Kasko zavarovanje

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

tomaz_slo
Admiral

OdgovorNapisal/-a tomaz_slo » Sr Jun 14, 2017 13:05

Alu dno ali mehko dno+alu deske?
NASA
Admiral
Kraj: Dobrova pri LJ

OdgovorNapisal/-a NASA » Sr Jun 14, 2017 13:07

Honwave T35 mehko dno + alu plošče.
Saso_P
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a Saso_P » Sr Jun 14, 2017 17:48

Mehko dno lahko zavaruješ samo proti popolni izgubi (motor + čoln), kar se kaska tiče.
Torej če ti vse skupaj ukradejo (ko je na uradnem vezu ali v zaprtem ter zaklenjenem prostoru). V vseh ostalih primerih ne bo nič s povračilom..
Uporabniški avatar
jandrej
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a jandrej » Sr Jun 14, 2017 21:15

Saso_P napisal/-a:Mehko dno lahko zavaruješ samo proti popolni izgubi (motor + čoln), kar se kaska tiče.
Torej če ti vse skupaj ukradejo (ko je na uradnem vezu ali v zaprtem ter zaklenjenem prostoru). V vseh ostalih primerih ne bo nič s povračilom..

Ne bluzi in ne zavajaj če nimaš pojma :twisted:
Saso_P
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a Saso_P » Če Jun 15, 2017 12:40

Ne bluzim in ne zavajam.
Tole so odgovori zavarovalnice, ko sem poskusil kasko zavarovati plovilo z mehkim dnom in sem si prebral drobni tisk:

1. Če imam plovilo parkirano na parceli v kampu (ni zaprt zaklenjen prostor, ker ne more biti). Če mi plovilo ukradejo iz parcele. V tem primeru kasko ne velja. Je res?
ODGOVOR: Kasko v tem primeru ne velja.

2. Če plovilo zasidram pred kampom (torej ni na boji, ampak pravilno sidran - ne vem, kako se sicer ugovlja pravilno sidranje). Potem pa se zgodi naslednje:
2.1 Plovilo mi ukradejo v celoti. To se šteje kot popolna izguba, če pretečejo 3-je meseci od zadnjega videnja. Je res?
ODGOVOR: Plovilo bi moglo biti priklenjeno na boji ali v marini da bi bilo kritje. Če je samo zasidrano ne bo kritja.

2.2 Iz plovila mi ukradejo motor, čoln pa ostane tam. To ni popolna izguba, čeprav je motor zavarovan - torej ne dobim nič. Je res?
ODGOVOR: Delne škode pri popolni izgubi niso krite. Če Vam ukradejo motor in plovilo pa je popolna izguba in v tem primeru je kritje po polici.

2.3 Plovilo mi ukradejo v celoti. Potem pa se zgodi, da policija najde čoln ampak brez motorja. V tem primeru dobim kakšno odškodnino Sklepam da to ni popolna izguba. Imam prav?
ODGOVOR: V tem primeru ni popolna izguba in ni kritja.
Sonicus Ud Istre
Kapitan fregate
Kraj: Ljubljana / Novigrad

OdgovorNapisal/-a Sonicus Ud Istre » Če Jun 15, 2017 12:55

Hm, kaj pa potem pomaga tako zavarovanje?...
Saso_P
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a Saso_P » Če Jun 15, 2017 13:24

Nič, ampak ljudje tega po večini ne vedo in zavarujejo brez da berejo drobni tisk..
Ko sem vse prebral se lahko interpretira tudi tako, da če ti je ostal nek del (npr. pol vesla :)), to ni popolna izguba. Kako se potem v praksi interpretira pa k sreči ne vem...
Uporabniški avatar
Jean
Kapitan
Kraj: Prlekija-Biograd

OdgovorNapisal/-a Jean » Če Jun 15, 2017 21:46

Saso_P napisal/-a:Ne bluzim in ne zavajam.
Tole so odgovori zavarovalnice, ko sem poskusil kasko zavarovati plovilo z mehkim dnom in sem si prebral drobni tisk:

1. Če imam plovilo parkirano na parceli v kampu (ni zaprt zaklenjen prostor, ker ne more biti). Če mi plovilo ukradejo iz parcele. V tem primeru kasko ne velja. Je res?
ODGOVOR: Kasko v tem primeru ne velja.

2. Če plovilo zasidram pred kampom (torej ni na boji, ampak pravilno sidran - ne vem, kako se sicer ugovlja pravilno sidranje). Potem pa se zgodi naslednje:
2.1 Plovilo mi ukradejo v celoti. To se šteje kot popolna izguba, če pretečejo 3-je meseci od zadnjega videnja. Je res?
ODGOVOR: Plovilo bi moglo biti priklenjeno na boji ali v marini da bi bilo kritje. Če je samo zasidrano ne bo kritja.

