Pozdravljeni,
zanima me kakšne težave imajo ti motorji oz koliko so zanesljivi?
Gre za letnik 1994.
lp
Mercury 75hp
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Motor ni problematičen,kot so problematični nekateri lastniki,ki od motorja samo zahtevajo,ne nudijo pa tistega osnovnega kar on potrebuje.Se pravi,po sezoni pranje,čiščenje,podmazovanje.Pozoren na redno menjavo impelerja(3 leta)in obenem semeringa po impelerjem,olje v peti.Pa ne varčevat z kvaliteto olja za mešanico.Kupi originalno.da se ne loviš,kakšno bi mu nudil.
Saj se po navadi rado vidi kdo ima urejen motor,ta se na dopustu vozi,eni pa stalno nekaš prčkajo po motorju in kritizirajo motor kaka jajca so.
Saj se po navadi rado vidi kdo ima urejen motor,ta se na dopustu vozi,eni pa stalno nekaš prčkajo po motorju in kritizirajo motor kaka jajca so.
mašinfirer
-
deepskipper
informacije o motorju
Ker je že ta tema odprta rano na temo motorja za katerega se zanimam in ga imam namen kupit s čolnom.
Mi lahko kdo pove na kaj moram pazit pri nakupu Mercury-a 75 2T letnik 1994. Koliko naj bi bila kompresija na posameznem cilindru da je motor še OK. Je recimo 7.8 še dobro ali diši že po velikem servisu.
Koliko imajo ti motorji porabe pri potovalni hitrosti 23Nm/h.
Do zdaj sem bil ves čas na Yamahah zato sprašujem za informacije.
Vsaka informacija mi bo prav prišla zato se vam vsem že v naprej zahvaljujem.

Mi lahko kdo pove na kaj moram pazit pri nakupu Mercury-a 75 2T letnik 1994. Koliko naj bi bila kompresija na posameznem cilindru da je motor še OK. Je recimo 7.8 še dobro ali diši že po velikem servisu.
Koliko imajo ti motorji porabe pri potovalni hitrosti 23Nm/h.
Do zdaj sem bil ves čas na Yamahah zato sprašujem za informacije.
Vsaka informacija mi bo prav prišla zato se vam vsem že v naprej zahvaljujem.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Kompresija naj bi se gibala za 2T motorje nekje od 8-10bar an s čim majnšim odstopanjem med cilindri... Sam materjal za menjavo batnih obročkov ni pregrešno drag. Drag je lahko kak mehanik ki jemlje tako delo kot da zna to samo on. Če pa znaš sam pa sploh ni težava. Je pa res da če kateri cilinder odstopa "preveč" ga pa lahko preveriš edino z endoskopom čez odprtino za svečko, da nima kakšne rise ali druge poškodbe po cilindru...
-
Daki
Re: informacije o motorju
deepskipper napisal/-a:Koliko imajo ti motorji porabe pri potovalni hitrosti 23Nm/h.
Poraba je zelo odvisna od teže čolna in oseb na njem, kar pa nisi nič opisal.
Tam okoli 15l, pa do 20l, če boš zelo obremenjen.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti