Barka iz norveške
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Barka iz norveške
Morjeplovci in ljubitelji navtike pozdravljeni
V nekem oglasniku sem zasledil starejše barke za ugoden denar,pa me zanima ,če je slučajno imel kdo kakšno izkušnjo z nakupom od tam?
Skrbijo me transportni stroški 2000km pa trajekt,barka pa je 7,5 x2,7 in 1.9t težka. Hvala za mnenja . Pa mirno morje
V nekem oglasniku sem zasledil starejše barke za ugoden denar,pa me zanima ,če je slučajno imel kdo kakšno izkušnjo z nakupom od tam?
Skrbijo me transportni stroški 2000km pa trajekt,barka pa je 7,5 x2,7 in 1.9t težka. Hvala za mnenja . Pa mirno morje
-
mali brodski
- Kapitan korvete
norveška ali nizozemska
moja izkušnja stala me je1000E samo ogled na nizozemskem na koncu sem jo lepo kupil pri nas v sloveniji vsaka šola nekaj stane prevoz pa je 1e po kilometru
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
@milan60
- Kolikor vem, sta obe Pustovi jadrnici bili kupljeni v Skandinaviji (prva za gotovo, ker je povedal, druga pa mislim da tudi - in po dnevniku plovbe sodeč tudi sklepam da tudi kupljena v Skandinaviji).
In je zelo resno študiral, katero in kje kupiti (in je tako kljub potopitvi prve še enkrat kupil isto znamko in mislim da tudi isti tip).
http://blog.mailasail.com/issa
Owner / Skipper:
Srecko Pust
Nationality:
Slovenia
Make / Model:
Sweden Yacht
LOA (feet):
45
Videti je, da so izkušnje različne...
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
MT, Leonardo je navedel:
Barka od Pusta (45 ft. Sweden Yacht) pa je cenovno v takem rangu:
http://www.yachtworld.com/boats/Sail/Cr ... den+Yachts
Leonardo napisal/-a:V nekem oglasniku sem zasledil starejše barke za ugoden denar
Barka od Pusta (45 ft. Sweden Yacht) pa je cenovno v takem rangu:
http://www.yachtworld.com/boats/Sail/Cr ... den+Yachts
barka
gledal sem barko saga dolžine 7.5 m z dizel peugeotovim motorjem okrog 50 ks za okrog 5000 eur,kar je zelo korektna cena na prvi pogled.Iz izkušenj pa vem da je na slikah vse lepše, kot je v resnici in če preračunaš pot pa servis te hitro stane 10
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Trenutno ne utegnem veliko iskati po zadetkih po googlu.
Saga Yachts ali kak drug izdelovalec (ali pa je saga tip ali mogoče tudi ime barke kake druge znamke in tipa)?
Tile imajo dolžino v čevljih in 7,5 m bi bilo Saga 24 - ampak take na tej strani vsaj na hitro ne vidim.
Mislim, da je nekdo tudi že vprašal, ali je jadrnica ali motorna, pa se ne spomnim, da bi videl odgovor.
Kot je me je Grega podrezal zgoraj, če gre za poceni barko, bo tako pot na ogled kot pot z barko nazaj razmeroma velik strošek. Lahko tudi primerljiv s ceno barke. Brez ogleda pa je loterija in vsaj jaz od tistih nekajkrat, kar sem plačal srečno, na loteriji še nisem nič zadel, tako da vsaj jaz brez ogleda ne bi.
O ceni prevoza po cesti je bilo že nekaj. Mogoče se da barko tudi naložiti na večjo ladjo, ki gre od kod od tam v Koper ali kam drugam v bližino in je cena morda cena takega prevoza ugodnejša.
če ni jadrnica in bi se vračal ne po Atlantiku, ampak po rekah in kanalih do Sredozemskega morja, bi bila lahko zanimiva pot. A ker ne veš, v kakšnem stanju bo barka in kakšno opremo vse potrebuješ, se lahko zgodi, da bi potreboval precejšen znesek zato, da bo sploh sposobna za tako pot.
Saga Yachts ali kak drug izdelovalec (ali pa je saga tip ali mogoče tudi ime barke kake druge znamke in tipa)?
Tile imajo dolžino v čevljih in 7,5 m bi bilo Saga 24 - ampak take na tej strani vsaj na hitro ne vidim.
Mislim, da je nekdo tudi že vprašal, ali je jadrnica ali motorna, pa se ne spomnim, da bi videl odgovor.
Kot je me je Grega podrezal zgoraj, če gre za poceni barko, bo tako pot na ogled kot pot z barko nazaj razmeroma velik strošek. Lahko tudi primerljiv s ceno barke. Brez ogleda pa je loterija in vsaj jaz od tistih nekajkrat, kar sem plačal srečno, na loteriji še nisem nič zadel, tako da vsaj jaz brez ogleda ne bi.
O ceni prevoza po cesti je bilo že nekaj. Mogoče se da barko tudi naložiti na večjo ladjo, ki gre od kod od tam v Koper ali kam drugam v bližino in je cena morda cena takega prevoza ugodnejša.
če ni jadrnica in bi se vračal ne po Atlantiku, ampak po rekah in kanalih do Sredozemskega morja, bi bila lahko zanimiva pot. A ker ne veš, v kakšnem stanju bo barka in kakšno opremo vse potrebuješ, se lahko zgodi, da bi potreboval precejšen znesek zato, da bo sploh sposobna za tako pot.
Correct me if I am wrong, please.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 35 gostov