2.2 Iz plovila mi ukradejo motor, čoln pa ostane tam. To ni popolna izguba, čeprav je motor zavarovan - torej ne dobim nič. Je res?
ODGOVOR: Delne škode pri popolni izgubi niso krite. Če Vam ukradejo motor in plovilo pa je popolna izguba in v tem primeru je kritje po polici.

2.3 Plovilo mi ukradejo v celoti. Potem pa se zgodi, da policija najde čoln ampak brez motorja. V tem primeru dobim kakšno odškodnino Sklepam da to ni popolna izguba. Imam prav?
ODGOVOR: V tem primeru ni popolna izguba in ni kritja.

Meni so pred leti ukradli 3leta star motor , z čolna na prikolici in na parkirnem prostoru,imel kasko in je bilo plačano za mesec in pol z strani zavarovalnice.
LP Dani
NASA
Admiral

OdgovorNapisal/-a NASA » Če Jun 15, 2017 22:24

Samo verjetno ne z gumenjaka z mehkim dnom, ali pač?

Sem danes kontaktiral zavarovalnico in je tako, kot je napisal saso_p

lp
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Pe Jun 16, 2017 12:44

Morda malo iz konteksta, pa vendar:
saso_p je napisal "če je čoln zasidran"
Če je čoln zasidran, mora bit obvezno nekdo na njem, sicer zavarovalnica ne izplača nobene škode....na to me je posebej opozori agent
mirno morje
Saso_P
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a Saso_P » Pe Jun 16, 2017 15:07

Res je. Napisal sem zasidran, ker če boja ni uradna - torej, če nimaš nekoga tam, ki ti da papir, da je bil čoln v marini ali na boji, to pomeni, da je bil sidran.

Če si prebral odgovor zavarovalnice, tudi piśe, da mora biti s ključavnico priklenjen na boji.

Jaz sem konkretno spraševal za kamp, kjer je 100 čolnov na črnih bojah. Na zemljevidu piše, da je tam prepovedano sidranje, na dnu pa so korpo morto. Ko je treba razložiti, kje je bil čoln, ko je do kraje/brodoloma pršlo, je bilo to na črni boji, ki je postavljena tam, kjer je sidranje prepovedano... mislim da je to zelo slabo pogajalsko izhodišče glede na odgovore zavarovalnice.
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Pe Jun 16, 2017 16:25

Koliko časa že imaš kasko pri tej zavarovalnici?
NASA
Admiral

OdgovorNapisal/-a NASA » Pe Jun 16, 2017 21:39

Evo, zavarovano in registrirano :) Sem se odločil za osnovno, je bilo preveč če- jev za kasko.

Tako zdaj pa na morje
Saso_P
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a Saso_P » Pe Jun 16, 2017 23:30

Marchi napisal/-a:Koliko časa že imaš kasko pri tej zavarovalnici?

Nisem prepričan, če je bilo to vprašanje napisano meni...
Jaz imam sedaj tretje leto čoln. (vsako leto malo večjega :))
Ker sem prvo leto bral droben tisk in ker sem dve leti imel gumenjaka z mehkim dnom, nisem zavaroval kaska. Po tem, kar so mi povedali sploh nisem videl variante, da bi kdar koli dobil kar koli povrnjeno..

Sedaj sem kupil plastičen čoln, vendar vseeno nisem vzel kaska. Čoln bo še vedno v istem kampu... Če me kakšna stvar skrbi, je to kraja motorja. Glede na to, da plovilo ne bo na uradni boji, itak ne bi dobil povrnjeno. Zaradi tega tudi sedaj nisem vzel kaska.

Osnovno zavarovanje in to je to.. če se nekaj let nič ne zgodi, se bo pa tisto, kar bi dal za kasko že nabralo za nov čoln :)
marolt55
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a marolt55 » Če Jun 22, 2017 07:31

Saso_P napisal/-a:Res je. Napisal sem zasidran, ker če boja ni uradna - torej, če nimaš nekoga tam, ki ti da papir, da je bil čoln v marini ali na boji, to pomeni, da je bil sidran.

Če si prebral odgovor zavarovalnice, tudi piśe, da mora biti s ključavnico priklenjen na boji.

Jaz sem konkretno spraševal za kamp, kjer je 100 čolnov na črnih bojah. Na zemljevidu piše, da je tam prepovedano sidranje, na dnu pa so korpo morto. Ko je treba razložiti, kje je bil čoln, ko je do kraje/brodoloma pršlo, je bilo to na črni boji, ki je postavljena tam, kjer je sidranje prepovedano... mislim da je to zelo slabo pogajalsko izhodišče glede na odgovore zavarovalnice.

Pri allianz čoln ne potrebuje posadke da velja kasko, ne rabi biti v ograjenem prostoru. Dobili smo potrjeno na mail če čoln ukradejo oz. ga odveže iz črnega veza kasko velja. Tudi na zavarovalni polici je točno vpisano v katerem kampu je vezan in pa na katerem naslovu zimuje. Tega slovenske zavarovalnice niso hotele vpisati.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost