Problem z vpisnim listom in nabava vinjete

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

Problem z vpisnim listom in nabava vinjete

OdgovorNapisal/-a kocka » To Jul 07, 2009 14:33

Ko sem kupil motor (marec)ga nisem takoj prepisal in zadnjič, ko sem šel prepisat papirje za čoln in motor sem naletel na to da mi nočejo vpisat motorja v vpisni list ker ga prejšni lastnik še ni izbrisal iz svojega. Prejšni lastnik pa je čoln že prodal drugemu lastniku in sedaj letam za vpisnim listom da se motor izbriše in lahko vpiše v mojega. S časom sem precej v riti v pon 13.7 že grem in sprašujem za mnenje oz. za izkušnje.

1. Ali je možno da dobim na HR plovno dovoljenje(vinjeto) tudi, če je v vpisnem listu vpisan samo čoln ali me bodo zajebavali. Zavarovano imam in v polici je vpisan moj motor imam overjeno pogodbo za motor, ne vem pa če mi ga bo g.Ban vpisal da ponedeljka.
2. Glede, da se plovno izdaja na podlagi dolžine čolna in ne moči motorja ali je možno dobiti plovno dovoljenje(vinjeto) ali se bom zajeb---l? Drugače raje počakam, ker brez čolna pa ne grem na dopust, pa tut če me zvežejo! :cry:
klemzi
Admiral
Kraj: trzin

OdgovorNapisal/-a klemzi » Sr Jul 08, 2009 09:18

Meni so enkrat na kapitaniji v Rabcu brez problema izdali plovno dovoljenje na moje ime, kljub temu da je bil uradno še vpisan na prejšnjega lastnika. Vendar v kompletu z motorjem.

Mislim, da je odvisno na katerega kapetana boš naletel.

Jaz bi v tvojem primeru skočil do Umaga in tam poskušal dobiti plovno dovoljenje.

LP Klemen
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Sr Jul 08, 2009 10:46

Stvar je sledeča. Če imaš lansko plovno dovoljenje, ne bo nobenih težav. Enostavno ga podaljša in je. V Umagu je taka frekvenca, da ni teorije, da bi šel po stopnicah preverjat dejansko stanje na pomol. V kolikor pa za ta čoln prvič dvigaš permit, pa ni zagotovila. Ampak mislim, da ne bo težav. Saj je prioriteta pobrati denar.

good girls go to heaven, bad girls go everywhere !

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti