Kasko zavarovanje

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

JUroš
Višji praporščak

OdgovorNapisal/-a JUroš » To Jun 23, 2015 14:38

Kako imate to vi zavarovano če sem jaz za 51 dni dobil na triglavu z vsemi popusti cca 250€ kasko plus prevoz po kopnem. IN to je za slaba dva meseca. Kakšne pakete potem to vi imate. In na tilii isto. Za 51 dni 190€. Ni mi jasno glih kako za celo leto za 340€...
Uporabniški avatar
theDamjan
Admiral
Kraj: Trebnje - Novi Vinodolski - Jadransko morje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a theDamjan » To Jun 23, 2015 14:46

akisek, vedno lahko dobiš nazaj, če odjaviš. Obvezno ne moreš, ker mora biti zavarovan celo leto. Razen če bi še plovno odpovedal. Kasko pa ko prekineš, dobiš razliko nazaj. Če ne uveljavljaš.

Jaz imam pri Mariborski...
-----------------
***Naj bo vsak dan najlepši!
Uporabniški avatar
BLISS
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a BLISS » To Jun 23, 2015 16:47

Na Triglavu ne dobiš na koncu sezone, če predčasno odjaviš nič nazaj, ker ti polico samo spremenijo iz enoletnega zavarovanja v kratkoročno (sezonsko), ki pa itak skoraj isto stane. Pri ZM menda dobiš nekaj nazaj, ampak kar nekaj mutijo,tako da dvomim! Za mene je pri Triglavu in ZM bila cena 360 €, potem pa sem v Krapini na Allianz preko maila in telefona vse skupaj uredil za 230 €. Na Generaliju niso hoteli zavarovati, na Adriaticu pa so pogojevali s tem, da k njim prestavim še kakšno drugo zavarovanje (premoženjsko, poškodbeno,...),
Nazadnje spremenil BLISS, dne To Jun 23, 2015 16:51, skupaj popravljeno 2 krat.
JUroš
Višji praporščak

OdgovorNapisal/-a JUroš » To Jun 23, 2015 16:48

theDamjan napisal/-a:akisek, vedno lahko dobiš nazaj, če odjaviš. Obvezno ne moreš, ker mora biti zavarovan celo leto. Razen če bi še plovno odpovedal. Kasko pa ko prekineš, dobiš razliko nazaj. Če ne uveljavljaš.

Jaz imam pri Mariborski...

Saj točno tako kot si napisal je dejansko..... Kasko imam jaz za čas dopusta in pot. Čez celo leto je pa tisto osnovno zavarovan..

lp
MKN
Admiral

OdgovorNapisal/-a MKN » To Jun 23, 2015 18:25

Jaz sem danes sklenil pri ZM kasko, čeprav imam obvezno pri Triglavu. Podpisal sem izjavo, da bom naslednjič obvezno sklenil pri ZM. Po zagotovilu agenta lahko brez problema po sezoni prekinem kasko in dobim ustrezen del premije nazaj. Koliko res to je, pa agent ni vedel ali hotel reči, ker je to menda odvisno od izračuna na dan, ko kasko prekinem. Bomo videli jeseni koliko res to bo. Druge zavarovalnice se o kasku niso hotele dogovarjati, ker imam obvezno pri Triglavu. Triglav pa ne vrača kaska po sezoni.
Prebral sem pogoje in ni nič posebno nenavadnega.

LP, MKN
Borut
Viceadmiral
Kraj: ob Muri

OdgovorNapisal/-a Borut » Sr Jun 24, 2015 09:02

temu vračanju pravijo povračilo premije ob prekinitvi,stem da v naslednjem letu ne more priznati popusta na dobo zavarovnja(3,4,5 let) in je nakako isto.
meni so za cca.12K€ izračunali 360€ potem pa popust na dobo in je bilo 270€,če prekinem po sezoni se dobi mogoče 100€ nazaj,ampak potem pa naslednje leto plačam več.
pa še celo leto je kasko zavarovan!

lp.
VaLy
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a VaLy » Sr Jun 24, 2015 10:18

ZM za 6.000 eur zavarov.osnove, cca. 60 eur osnovno, ki je za eno leto ter kasko cca. 160 eur s tem, da če storniraš polico ne dobiš vrnjeno po dnevih, ampak po t.i. kratkoročni polici (karkoli že to pomeni). V glavnem vrnjeno dobiš manj, kot če bi računal po mesecih oz. dnevih.

Me pa bolj zanimajo vaši škodni primeri. Bilo kakšni. Na kopnem med prevozom, potop barke, potop motorja, poškodovan trup, tubusi.... Kako je kaj s tem. Na kaj moraš paziti, da se ne zaj....

Glede priveza na bojah je že bilo napisano, kaj pa kaj druga?

Nazadnje sem dobil odgovor od zavarovalnice glede tega....

14) poškodbe ,ki nastanejo zaradi padca izvenkrmnega motorja v vodo;

"odg. zavarov." Padec izvenkrmnega motorja v vodo ni krit. Tudi ne v primeru, ko pride do tega zaradi objestnih dejanj, vandalizma.

Po tč. 2) (6) 3. čl. pogojev PLKS 01/13:
Poškodbe na motorju, električni napeljavi in opremi so krite samo v primeru požara, eksplozije, strele, nasedanja, udarca, trčenja ali stika z drugim plavajočim objektom oz. predmetom, potopitve ali zalitja plovila z vodo zaradi visokih valov v slabih vremenskih okoliščinah.

28.) poškodbe, ki nastanejo kot posledica zalitja z meteorno vodo, plovilo pa
na privezu ni bilo zaščiteno s ponjavo.

"odg. zavarov." Če pride do poslabšanja vremenskih razmer ter v času mirovanja (izven plovne sezone, ko zavarovanec plovila dalj časa ne uporablja) mora čoln biti pokrit s ponjavo.

Zanima me tudi ali je krit vandalizem na plovilu, npr: prerezani tubosi.

"odg. zavarov." Vandalizem na trupu plovila je krit, obvezno mora biti prijava policiji. Na motorju, električni napeljavi in opremi vandalizem ni krit (škoda, krita na motorju, električni napeljavi in opremi je zapisana v tč. 2) (6) 3. čl. pogojev PLKS-01/13)
ELAN666
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a ELAN666 » Sr Jun 24, 2015 10:22

mislim da je tole kasko bolj "labavo" ..........ne vem no.
če želijo bodo vedno našli nekaj ..........nekaj drobnega tiska.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Sr Jun 24, 2015 10:42

ELAN666 napisal/-a:nekaj drobnega tiska.

Zato je pa treba prebrat tudi drobni tisk.
Uporabniški avatar
DR76
Kontraadmiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a DR76 » Sr Jun 24, 2015 11:14

Realnost povezana z zavarovalnicami, ki se jo večina nekako ne zaveda.
Zavarovalnice so združbe, ki finančna sredstva zgolj prerazporejajo! Žal marsikdo utopično, ali celo nekoliko naivno, meni, da temu ni tako. Njihov osnovni cilj, kot vsake normalne gospodarske družbe, je ustvarjanje dobička. Žal v našem družbenem okolju marsikdo tudi te zakonitosti nekako ne razume iz česar izhajajo sila nenavadne diskusije o smotrnosti t.i. državnega premoženja, kar pa je že druga zgodba. V primeru panoge zavarovalništva predstavljajo zavarovalne premije prihodek, iz njega se financira poslovanje gospodarske družbe, izplačila iz naslova odobrenih škodnih zahtevkov, davščine državi ter dobiček lastnika pravne osebe. Če izhajamo iz zgoraj zapisanega, morajo biti premije ali pogoji posameznega zavarovanja tveganja postavljeni tako, da ustvarja pozitivno razliko med vplačili in izplačili, vsaj za višino stroška poslovanja ter davščine državi. Celo v tem primeru bi se lastnik takšne družbe moral vprašati, ali nebi bilo nemara bolje, da bi se ukvarjal s čem drugim, saj zgolj ekonomsko gledano takšno podjetje ni ravno najustreznejše.

In kaj zgornja dejstva pomenijo za zavarovance?
Najpreprosteje to, da dobo v povprečju in na dolgi rok zavarovalnici plačali več, kot bodo lahko od nje dobili. Povedano še preprosteje, v kolikor bi vsak posameznik denar namenjen zavarovanjem varčeval, bi v povprečju prihranili za obratovalne stroške zavarovalnice, iz tega izhajajoče davščine državi ter dobiček, ki ga zavarovalnice ustvarjajo.

Če se za konec izrazim v slengu igralništva, »Hiša vedno dobi«, saj je sam sitem zasnovan na tak način. Pričakovati nizke zavarovalne premije in nizek prag za izplačila, je žal utopično in nerealno.
Lep pozdrav.
Uporabniški avatar
theDamjan
Admiral
Kraj: Trebnje - Novi Vinodolski - Jadransko morje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a theDamjan » Sr Jun 24, 2015 11:32

Ta TEORIJA seveda v celoti drži.

V praksi pa je malo drugače. Če imaš čoln za 15 jurjev, je to v 90% zato, ker si takšnega za 100 ne moreš privoščiti.

In če ti mulci, ko je na boji, ti si pa doma, odšraufajo vem čep, pa najdeš naslednji teden čoln pod vodo, je kasko kar priročna stvar. Ker sicer bi moral 50 let varčevati, da bi lahko takšen čoln spet kupil.

Je pa to tako, ker kasko vplačil je 100.000, škodnih primerov pa 100 recimo.

Enaka zgodba je pri SeaHelpu recimo. Daš 100€ in ti rešujejo situacije. Brez komplikacij. Da bog dal, da z mano ne bi imeli stroška, če pa že, bodo pa že
prvič presegli znesek moje premije. Pa podjetje dobro živi, jaz sem pa zadovoljen.
-----------------

***Naj bo vsak dan najlepši!
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Sr Jun 24, 2015 16:07

Za kakršnokoli odškodnino je dobro imeti čoln poslikan še v dobrem stanju, nepoškodovan, kako je motor privijačen in zaklenjen s ključavnico. Ker kar ni privijačenega oz. zaklenjenega na plovilu zavarovalnica ne vrača in čimanj krat omenjajte vandalizam, rajši drugo barko ali neurje. :idea:
nac
Admiral

OdgovorNapisal/-a nac » Sr Jun 24, 2015 16:17

Damjan,ČE bi ti mulci (bože ne daj) to naredili,se kar pripravi k varčevanju. Izplačilo je najbrž NIČ.
akisek
Kontraadmiral
Kraj: Hrastnik

OdgovorNapisal/-a akisek » Sr Jun 24, 2015 17:01

Kako je pa okrog kraje motorja (ali delov motorja) ali celo celega čolna ?
boss
Kontraadmiral
Kraj: Mali Lošinj

OdgovorNapisal/-a boss » Ne Jun 28, 2015 21:26

Še moje izkušnje...

Barko imam zavarovano na 70 k. Premija obvezno + kasko 650, z dodatno opremo; byboat, gps, cerade.., za HR. Adriatic. Velja načeloma na vseh organiziranih privezih, boje, komunalni, koncesije, marine. Velja tudi če sidraš in greš recimo na večerjo, ter je barka cca par ur "zapuščena". Ne velja pa, če si narediš svoj, "divji" vez, pustiš barko tam in greš domov za Slo.
Na kratko velja povsod, kjer plačaš hrdekom, če pa si inovativen, pa ne... Po moje imajo kakšen dogovor :(.
Sam jaz sem se s tem sprijaznil in mi je ok...

V info...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta