Pozdravljeni
Ogledujem si kakšen meter več,pa sta na njem vgrajena dva Yanmarja po 125Km z osovinami.
Zanima me vzdrževanje teh motorjev kje nabavljate material ipd.,konzervacija,če plovilo dam v vodo za 10 dni po 4 krat na leto in nasplošno kakšne informacije o samih motorjih.
Teža plovila je cca.3700-4000kg.
lp.
Borut
Yanmar 92KW(125Km)
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Kako bodo motorji učinkoviti in zanesljivi je predvsem odvisno od tega na kakšnem plovilu so vgrajeni. Glede na opis bi lahko bili vgrajeni v kakšnem Vektorju 950? Če je to res, so za to barko absolutno premajhni motorji in bodo večinoma delovali na maksimumu, kar pa vsi vemo da ni dobro za motorje...
ja,vgrajena sta dva na Nimbusu 320,saj to me malo bega.
Raje bi imel enega močnejšega.Teh 250KM ni nek presežek,je pa res,da se
takšne barke uporablja malo drugače kot sem do sedaj moj gliser.
Sem bil na testni vožnji,lepa,kakovostna barka,ampak nevem,če sem že "tam",da nabavim kaj taknega!
Skratka dva motorja po 125KM z cca. 480 urami.
lp.
Raje bi imel enega močnejšega.Teh 250KM ni nek presežek,je pa res,da se
takšne barke uporablja malo drugače kot sem do sedaj moj gliser.
Sem bil na testni vožnji,lepa,kakovostna barka,ampak nevem,če sem že "tam",da nabavim kaj taknega!
Skratka dva motorja po 125KM z cca. 480 urami.
lp.
Ti lahko iz izkušenj povem, saj imam zelo podobno barko, vendar z enim Yanmarjevim motorjem z 240 konji. Takšna motorizacija je odlična za nekje do 16 kt, dalje pa je eno samo matranje motorja. Sicer pa je to tudi barka za manjše hitrosti in ne neko norenje. Če ti to ustreza, potem je čisto OK. Če pa bi lahko izbiral, bi na svojo barko montiral Yanmarja 315, kateri bi bil polna kapa, saj sedaj ravno pri 90% obremenitvi lepo zglisita s hitrostjo 20kt. Sicer plujem večinoma počasneje, veliko tudi panulam, ko pa je potrebno pa imam potovalno brzino nekje 16kt. Maksimalna hitrost pa je 22kt.
Upam, da ti to kaj koristi.
Upam, da ti to kaj koristi.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost