SEANOVO 5

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Tomek4
Naddesetnik

SEANOVO 5

OdgovorNapisal/-a Tomek4 » To Avg 25, 2015 16:07

Ima mogoče kdo izkušnje z motorjem SEANOVO 5? Hvala za odgovore
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Po Avg 31, 2015 23:49

To je kitajska kopija Yamahe, tako kot Parsun in Sail. Je poceni, pa tudi kvaliteta je temu primerna.
mihab
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a mihab » Po Sep 07, 2015 20:20

Kaj pa je tako 'slabega' na teh motorjih če je Kitajec ?
Kaj to pomeni da bo crknil po 1,3,5,10 letih ? Sam se ravno odločam za nakup Parsuna 5KM za gumenjaček da se bomo teh 14 dni ko smo na leto na morju lahko z otroki malo vozili okoli.
Če primerjam cene novih motorjev:
- Parsun 850€
- Yamaha 1350€

je Yamaha 60% dražja od kitajskega Parsuna. Bolj me zanima ali je tudi toliko bolšja/zanesljivejša za neko minimalno rabo teh 14 dni na leto ?
Mi jih je pa dosti reklo da za ceno novega Parsuna naj raje kupim staro Yamaho.. Tako da ne vem, novi kitajec ali 8 let stara Yamaha ? ...
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » To Sep 08, 2015 21:57

Ne bo ti crknil. Problem je v cenenih materijalih. Kolega je kupil kitajsko kopijo Yamahe Sail, pa je zamenjal že kar nekaj delov(benc. črpalko, priključke, dele uplinjača), pa je že skoraj na isti ceni. V Delti team imajo sedaj akcijo, pa so 4,5 in 6 Yamahini motorji 200 evrov ceneje. Saj poznaš tisti rek: nisem tako bogat, da bi kupoval poceni.
mihab
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a mihab » Sr Sep 09, 2015 07:57

Ja hvala, sem že ogledal na KMC, je Yamaha 5KM trenutno v akciji za 1100€. Bom nabavil, potem pa čakam še kakšno ugodno priložnost za gumenjaka do naslednje sezone.
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Pe Sep 11, 2015 22:55

Od gumenjakov so mi všeč Hondini čolni. Pa mislim, da imajo tudi neko akcijo za določene modele.
mihab
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a mihab » So Sep 12, 2015 15:49

Sem gledal tudi sam hondo T30-AE2 model, 2.97m, ALU dno, idealno ravno pod 3m. Samo cena je dokaj visoka 1200€, oziroma trenutno z got. popustom cca 1050€
kondor88
Admiral

OdgovorNapisal/-a kondor88 » So Sep 12, 2015 18:00

Daki napisal/-a:Ne bo ti crknil. Problem je v cenenih materijalih. Kolega je kupil kitajsko kopijo Yamahe Sail, pa je zamenjal že kar nekaj delov(benc. črpalko, priključke, dele uplinjača), pa je že skoraj na isti ceni. V Delti team imajo sedaj akcijo, pa so 4,5 in 6 Yamahini motorji 200 evrov ceneje. Saj poznaš tisti rek: nisem tako bogat, da bi kupoval poceni.

omenjene dele je zamenjal po izteku garancije?
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Ne Sep 13, 2015 22:55

Ne vem točno, mislim pa da. Garancije mu pa tako ne bi priznali, ker ni motorja servisiral na pooblaščenem servisu.
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Po Sep 14, 2015 05:47

mihab napisal/-a:Kaj pa je tako 'slabega' na teh motorjih če je Kitajec ?
Kaj to pomeni da bo crknil po 1,3,5,10 letih ? Sam se ravno odločam za nakup Parsuna 5KM za gumenjaček da se bomo teh 14 dni ko smo na leto na morju lahko z otroki malo vozili okoli.
Če primerjam cene novih motorjev:
- Parsun 850€
- Yamaha 1350€

je Yamaha 60% dražja od kitajskega Parsuna. Bolj me zanima ali je tudi toliko bolšja/zanesljivejša za neko minimalno rabo teh 14 dni na leto ?
Mi jih je pa dosti reklo da za ceno novega Parsuna naj raje kupim staro Yamaho.. Tako da ne vem, novi kitajec ali 8 let stara Yamaha ? ...

Veš kako nebogljen si na morju, ko skoraj "pljuneš" na obalo, ti pa vlečeš kot norc tisti konc špage in noče vžgat. Pa samo s sinčkom sta šla za hec na popoldanski ribolov. Zdaj se pa že mrači, pihlja levant- se pravi z obale na morje, pa dve večji barkači sta šli mimo in sta se fino preguncala, po možnosti še zajela malo vode, da so noge in pol riti mokre, .....

Vse to se ti lahko zgodi tudi s priznano blagovno znamko motorja, toda z neznano znamko je možnost veliko večja, oz. skoraj pravilo.
Sam uporabljam za pomožnega Yam 4 in po šestih letih, ob rednem servisiranju ter kakih 1000 (tisoč) delovnih ur in še več, panula kaj češ, gledam nanj kot na ravno dobro utečenega. Če se malo pohecam ti pravim, da ga samo pogledam in že brni, teče, ..... Skoraj ni potrebno dvakrat potegnit in že prede.

OK, poglejmo primerjavo na telesu.

Zdaj bo čas poznojesenskega če ne že zimskega jadranja. Resen, odgovoren jadralec bo odrinil nekaj cekinov več in užival v jadranju, ker ga ne bo zeblo, ne bo moker od znotraj od švica od zunaj od pršca ali valov, itd, itd, ker je kupil kvalitetno obleko, čevlje, pa ženi ne upa povedat koliko je dal za "navadno bundo", hihihihihi, .... in bo užival, kar v nasprotnem primeru ne velja.

Pa da se razumemo. Niso vsi, ki kupijo tak izdelek bumbarji ali kreteni. Daleč od tega. Za tak "no name" izdelek je dobro, da si tehnični tip in ti malenkosti-tehnične pomanjklivosti ne pokvarijo prijetnih uric na morju.

"Zvagaj" se sam, kaj hočeš!
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
kondor88
Admiral

OdgovorNapisal/-a kondor88 » Po Sep 14, 2015 09:42

razmisli o dvotaktnem, se da dobit dobre za nekajsto eur
v ventile ne more olje (ker jih nima), lažji 6-7kg, vžge takoj (kar pri 4-t ni glih sigurno) itd
mihab
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a mihab » Po Sep 14, 2015 10:59

Jaz sem nabavil novo Yamaho 5KM ki je trenutno v akciji za 1100€.
3 leta garancije, tip na servisu mi je rekel da pozna folk k ima tudi 10 in več let stare yamahe in delajo brez težav.
S tem da jo bom po 5 letih še vedno prodal za 600€ in zgubim manj kot če bi šel v nakup kitajca ali rabljenega, kjer nikoli ne veš kako bo delal (nisem strojnik oz nimam znanja da bi znal sam šraufati če bo prišlo do okvare)
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Po Sep 14, 2015 23:53

Mislim da si se dobro odločil in boš imel sedaj mir.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost