Priklop Tomos 18-ke na komande?

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

xiii
Kapitan
Kraj: Koper

Priklop Tomos 18-ke na komande?

OdgovorNapisal/-a xiii » Če Feb 12, 2009 19:54

Lep pozdrav a ima kdo izkušnje z priklopom T18-ke na komade?
Katera pletnica gre levo, katera desno ali je vseeno?
Fishermen never dies, they just smell like that!
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » Če Feb 12, 2009 21:08

Premikaj ročice na komandah, ali pač ročico, če imaš enoročne, in boš videl katera pletenica je za kaj. Potem naredi isto na motorju, premakni menjalnik in ročico za plin in boš videl kateri drsnik je pravi. Žico daš na drsnik in zavaruješ z varovalko.
autokamp
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a autokamp » Pe Feb 13, 2009 10:53

Ni vseeno. Z eno prestavljaš z drugo dodajaš plin. Preizkusi katera je za prestavljanje in katera je za dodajanje plina. Pomembno je, da preden začneš priklaplati zajle na motor, da imaš na komandi prestavljeno ročico v nevtralnem položaju.
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Pe Feb 13, 2009 16:23

Pri enoročni komandi se prestavi VEDNO najprej v prestavo,nato dodaja gas in to pri vseh modelih.Torej.če imaš enoročno komando,spojiš na prestave na motorju tisto zajlo,ki se prva začne premikati,ko prestaviš ročico.Delovati mora pa tako,da ko porineš ročico napreJ,mora iti tudi motor v prestavo naprej,sicer lahko v komandi zamenjaš smer hoda zajel(ne vem ,če gre pri vseh modelih).
lp iZTOK
girica

OdgovorNapisal/-a girica » Ne Mar 22, 2009 09:16

Sam sem imel komande na T18 in sedaj na Johnson 25. Vse sem vrgel stran, ker sem prišel do spoznanja, da je za motorje te velikosti nesmiselno v čolnu imeti kup zajl, volan, konzole ....Če malo pogledaš ljudi, ki rabijo čolne vsak dan imajo redki daljinske komande na takšnih motorjih. Edino kar je res uporabno je izvlečljiv podaljšek krmilne palice motorja. Moje mnenje.
plinko
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a plinko » Ne Mar 22, 2009 13:18

Tukaj bi se jaz tudi strinjal z girico. Na teh malih čolnih, sploh zložljivih gumenjakih, je to čisto nepotrebna šara. Sem tudi sam prišel do takega spoznanja, ko sem nekajkrat montiral sedeš, komande volan...ITD.
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Po Mar 23, 2009 07:44

Moje mnenje pa je, da je odvisno od velikosti čolna in ne od moči motorja, če hočeš uporabljati daljinske komande. Pri dolžini čolna 4m je že fajn če sediš na klopi in imaš volan v roki, pri manjših pa je seveda že problem prostor.
Guma je guma, zaenkrat.

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov