Zdravo
Zanima me ali je možno podaljšati plovno dovoljenje za čoln (SLO registracija), ki ga imaš na HR ne, da bi ga pripeljal domov v SLO. V mislih imam ali je možno opraviti tehnični pregled čolna v eni od luških kapitanij na HR in samo s tem potrdilom priti v SLO, plčati zavarovanje in podaljšati plovno dovoljenje.
Hvala za odgovor,
Franjo
Registracija čolna
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Franjo seveda je možno.
V vsaki luški izpostavi ti lahko naredijo tehnični pregled, ti izdajo potrdilo in potem tega predložiš na naši luški upravi. Po novem, ga tudi prevajati ni treba več.
Tako so meni obrazložili v Izoli.
Sem pa zahteval na Cresu, da mi naredijo teh. pregled, pa so me zavrnili, češ da tega pa Slovencem ne delajo in naj se kar zapeljem v Slo.
Sem jim to omenil v Izoli in so mi rekli zakaj jih nisem prijavil v luški upravi na Rijeki, ker so dolžni po zakonu to opravit.
Je pa res , da je to odvisno od posameznega kapitana in njegove dobre volje.
Lp Mitja
V vsaki luški izpostavi ti lahko naredijo tehnični pregled, ti izdajo potrdilo in potem tega predložiš na naši luški upravi. Po novem, ga tudi prevajati ni treba več.
Tako so meni obrazložili v Izoli.
Sem pa zahteval na Cresu, da mi naredijo teh. pregled, pa so me zavrnili, češ da tega pa Slovencem ne delajo in naj se kar zapeljem v Slo.
Sem jim to omenil v Izoli in so mi rekli zakaj jih nisem prijavil v luški upravi na Rijeki, ker so dolžni po zakonu to opravit.
Je pa res , da je to odvisno od posameznega kapitana in njegove dobre volje.
Lp Mitja
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov