Po navodilih proizvajalca Mercruiser, se peta vsakoletno sname, da se pregledajo in namažejo sklopi, pregledajo mehovi, zamenja olje...
Nakup plovila z notranjim motorjem ali izvenkrvnim motorjem?
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
ok.
opcije so bile za novi motor.
drugače pa barko imam skozi v morje...v pol leta nabijem tudi 500 ur. v poletnem casu nabijem 1000 ur zato delam redne servise na platformi v marini tako da ne rabim delat antifouling-a
sem pa skozi na morju pa me je zanimalo ce je prednost v mercruiserja do 6m.
moj motor je letnik 2012 sam ima ze skoraj 5500 ur.
opcije so bile za novi motor.
drugače pa barko imam skozi v morje...v pol leta nabijem tudi 500 ur. v poletnem casu nabijem 1000 ur zato delam redne servise na platformi v marini tako da ne rabim delat antifouling-a
sem pa skozi na morju pa me je zanimalo ce je prednost v mercruiserja do 6m.
moj motor je letnik 2012 sam ima ze skoraj 5500 ur.
Morosito, se mi zdi, da je tole forum takih, ki nam že 50 ali 100 ur motoriranja letno pomeni uspeh, po 1000-1500 urah pa navadno pride do zasičenosti z problemi ali zamenjave plovila.
Za tvoj namen obstajajo posebne linije motorjev, oziroma drugačni razredi obremenitev, kar po zapisanem sodeč itak bolje poznaš od večine forumašev in sam veš ali ti bolj ustreza vgrajen, izvenkrmni, ali celi vgrajeni dizlaš.
p.s.
Glede na število delovnih ur bi ti lahko bil eden glavnih forumskih virov izkustvenih informacij iz tega področja.
Za tvoj namen obstajajo posebne linije motorjev, oziroma drugačni razredi obremenitev, kar po zapisanem sodeč itak bolje poznaš od večine forumašev in sam veš ali ti bolj ustreza vgrajen, izvenkrmni, ali celi vgrajeni dizlaš.
p.s.
Glede na število delovnih ur bi ti lahko bil eden glavnih forumskih virov izkustvenih informacij iz tega področja.
nac napisal/-a:...1000 ur v poletnem času...????? Ja kaj za eden profesionalec pa si ti??
jaz imam 200m od moje hiše privezano barko....grem iz ankarana do kopra ali izole...ker avta zelo slabo uporabljam...imam pa tudi veliko druzino tako da barko poleg mene uproablja tudi brat, sestra, stric, itd
drugače pa glej jaz sem pač vsak dan na morju...tudi zdaj ti pišem lih iz morja...se lih vračam iz duina...malo je valovito ma bom preživel
drugače pa zdaj res me zanima še nekaj:
Kaj pa če bi vzel recimo ta novega quicksilver arvor 690 ima notri motor mercury diesel 2.0 115km Tier II....kaj je to za en motor?
mi ga nudijo tam za cca 38k komplet oprema in motor. Drugače pa sem gledal malo te hrvaške "proizvajalce" sam za tako isto ali podobno plovilo do 7m pod 60k sploh pa ne prodajajo....se mi zdi res predrago...vse te grašo, donat, sibenik, al kaj so...prenabite cene da pades dol...
bi lahko delal servis na motor vsako leto pa bi peto servisiral skupaj z antifoulingom tam enkrat tako da izkoristim dve letni sezoni? ali mora obvezno delat servis na peti po dolocenih delovnih ur skupaj z motorjem?
Kaj pa če bi vzel Arvor 690 na glavno OS?
mercury 2.0 diesel 115km....
če nabijem cca 500/700 ur letno in delam servis motorja na plovilu na vsake 100ur, je možno pol osovino in propeler in antifouling delat enkrat na 2 leti?
Vsi mi pravijo da je super zafrknjeno vozit na glavno OS...sam bi gor nataknil recimo kak pomožni moto 9.9km na platformi pa bi lih prišel prav za manevre v marini....haha
Sem gledal tudi arvor 605 z izvenkrvnem motorjem ampak tu je spet sranje ki moraš ga vedno dvigat zaradi servisa.
mercury 2.0 diesel 115km....
če nabijem cca 500/700 ur letno in delam servis motorja na plovilu na vsake 100ur, je možno pol osovino in propeler in antifouling delat enkrat na 2 leti?
Vsi mi pravijo da je super zafrknjeno vozit na glavno OS...sam bi gor nataknil recimo kak pomožni moto 9.9km na platformi pa bi lih prišel prav za manevre v marini....haha
Sem gledal tudi arvor 605 z izvenkrvnem motorjem ampak tu je spet sranje ki moraš ga vedno dvigat zaradi servisa.
-
Daki
.
Jaz pa ne verjamem v te trditve, ki jih navaja morosito.
So tako kontradiktorne, da ne pijejo vode.
Zopet se nas je nekdo privoščil. Kot v preteklosti!
Človek naredi toliko ur s strojem, barko, da je to več časa kot človek preživi v službi in ga nekdo plačuje za to.
Poleg vsega pa sprašuje stvari, ki so vredne začetnika in ne nekoga s tisočimi urami preživetimi na morju. Po vsem tem ima pa še čas viseti na compu, japajade!!!!
Prvi april je že davno mimo!
.
Človek naredi toliko ur s strojem, barko, da je to več časa kot človek preživi v službi in ga nekdo plačuje za to.
Poleg vsega pa sprašuje stvari, ki so vredne začetnika in ne nekoga s tisočimi urami preživetimi na morju. Po vsem tem ima pa še čas viseti na compu, japajade!!!!
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Zakaj pa ne, človek uporablja coln,kot mi avtomobile, je pač ti morja in obenem ga pa še drugi ga uporabljajo.
Morosito, na tvojem mestu bi vzel dizla s toplotnim izmenjevalcem in osovinski pogon, seveda bi si pa dal vgraditi bow thruster, ravno zaradi mobilnosti pri parkiranju.Omenjeni motor 2.0-115 KM, se mi zdi prenavit, da bi imel dolgo življensko dobo.Če se hočeš z dizlom vozit dolgo, mora imet kubaturo in in manj konj.Naprimer 2.5-85 KM.Imam na svoji barki Lombardinija dizla 2.2-60 KM, kar je malo premalo, je pa ta isti Lomb.2.2 Turbo s 87 KM.Oznaka je Lomb.2204MT
Morosito, na tvojem mestu bi vzel dizla s toplotnim izmenjevalcem in osovinski pogon, seveda bi si pa dal vgraditi bow thruster, ravno zaradi mobilnosti pri parkiranju.Omenjeni motor 2.0-115 KM, se mi zdi prenavit, da bi imel dolgo življensko dobo.Če se hočeš z dizlom vozit dolgo, mora imet kubaturo in in manj konj.Naprimer 2.5-85 KM.Imam na svoji barki Lombardinija dizla 2.2-60 KM, kar je malo premalo, je pa ta isti Lomb.2.2 Turbo s 87 KM.Oznaka je Lomb.2204MT
mašinfirer
pajer1 napisal/-a:.
.
Ce bi prebral poleg mene barko uporablja tudi moj oce, moj stric in moja dva brata in sestra. In v poletnem casu barka pluje skoraj vsak dan na relacijo ankaran, grado, porto piccolo, portoroz itd. Jaz pa pogosto hodim tudi iz ankarana na hrvasko.
Ure se nabijejo precej ko se vozi na 1500 obrate zato ne vem ce bi v takem primeru si kupil morda kak pomozni motor 5 ali kaj vec konjev.
na vsake 150Ur barko peljem na platformo v marina lepanto na servis kamor mi naredijo servis brez da bi barko dal komplet ven iz morja. Res je da zdaj bi menjal motor ker sem nabil ze ure. Fora bi bila v tem ce bi kupil mocnejsi motor ali pa bi izbral drugi koncept plovila (notranji, dizel, mercruiser).
Res je da veliko prezivim na morju kot pa na internetu ( to zaradi tega ker na plovilu imam dongle in hotspot wifi na lte omrezje. Imam na konzoli tudi ipad ki mi dela druzbo
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost