Evinrude E tec motorji- vaša mnenja

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
SebastjanM
Admiral
Kraj: Celje

Re: Evinrude E tec motorji- vaša mnenja

OdgovorNapisal/-a SebastjanM » Sr Okt 04, 2017 10:31

Odlično AEgir!
urosm
Višji vodnik
Kraj: Štajerska

OdgovorNapisal/-a urosm » Sr Okt 04, 2017 14:51

Super zgodbe, ozadja, zgodovina in spletke, zanimivo branje ...

Spremljam tole razpravo že od začetka, zvedel ogromno, še vedno pa si nisem na jasnem, al E-tec ja al ne, ker bom v prihodnosti tudi sam kupoval nekaj podobnega kot je tu človek vprašal.
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » Sr Okt 04, 2017 15:25

urosm napisal/-a:Super zgodbe, ozadja, zgodovina in spletke, zanimivo branje ...

Spremljam tole razpravo že od začetka, zvedel ogromno, še vedno pa si nisem na jasnem, al E-tec ja al ne, ker bom v prihodnosti tudi sam kupoval nekaj podobnega kot je tu človek vprašal.

ob ustreznem vzdrževanju in pazljivem tankanju(separator, dobri filtri) SEVEDA JA !! :mrgreen:
NOVI FOSIL
Admiral
Kraj: LJ-CRES
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a NOVI FOSIL » Sr Okt 04, 2017 15:34

:shock:
Kljub temu, da si letos moral šlepat E-teca na popravilo, vse eno nisi razočaran :?:
Uporabniški avatar
MareC
Admiral

OdgovorNapisal/-a MareC » Sr Okt 04, 2017 15:47

NOVI FOSIL napisal/-a::shock:
Kljub temu, da si letos moral šlepat E-teca na popravilo, vse eno nisi razočaran :?:

tud Ferrarije je potrebno kdaj šlepat :roll:
Uporabniški avatar
Morski Jelen
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a Morski Jelen » Če Okt 05, 2017 20:36

Kako pa je potem z močnejšimi E-Teci? Predvsem, če kupiš rabljenega? Tam ne moreš vedeti kaj in kako je tankal prejšnji lastnik ali celo več njih. Se da kako sploh preveriti stanje teh injektorjev ali izveš šele ko crkne? Ravno sem na Mornarju gledal tistega fishermana s 175 konjskim Evinrudom, ampak ni debate, da je pripeljano od zunaj in tudi prodajalec sigurno ne ve, kaj se je počelo z motorjem. Ali je mogoče pametno preventivno menjati injektorje pa veš, da imaš mir. Ker ni ga pa hujšega, kot potrošiti dopust za vlačenje motorja po servisih.
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Če Okt 05, 2017 21:02

Rabljeni eteci so povečini problem ravno zaradi uporabe nekvalitetnega goriva. Menim da ob slabem gorivu injektorji ne crknejo v trenutku ampak jih počasi dobivajo po grbi. Ko eden končno crkne, ga zamenjaš in imaš kljub vsemu preostale, ki so lahko slabi in zadeva ne špila kot bi morala.

Etec je na bencin občutljiv in lahko kdorkoli tukaj nabija kar če. Vsi rabljeni za katere vem, so imeli težavo. Menjava kompleta injektorjev s pumpo iz rabljenjega motorja naredi praktično novega, vendar je to drag špas. (Z ostalo mehaniko načeloma ni težav - edino pri enocilindričnih trim enotah).

Občutljiva je tudi elektronika motorja oz. njen močnosti del, ki polni akumulatorje. Če so na plovilu večji AGM akumulatorji je potrebna previdnost.

Precej se da videt z diagnostiko motorja. O tem bo, upam, več napisal @Aegir, ki je za te motorje velik poznavalec, da ne rečem doktor.
Xilinx Vivado HLx trainee
toni8

OdgovorNapisal/-a toni8 » Če Okt 05, 2017 23:29

kasaudio napisal/-a:Etec je na bencin

Mogoče bo pa pri novih modelih poleg NASE vključena v razvoj tudi ESA ali pa Tesla in bo do 5 ur lahko laufal brez bencina ali pa na vodo.
Uporabniški avatar
valen
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a valen » Pe Okt 06, 2017 09:04

Vse je res kar je bilo napisano tukaj o injektorjih.Imel sem daljši razgovor z serviserjem Ski & sea - uvoznikom Evinrude.Vse mi je potrdil kar je tu napisano, res je ,da nastanejo te težave in posledično menjave dragih injektorjev.Zato sem se odločil nabaviti Yamaho 30 katera je dajansko 40 km in ti jo vsak sarviser takoj ob nakupu odpre na 40 KM samo z odstranitvijo neke ploščice pri vstopniku zraka.Elektronika je popolnoma ista za oba motorja.
Arba Nautika 500
NOVI FOSIL
Admiral
Kraj: LJ-CRES
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a NOVI FOSIL » Pe Okt 06, 2017 10:03

:D
Pametna odločitev :wink:
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Pe Okt 06, 2017 10:57

AEgir napisal/-a:Naj še jaz izvedem na vas eno hitro Broj jedan pričo napisano iz glave, ne prekopirano iz neke revije. -Enđoi.

...

Ostalo odlično - le dve malenkosti.

Na forumu je še nekaj ljudi, ki se v reči, ki jih zanimajo - ali so jim poklic ali oboje - poglobi v snov podobno daleč, kot ti. Za nekaj ostalih si to verjetno že ugotovil; zdi pa se mi, da si spregledal, da je MareC prekopiral v svoj prispevek zgoraj svoj članek iz revije.

In če pomnim prav, je njegovo Zverino poganjal - oziroma jo najbrž še vedno poganja v rokah naslednjega lastnika - Ficht Ram motor.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Pe Okt 06, 2017 11:25

toni8 napisal/-a:
kasaudio napisal/-a:Etec je na bencin

Mogoče bo pa pri novih modelih poleg NASE vključena v razvoj tudi ESA ali pa Tesla in bo do 5 ur lahko laufal brez bencina ali pa na vodo.

MFE modeli laufajo na nafto, kerozin in bencin in so lahko 18 ur 20 metrov pod vodo in po tem vžgejo v petih minutah.
Tko da v razvojnem smislu je pač rude pred vsemi ostalimi, kot je vedno bil. Pa se ti zajebaval iz tega al pa ne.

Če nekoga fascinira tehnika, napredek in tehnologija in bi mel del tega, pol je to to. Če ne pa pač jamaha oz karkol druzga.

Drugače en mojster v okolici Grosuplja prodaja na Ebayu ( http://www.ebay.com/itm/Evinrude-Diagno ... D~&vxp=mtr ) in tudi mimo ebaya diagnostični kabel in SW za Evinrude in tisto je dober začetek, v SW se vidijo parametri injektorjev in če bistveno odstopajo se injektor najprej očisti in zamenja tesnila pol pa naprej. Tle je walktrough softtware-a. https://vimeo.com/97778269

Injektorji se tudi fizično poškodujejo po ustju, če streljajo vodo in se v večini primerov že če injektor pogledaš s strani, ki je montirana v glavo vidi, al je dober al ne. Načeloma če se krogca za vbrizg ne vidi je ok, če se ga vidi zna bit, da ni ok. Problemi se vedno manifestirajo od spodaj navzgor, tako da če je spodnji ok so navadno tudi vsi ostali.

Problem z zanič injektorji je, da pol motor klenka in počasi kljuva delčke bata stran, eventuelno uniči bat in je mašina gotova.

Ampak, teh gotovih mašin je bore malo, ker ni nikjer nobene na prodaj, pa iščem enega pokvarjenega eteca V4 ali V6 že lep čas.
Nazadnje spremenil AEgir, dne Pe Okt 06, 2017 11:32, skupaj popravljeno 1 krat.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Pe Okt 06, 2017 11:29

Marjan Tomki napisal/-a:
AEgir napisal/-a:Naj še jaz izvedem na vas eno hitro Broj jedan pričo napisano iz glave, ne prekopirano iz neke revije. -Enđoi.

...

Na forumu je še nekaj ljudi, ki se v reči, ki jih zanimajo - ali so jim poklic ali oboje - poglobi v snov podobno daleč, kot ti. Za nekaj ostalih si to verjetno že ugotovil; zdi pa se mi, da si spregledal, da je MareC prekopiral v svoj prispevek zgoraj svoj članek iz revije.

In če pomnim prav, je njegovo Zverino poganjal - oziroma jo najbrž še vedno poganja v rokah naslednjega lastnika - Ficht Ram motor.

Odlično.

Ker je z meni nerazumljivem stavkom ''če sem hotel to napisat sem nekaj prebral o Evinrudu'' precej čudno formiral post sem mislil, da je enostavno skopiral z nekje.

Je pa žal v tem članku spustil najbolj revolucionaren motor kar so jih v svoji bogati zgodovini naredili, kar je ogromen feler če pišeš članke, pa če je že omenil prvi hitrostni rekord, bi se skoraj spodobilo, da bi še drugega - aktualnega. Manjka mi tudi omemba spektakularnih V osmakov.

Drugače lepo napisano, kot se spodobi za objavo v nekem resnem mediju.

Če men kdo plača za članek na to tematiko, ga tko napišem, da ga bodo še kuharice brale. ;)
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Uporabniški avatar
MareC
Admiral

OdgovorNapisal/-a MareC » Pe Okt 06, 2017 11:56

AEgir napisal/-a:
Marjan Tomki napisal/-a:

...

Odlično.

Ker je z meni nerazumljivem stavkom ''če sem hotel to napisat sem nekaj prebral o Evinrudu'' precej čudno formiral post sem mislil, da je enostavno skopiral z nekje.

Je pa žal v tem članku spustil najbolj revolucionaren motor kar so jih v svoji bogati zgodovini naredili, kar je ogromen feler če pišeš članke, pa če je že omenil prvi hitrostni rekord, bi se skoraj spodobilo, da bi še drugega - aktualnega. Manjka mi tudi omemba spektakularnih V osmakov.

Drugače lepo napisano, kot se spodobi za objavo v nekem resnem mediju.

Če men kdo plača za članek na to tematiko, ga tko napišem, da ga bodo še kuharice brale. ;)

Verjetno si tudi spregledal, da je bil clanek objavljen ze davnega 2008 ob stoletnici Evinruda
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Pe Okt 06, 2017 12:14

MareC napisal/-a:...
Verjetno si tudi spregledal, da je bil clanek objavljen ze davnega 2008 ob stoletnici Evinruda

Jaz nisem spregledal. AEgir morda je, ampak včasih se motiti je človeško.

Po mojem je to zdaj prav dobra tema.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta