spala spodaj, sin zadaj pod cerado.
Garantirano največ barke za ta denar vendar je res prešohcen motor. Glede na uporabo sem imel dve elisi - 15 in 17-ko, 15 ko za lokalno, smučanje , tubanje... Za jug sem dal vedno gor 17-ko, lepo glisiral na 16-17 vozlih, 3500 obratih in cca 13 litrih. Najvišji obrati so bili 4300, vendar sem ga zelo redko nagnal preko 4000, pa še to za kratek čas.
Vzdrževanje pa izključno na pooblaščenih servisih, vsako leto, vsako drugo novi cinki in impeler.
Plovba do morje 2-3 največ, v valove čisto spodobno, z valovi, še posebej pri jugi, jo je znalo pa prav dobro zanašati - preslab motor.
V glavnem izredno lepi spomini, podobni tistemu plesu na palubi, praktično nobenih težav z motorjem ( edino pri celodnevni vožnji se je pregrel motorni prostor in gorivo, ter je posledično motor zgubil moč in malo težje zaglisiral). Res je malo površno in šlampasto izdelan, slabi materiali, vendar pride prav, da vsako leto tu pa tam kaj pošraufaš, zalepiš...
Kupil za 40 k, po 4 sezonah in 600 urah (2008)dal v račun za 26k.
Tolk v info...
Imel sem manota 22.52, 4 + sezone, kupil praktično novega, naredil 600 ur, vsako sezono (4 krat) Lastovo, Korčula in nazaj. Dovolj komforta za našo štiričlanska familjo, hčera spala spodaj, sin zadaj pod cerado.
Garantirano največ barke za ta denar vendar je res prešohcen motor. Glede na uporabo sem imel dve elisi - 15 in 17-ko, 15 ko za lokalno, smučanje , tubanje... Za jug sem dal vedno gor 17-ko, lepo glisiral na 16-17 vozlih, 3500 obratih in cca 13 litrih. Najvišji obrati so bili 4300, vendar sem ga zelo redko nagnal preko 4000, pa še to za kratek čas.
Vzdrževanje pa izključno na pooblaščenih servisih, vsako leto, vsako drugo novi cinki in impeler.
Plovba do morje 2-3 največ, v valove čisto spodobno, z valovi, še posebej pri jugi, jo je znalo pa prav dobro zanašati - preslab motor.
V glavnem izredno lepi spomini, podobni tistemu plesu na palubi, praktično nobenih težav z motorjem ( edino pri celodnevni vožnji se je pregrel motorni prostor in gorivo, ter je posledično motor zgubil moč in malo težje zaglisiral). Res je malo površno in šlampasto izdelan, slabi materiali, vendar pride prav, da vsako leto tu pa tam kaj pošraufaš, zalepiš...
Kupil za 40 k, po 4 sezonah in 600 urah (2008)dal v račun za 26k.
Tolk v info...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti