Meni je V SEZONI pokuril čoln 80% manj na uro, kot prejšnjemu lastniku.
Lani v sezoni mi je jet pokuril 400% manj na uro, kot e se prav spomnim 60 ur. EN teden sicer, samo je bila to cela sezona.
Letos grem na morje s pasaro in in verjamem, da bom imel vsaj 50% manjso porabo, kot lastnik z istim motorjem na podobnem čolnu.
Kontra primer, lastniski coln. 30ft 2x5.7 letno 30 ur, poraba v povprecju 60 litrov(res samo par kapelj manj). Mi je lastnik pokazal, ker mu nisem verjel. Ampak coln mu je daily boat in ko se pelje se pelje in glisira. Vedno! Ne isce sidrisc, ne fila akujev, si ne razgleduje plaž... Pali, odveže, 5 minut da pride ven, gas, do otoka, veže, gasi, poje južno in nazaj!
Pa to so ekstremi. Celo primerjati in trditi, da je poraba 32 in 25 podobna ni realno, to je skoraj 25% razlike.
Tudi kaki starejsi motorji na frgazerjih, če so razstelani je lahko razlika ogromna. In govoriti o porabi ni nič narobe. Tudi jaz vprasam marsikoga in odgovori so zelo različni.
Kak 50ft lobster pokuri 30% od 50ft cabria. To pa je lahko 100 litrov. In ce mas plačo 800€ je to lahko problem... hehehe
Jaz nimam s tem težave. Če v tošlu šumi tankam in plujem, če je notri čebula(ko odpreš ti pritečejo solze) pač plujem manj in manj tankam
Pa ne razburjaj se toliko, ostali želimi pokazati drugo možno plat.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!