Plinski outboard

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

waterski
Poročnik bojne ladje

Plinski outboard

OdgovorNapisal/-a waterski » Po Avg 18, 2014 12:00

Tole so šparovčki na propan
http://golehr.com/lehr-marine/
Za pol urce odklopiš bombo z žara pa greš en krog
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Po Avg 18, 2014 14:56

Ja pa to dela na viličarsko jeklenko ki nudi tekočo fazo al na kuhinjsko ki nudi plinasto fazo?
grestr
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a grestr » Po Avg 18, 2014 15:12

sodeč po videih na navadno kuhinjsko
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Po Avg 18, 2014 15:17

to me je zmotlo glih ker če dela na kuhinjsko potem dela brez uparjalnika in dobiva plinasto agregatno stanje... Če pa se ta jeklenka prevrne na čolnu kar ni nobena težava ali pa že pri polni jeklenki in nabijanju po valovih dobi motor tekočo fazo plina kar v kuhinji pomeni eksplozijo! V outboardu pa me zanima kak so to rešli...
mato
Admiral
Kraj: Škofja loka

OdgovorNapisal/-a mato » Po Avg 18, 2014 21:50

Marcel_Mastnak napisal/-a:to me je zmotlo glih ker če dela na kuhinjsko potem dela brez uparjalnika in dobiva plinasto agregatno stanje... Če pa se ta jeklenka prevrne na čolnu kar ni nobena težava ali pa že pri polni jeklenki in nabijanju po valovih dobi motor tekočo fazo plina kar v kuhinji pomeni eksplozijo! V outboardu pa me zanima kak so to rešli...

Jaz ne bi rekel eksplozija ampak močan vzbuh plamena. Plin ima zelo ozko eksplozivno polje mešanice z zrakom (1,5 - 8,5 %). In če bo gorilec dobil tekočo fazo bo samo močan ogenj z slabim izgorevanjem.
Mato :wink:
LaMike
Viceadmiral
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a LaMike » To Avg 19, 2014 14:33

Videl tole v Biogradu. Ampak so nažalost fantje 1 uro samo šraufali. Delalo pa ni... :)
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » To Avg 19, 2014 14:43

mato napisal/-a:
Marcel_Mastnak napisal/-a:to me je zmotlo glih ker če dela na kuhinjsko potem dela brez uparjalnika in dobiva plinasto agregatno stanje... Če pa se ta jeklenka prevrne na čolnu kar ni nobena težava ali pa že pri polni jeklenki in nabijanju po valovih dobi motor tekočo fazo plina kar v kuhinji pomeni eksplozijo! V outboardu pa me zanima kak so to rešli...

Jaz ne bi rekel eksplozija ampak močan vzbuh plamena. Plin ima zelo ozko eksplozivno polje mešanice z zrakom (1,5 - 8,5 %). In če bo gorilec dobil tekočo fazo bo samo močan ogenj z slabim izgorevanjem.

Ja u večini primerov je sam močn ogenj z veliko sajami ampak obstaja pa možnost eksplozije in tud u praksi se je to že pokazalo :wink:
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » To Avg 19, 2014 15:39

Ne vidim smisla plina pri takšnih mopedih, ki itak ne porabijo veliko.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost