Mercruiser 3.0 in izpuh

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

JUroš
Višji praporščak

Mercruiser 3.0 in izpuh

OdgovorNapisal/-a JUroš » To Sep 09, 2014 11:34

Pozdravljeni,
Sem pred tem da bom v kratkem menjal kompet izpuh na mercruiserju 3.0. Ker se bo drugo leto obrnilo 10 let in me mantra v kakšnem stanju so. Mogoče jim ni še nič ampak vseeno.

Ker mi šraufanje ni tuje in mi ni dajat 2k€ za zamenjavo ter ker si večinoma delam sam doma, bom šel v varjanto, da se bom en popoldan zraven spravil in zadevo menjal doma.

Koliko sem gledal zadevo mi je dokaj vse jasno kako in kaj, me pa muči ena zadeva.
Kako prit zraven vijakov da odšraufaš tisti spodnji del ki gre v nogo, ki je dobeseno pod motorjem. Je kakšen trik ali se moreš pač namantrat.

Menjalo se bo komplet vse dihtunge, loputa v izpuhu itd. Kupil bom pa original dele ker želim met naslednjih 10 let mir z izpuhi.

Vesel bi bil kakšnega namiga ali kakršne koli pomoči oz nasveta.

Drugače pa z motorjem zadovoljen v nulo. Enega problema v 10 letih.

Hvala in lep pozdrav
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » To Sep 09, 2014 21:52

Živjo in dobrodošel med nami.Nevem čemu menjati še spodnji del, ker ta del sploh ni problematičen,saj je alu odlitek.Če daješ vsako leto za čez zimo v motor antifriz,kar je pravilno,potem ti ni treba menjat niti kolektorja.Menjaš le koleno ali prelivno fajfo,ta zadeva je najbolj problematična in še čudno,da ti še ni spustila.Zato čimprej menjej,da ti se voda ne zlije v motor,pol pa bo veselje in stroški.
http://www.lmmarine.net/p/Mercury-Outbo ... 908158-FLN
mašinfirer
JUroš
Višji praporščak

OdgovorNapisal/-a JUroš » Sr Sep 10, 2014 07:50

Pozdravljen,

Hvala na odgovoru, ja saj sem potem tudi to premišljeval. Menja se dobesedno samo kolektor in riser pa ok gume ki povezujejo dele.
Pa verjetno tudi tisto loputo ki je v izpuhu.

Bi vedel kateri povedat kje najceneje kupit originalne dele?
lp
Uroš
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Sr Sep 10, 2014 09:43

Najceneje so ponaredki v Motomarine(Trst).Jaz sem imel kolektor na Mercruiseyu 140 KM star sigurno 20 let in, ko sem ga prodal pred 10-imi leti,ga lastnik še do danes ni menjal.In ta čoln se danes prodaja s še istim kolektorjem.Koleno ali prelivna fajfa pa sem naredil iz inox kolen in tudi še špila.Če je kolektor stalno pod vodo se pravi,poleti morje,potem pri izpiranju sladka voda,nato antifriz,ne more rjavet,ker je stalno potopljen.Koleno pa čim motor ugasneš,voda steče ven notri pride zrak in že ga grize lobadar.To koleno ali fajfa,to ni rizer,rizer je vmesni distančnik pri nekaterih 8 cilindrskih motorjih in je med kolektorjem in prelivnim kolenom.Ampak večina ljudi pravijo temu kar rizer.Raje bi pa dal za original tistih par evrov več,kot pa za ponared,ki ima nekoliko tanjše stene in tudi material ne vem če je kvaliteten.Mogoče bo še kdo pristavil svoje mnenje o tem.
mašinfirer

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti