Kupil sem čoln Elan GT 402 z Suzuki motorjem 40 km. Zanima me če mi lahko kdo iz izkušenj pove kako je ta čolniček uporaben. Tudi če te ujame slabo vreme. Vem da se po 2m valovih ne bom vozil, ker je prenizek in ima preveč ravno dno. Za ta čoln sem se odločil, ker sem imel dovolj napihovanja in zlaganja gume(hrbtenica), pa nekaj več prostora je tudi. Prej sem imel 3m Suzumar in Suzuki 8.Kaj večjega mi ne gre v garažo pa tudi za mojo denarnico je bolj sprejemljiv. Uporabljal bi ga za krajše izlete ob otokih in obali. Aha, koliko pa pije takle Suzuki?
Hvala za vsako informacijo!
Elan Gt 402 in njegove plovne lastnosti
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Čolniček kar vredu, izbral si si močan motor, kar je tudi zelo vredu. Lahko boš brez problema smučal, z eno osebo pa bo čoln prava raketa. Štarti iz vode bodo hipni. Kot si že sam ugotovil, pa ne smeš pričakovati preveč, saj je to kljub vsemu majhen gliserček in predvsem nizek. Malce večji valovi ti bodo delali preglavice, ob normalnem valu pa bo OK. Drugače pa dobra izbira, čeprav bi rekel, da je kakšen 435 precej boljši nakup in nudi precej več.
Ja koliko popije tvoj Suzuki pa bo zelo odvisno od režima delovanja. Na max gasu pije okrog 20 l/h, normalno pri potovalki bo na tem čolnu verjetno okrog 10, povprečje pa nekje na 6 do 8 l/h.
LP
Ja koliko popije tvoj Suzuki pa bo zelo odvisno od režima delovanja. Na max gasu pije okrog 20 l/h, normalno pri potovalki bo na tem čolnu verjetno okrog 10, povprečje pa nekje na 6 do 8 l/h.
LP
gt 402
Hvala za odgovor, zadevo sem kupil rabljeno v kompletu, tako da ni bilo kaj izbirat. Me pa precej mika 435, če dobim lupino bom verjetno menjal. Mogoče precej močen motor( rajši bi 25 ali 30)ampak, bom pa z pol gasa vozil. Čeprav za dva odrasla in dva otroka, bo ravno prav. No in sedaj ves prosti čas preživim v garaži ob čolnu in glancam, mažem,itd..
Motor ni nič premočan! Za moj okus je kar prav, da je takšen, saj bo tako čoln brez problema glisiral tudi s 4 osebami. Če pa daš gor 25 konjev pa kar pozabi na to. Te 4 osebe mislim 2 deca po ene 80 do 90 in dve bejbi po 60.
Če pa boš menjal na 435, pa bo ta motorček malo "prešvoh". Tam se poda 50 še raje 60 konjev.
LP
Če pa boš menjal na 435, pa bo ta motorček malo "prešvoh". Tam se poda 50 še raje 60 konjev.
LP
Mi je pa v oko padel elanov model 070, 080, 090, čeprav so mi skoraj vsi enaki verjetno je razlika v dolžini. So pa precej redki. Tako na oko bi rekel da se čoln lepo drži na vodi. 435 mi je všeč tudi "fišerman" izvedba pa so mi rekli, da je boljše če je špica zaprta, da kdaj ne zajameš.
l.p. Matjaž
ps
Ja če bi imel 25 km potem bi morale tiste 3 bejbe shujšat.
l.p. Matjaž
ps
Ja če bi imel 25 km potem bi morale tiste 3 bejbe shujšat.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov