Mercury 40EFI in mercury 60EFI
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Mercury 40EFI in mercury 60EFI
Pozdravljeni vsi izkušeni morjeplovci na forumu!
Sem novi ponosni lastnik italmara 16,50 z Mercury 40 EFI oboje letnik 2005.
Čoln in motor sta v odličnem stanju, vendar se mi je takoj zdelo, da je motor prešibek za ta čoln za tri odrasle in 2 otroka.
Motor je trivalni s 750 ccm.
Zanima me ali kdo lahko oceni razliko med tem motorjem in Mercury 60EFI, ki je 4 valjni in ima 1000 ccm.
Ali bi pridobil s tem motorjem dosti ali bolj tako?
Hvala za pomoč
LP
Andrej
Sem novi ponosni lastnik italmara 16,50 z Mercury 40 EFI oboje letnik 2005.
Čoln in motor sta v odličnem stanju, vendar se mi je takoj zdelo, da je motor prešibek za ta čoln za tri odrasle in 2 otroka.
Motor je trivalni s 750 ccm.
Zanima me ali kdo lahko oceni razliko med tem motorjem in Mercury 60EFI, ki je 4 valjni in ima 1000 ccm.
Ali bi pridobil s tem motorjem dosti ali bolj tako?
Hvala za pomoč
LP
Andrej
-
darkojakob
- Kontraadmiral
Zdravo,
jaz imam "italijanski" 40 EFI, vendar 4 cilindre, tako da se je dalo odpreti na 60 (novi računalnik). Mislim, da se za tvojega ne da. Lahko ti povem, da je končna hitrost čolna 29 milj, teža čolna 650 kg. Sigurno bi pridobil na moči, pri hitrosti pa tudi nekaj. Se mi zdi, da se na morju vse šteje.
jaz imam "italijanski" 40 EFI, vendar 4 cilindre, tako da se je dalo odpreti na 60 (novi računalnik). Mislim, da se za tvojega ne da. Lahko ti povem, da je končna hitrost čolna 29 milj, teža čolna 650 kg. Sigurno bi pridobil na moči, pri hitrosti pa tudi nekaj. Se mi zdi, da se na morju vse šteje.
Hvala za mnenje.
To sem vedel, da 40EFI ni za predelavo na 60, ker ima samo 750 ccm.
Kaj pomeni 40/60 mi je sedaj tudi jasno.
Torej 60 KM bi mi prineslo opazno razliko pri tem čolnu (350 kg masa čolna brez motorja)?
Kaj menite o Mercury motorjih?
Sem malo spraševal okoli in so jih prodajalci npr. suzuki, yamah motorjev zelo skritizirali.
Ker jaz bom verjetno res zamenjal in mi je potem vseeno če je kakšna druga firma.
Sem pa opazil, da je mercury 40/60 kar cenejši od podobnega suzukija?
LP
Andrej
To sem vedel, da 40EFI ni za predelavo na 60, ker ima samo 750 ccm.
Kaj pomeni 40/60 mi je sedaj tudi jasno.
Torej 60 KM bi mi prineslo opazno razliko pri tem čolnu (350 kg masa čolna brez motorja)?
Kaj menite o Mercury motorjih?
Sem malo spraševal okoli in so jih prodajalci npr. suzuki, yamah motorjev zelo skritizirali.
Ker jaz bom verjetno res zamenjal in mi je potem vseeno če je kakšna druga firma.
Sem pa opazil, da je mercury 40/60 kar cenejši od podobnega suzukija?
LP
Andrej
mercury 40/60 4 cil. ima 1000ccm, suzuki pa 3. cil. 940ccm
če kupuješ novega ima mercury edini 5 let garancije,povprašaj tu http://www.nauticacomparato.com/, cena bo ca. 4500€
ali pa http://www.mornar.net/view/ad.asp?id=212541
če kupuješ novega ima mercury edini 5 let garancije,povprašaj tu http://www.nauticacomparato.com/, cena bo ca. 4500€
ali pa http://www.mornar.net/view/ad.asp?id=212541
Sem lastnik mercury-ja 40/60 EFI letnik 2009. Nimam nekih pripomb, nahaja se na SACS-u 490 in leti z dvema ko hudir. Žal nimam merilnika hitrosti, ampak ga imam v planu nabaviti. Spomladi ga peljem na servis v Sukušan enemu mojstru, da preveri z računalnikom ali je vse BP. Skrbi me namreč poraba, saj je z dvema osebama cca. 165 kg + čoln z motorjem nekje cca. 15-18 L pri 5500 obratov /uro. Z 5 osebami pa cca. 23-27 l /h. Drugače pa srečujem kar povečano število teh motorjev napram prejšnjih let, ko so imeli vsi kaj za povedat čez te motorje.
Če ni v moji moči da ti pomagam, ti tudi slabega ne želim
Jaz imam Mercury 40/60 ELPT EFI, letnik 2008 na Solemarju 51, čoln je v primerjavi z ostalimi, enako dolgimi nekoliko težji, ker ima zadaj 2 poliestrski "kopalni ploščadi" in še poliesterski rollbar. Za moj čoln je malo podhranjen, imam pa tudi mercuryjev smartcraft, ki med vsemi ostalimi podatki kaže tudi trenutno porabo.
Ko smo na čolnu 2 otroka in 2 odrasla, pri ca. 4500 obratih kaže porabo 11-12 l/h, če pa ga poženem na full gas, pa kaže trenutno porabo ca. 15l/h. Ko nas je bilo gor 8, žal ni zglisiral.
No, vse to "je kazal" in "je porabil", saj se mi je med dopustom "razletel" in sedaj imam v rokah predračun od Jucce za 1150 EUR za rezervne dele...
No, vse to "je kazal" in "je porabil", saj se mi je med dopustom "razletel" in sedaj imam v rokah predračun od Jucce za 1150 EUR za rezervne dele...
Nazadnje spremenil Stopi, dne Pe Sep 02, 2016 08:59, skupaj popravljeno 1 krat.
Tudi jaz imam Mercury 40/60 ELPT EFI, letnik 2013 na fishermanu, 4,8m. Letos mi je smartcraft pokazal na bonaci pri polni obremenitvi 5800vrtljajev, hitrost po GPS-u mislim da 24 vozlov (če se le prav spomnim) in porabo 18,5l. Na čolnu nas je bilo šest, skupne teže približno 300kg. Čoln ima 350kg, motor 112kg, kakšnih 30l goriva in 20kg prtljage in opreme.
Čoln z dvema odraslima potegne kakšnih 32 vozlov. Povprečna poraba pa je 12l. V povprečno porabo se šteje mesec dni na vodi vsak dan, od počasne vožnje po mandraču in zalivu do tubanja in potovalne hitrosti na 5000 obratih. Skratka vse kar se s čolnom dogaja. Vozim pa od dve do šest oseb. Pa recimo, da so polovica od teh otroci.
Jaz v dveh letih še nisem imel problemov z motorjem. Bi bilo pa zanimivo izvedeti, zakaj se je Stopiju motor razletel. Mogoče lahko ostali lastniki teh motorjev preventivno preprečimo havarijo.
Lp, MKN
Čoln z dvema odraslima potegne kakšnih 32 vozlov. Povprečna poraba pa je 12l. V povprečno porabo se šteje mesec dni na vodi vsak dan, od počasne vožnje po mandraču in zalivu do tubanja in potovalne hitrosti na 5000 obratih. Skratka vse kar se s čolnom dogaja. Vozim pa od dve do šest oseb. Pa recimo, da so polovica od teh otroci.
Jaz v dveh letih še nisem imel problemov z motorjem. Bi bilo pa zanimivo izvedeti, zakaj se je Stopiju motor razletel. Mogoče lahko ostali lastniki teh motorjev preventivno preprečimo havarijo.
Lp, MKN
kondor88
ta cena nebo držala za modelno leto 2015/2016!;
kondor88
ta cena nebo držala za modelno leto 2015/2016!;
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta