Nakup plovila
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Pri nakupu bodi pozoren še na to, s čim boš vlekel prikolico. Moj primer, fisherman 6m, prikolica sattelite, pri nakupu prikolice jo je bilo možno homologirati na NDM od 750 do 1300 kg. Sedaj je homologirana na NDM 1100 kg. To se mi ravno še izide, če jo vlečem s seat alhambra, ki ima ndm 2400 kg in ni treba B+E izpita. Avto ima sicer dovoljeno NDM prikolice 1800kg. Pa še drugi avto, opel zafira, ima pa dovoljeno NDM prikolice 1200kg, torej taka s 1300kg odpade.
Sicer smo tudi mi 5 članska družina, ko so bile punce stare od 6 do 11 let, smo se začeli potepati s 5 metrskim fishermanom in spalno cerado (elan 495f), nato so otroci zrasli in je čoln postal premajhen in motor prešibak (70 konjev), tako da smo sedaj na 6m in 115konjev, spet fisherman s spalno cerado.
Omenil si smučanje, naše so nad tem navdušene.
Nekdo je omenil mokre lase in probleme, ki potem nastanejo. Kupi v lekarni Normison kapljice za preventivo proti vnetim ušesom, pa bo mir.
Sicer smo tudi mi 5 članska družina, ko so bile punce stare od 6 do 11 let, smo se začeli potepati s 5 metrskim fishermanom in spalno cerado (elan 495f), nato so otroci zrasli in je čoln postal premajhen in motor prešibak (70 konjev), tako da smo sedaj na 6m in 115konjev, spet fisherman s spalno cerado.
Omenil si smučanje, naše so nad tem navdušene.
Nekdo je omenil mokre lase in probleme, ki potem nastanejo. Kupi v lekarni Normison kapljice za preventivo proti vnetim ušesom, pa bo mir.
motorni
-
badboy2305
- Naddesetnik
Mogoče za primerjavo, nas se vozi šest (starost 8, 8, 11, 14, 58kg, 82kg) z 4,8m fishermanom in Mercury 60 EFi in je motor povsem primeren. Teža praznega čolna in motorja je približno 470 kg. Malo oceni, koliko je plovilo krajše, lažje ali težje zaradi kabine, koliko je posadka lažja in koliko bo vplivalo 10 konjev manj.
Glede na namen, ki si ga opisal na začetku in na starost otrok bi bil motor zame dober.
MKN
Glede na namen, ki si ga opisal na začetku in na starost otrok bi bil motor zame dober.
MKN
-
darkojakob
- Kontraadmiral
jandrej napisal/-a:Svetujem samo, da se kot prodajalcu izogneš As Boats. S številnimi sem se pogovarjal in imajo kot jaz slabe izkušnje, prednjačita predvsem katastrofalen odnos in nestrokovnost. To je subjektivni part, samo v razmislek.
Podpišem na podlagi lastne izkušnje.[/quote]
sem enakega mnenja
-
badboy2305
- Naddesetnik
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti