Kasko zavarovanje
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Ne bluzim in ne zavajam.
Tole so odgovori zavarovalnice, ko sem poskusil kasko zavarovati plovilo z mehkim dnom in sem si prebral drobni tisk:
1. Če imam plovilo parkirano na parceli v kampu (ni zaprt zaklenjen prostor, ker ne more biti). Če mi plovilo ukradejo iz parcele. V tem primeru kasko ne velja. Je res?
ODGOVOR: Kasko v tem primeru ne velja.
2. Če plovilo zasidram pred kampom (torej ni na boji, ampak pravilno sidran - ne vem, kako se sicer ugovlja pravilno sidranje). Potem pa se zgodi naslednje:
2.1 Plovilo mi ukradejo v celoti. To se šteje kot popolna izguba, če pretečejo 3-je meseci od zadnjega videnja. Je res?
ODGOVOR: Plovilo bi moglo biti priklenjeno na boji ali v marini da bi bilo kritje. Če je samo zasidrano ne bo kritja.
2.2 Iz plovila mi ukradejo motor, čoln pa ostane tam. To ni popolna izguba, čeprav je motor zavarovan - torej ne dobim nič. Je res?
ODGOVOR: Delne škode pri popolni izgubi niso krite. Če Vam ukradejo motor in plovilo pa je popolna izguba in v tem primeru je kritje po polici.
2.3 Plovilo mi ukradejo v celoti. Potem pa se zgodi, da policija najde čoln ampak brez motorja. V tem primeru dobim kakšno odškodnino Sklepam da to ni popolna izguba. Imam prav?
ODGOVOR: V tem primeru ni popolna izguba in ni kritja.
Tole so odgovori zavarovalnice, ko sem poskusil kasko zavarovati plovilo z mehkim dnom in sem si prebral drobni tisk:
1. Če imam plovilo parkirano na parceli v kampu (ni zaprt zaklenjen prostor, ker ne more biti). Če mi plovilo ukradejo iz parcele. V tem primeru kasko ne velja. Je res?
2. Če plovilo zasidram pred kampom (torej ni na boji, ampak pravilno sidran - ne vem, kako se sicer ugovlja pravilno sidranje). Potem pa se zgodi naslednje:
2.1 Plovilo mi ukradejo v celoti. To se šteje kot popolna izguba, če pretečejo 3-je meseci od zadnjega videnja. Je res?
ODGOVOR: Plovilo bi moglo biti priklenjeno na boji ali v marini da bi bilo kritje. Če je samo zasidrano ne bo kritja.
2.2 Iz plovila mi ukradejo motor, čoln pa ostane tam. To ni popolna izguba, čeprav je motor zavarovan - torej ne dobim nič. Je res?
ODGOVOR: Delne škode pri popolni izgubi niso krite. Če Vam ukradejo motor in plovilo pa je popolna izguba in v tem primeru je kritje po polici.
2.3 Plovilo mi ukradejo v celoti. Potem pa se zgodi, da policija najde čoln ampak brez motorja. V tem primeru dobim kakšno odškodnino Sklepam da to ni popolna izguba. Imam prav?
-
Sonicus Ud Istre
- Kapitan fregate
- Kraj: Ljubljana / Novigrad
Saso_P napisal/-a:Ne bluzim in ne zavajam.
Meni so pred leti ukradli 3leta star motor , z čolna na prikolici in na parkirnem prostoru,imel kasko in je bilo plačano za mesec in pol z strani zavarovalnice.
LP Dani
Res je. Napisal sem zasidran, ker če boja ni uradna - torej, če nimaš nekoga tam, ki ti da papir, da je bil čoln v marini ali na boji, to pomeni, da je bil sidran.
Če si prebral odgovor zavarovalnice, tudi piśe, da mora biti s ključavnico priklenjen na boji.
Jaz sem konkretno spraševal za kamp, kjer je 100 čolnov na črnih bojah. Na zemljevidu piše, da je tam prepovedano sidranje, na dnu pa so korpo morto. Ko je treba razložiti, kje je bil čoln, ko je do kraje/brodoloma pršlo, je bilo to na črni boji, ki je postavljena tam, kjer je sidranje prepovedano... mislim da je to zelo slabo pogajalsko izhodišče glede na odgovore zavarovalnice.
Če si prebral odgovor zavarovalnice, tudi piśe, da mora biti s ključavnico priklenjen na boji.
Jaz sem konkretno spraševal za kamp, kjer je 100 čolnov na črnih bojah. Na zemljevidu piše, da je tam prepovedano sidranje, na dnu pa so korpo morto. Ko je treba razložiti, kje je bil čoln, ko je do kraje/brodoloma pršlo, je bilo to na črni boji, ki je postavljena tam, kjer je sidranje prepovedano... mislim da je to zelo slabo pogajalsko izhodišče glede na odgovore zavarovalnice.
Marchi napisal/-a:Koliko časa že imaš kasko pri tej zavarovalnici?
Nisem prepričan, če je bilo to vprašanje napisano meni...
Jaz imam sedaj tretje leto čoln. (vsako leto malo večjega
Ker sem prvo leto bral droben tisk in ker sem dve leti imel gumenjaka z mehkim dnom, nisem zavaroval kaska. Po tem, kar so mi povedali sploh nisem videl variante, da bi kdar koli dobil kar koli povrnjeno..
Sedaj sem kupil plastičen čoln, vendar vseeno nisem vzel kaska. Čoln bo še vedno v istem kampu... Če me kakšna stvar skrbi, je to kraja motorja. Glede na to, da plovilo ne bo na uradni boji, itak ne bi dobil povrnjeno. Zaradi tega tudi sedaj nisem vzel kaska.
Osnovno zavarovanje in to je to.. če se nekaj let nič ne zgodi, se bo pa tisto, kar bi dal za kasko že nabralo za nov čoln
Saso_P napisal/-a:Res je. Napisal sem zasidran, ker če boja ni uradna - torej, če nimaš nekoga tam, ki ti da papir, da je bil čoln v marini ali na boji, to pomeni, da je bil sidran.
Pri allianz čoln ne potrebuje posadke da velja kasko, ne rabi biti v ograjenem prostoru. Dobili smo potrjeno na mail če čoln ukradejo oz. ga odveže iz črnega veza kasko velja. Tudi na zavarovalni polici je točno vpisano v katerem kampu je vezan in pa na katerem naslovu zimuje. Tega slovenske zavarovalnice niso hotele vpisati.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost