Uvoz čolna iz Italije
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Re: Uvoz čolna iz Italije
jaz sem poleti se zanimal glede registracije na kapitaniji v SLO.
Vprašanje je bilo točno to: Ali lahko kot Slovenski državljan (prebivališče v Slo), ki ima neregistrirano barko v IT lahko pluje po SLO?
S prve mi niso znali odgovoriti in so rekli, da bodo vprašali pravnika.
Odgovor pravnika luške kapitanije je bil: Plovilo je potrebno vpisati - registrirati za plovbo po SLO območju v primeru Slovenski državljan (prebivališče v Slo)
Zavarovanje pa moraš imeti tako ali tako (moraš povedati, da boš plul po IT, ker je zava. vsota višja po zakonu). Glede težav z zavarovanjem nisem imel četudi je motor 10KM in plovilo ni registrirano.
Vprašanje je bilo točno to: Ali lahko kot Slovenski državljan (prebivališče v Slo), ki ima neregistrirano barko v IT lahko pluje po SLO?
S prve mi niso znali odgovoriti in so rekli, da bodo vprašali pravnika.
Odgovor pravnika luške kapitanije je bil: Plovilo je potrebno vpisati - registrirati za plovbo po SLO območju v primeru Slovenski državljan (prebivališče v Slo)
Zavarovanje pa moraš imeti tako ali tako (moraš povedati, da boš plul po IT, ker je zava. vsota višja po zakonu). Glede težav z zavarovanjem nisem imel četudi je motor 10KM in plovilo ni registrirano.
Trailerpark napisal/-a:Oprostite ampak sedaj mi res ni več jasno. Ko sem klical v kapetanijo kp so mi rekli da bi uvoza bark iz IT. To je bilo vse kar sem se pogovarjal. Tukaj so tudi neenotni odgovori. V sloveniji je toliko zakonov in regulacij glede bark, da mislim da je najboljša ideja da ostane v trstu neregistrirana in jo uporabljam le v it vodah
Jasno, da ni uvoza bark, če smo pa v EU! Ti jo lahko komot registriraš pri nas in nimaš več nobenih težav ne z našimi kapetani in ne z Italijansko guardio costiero.
Najprej je treba popravit naslov posta: Uvoz čolna iz it, ker smo že dolgo v EU in uvoz ne obstaja več tako ni nikakršnih težav registrirat kakršnokoli plovilo v SLO in kaj je tu problem, itak je že vse napisano, samo poste nazaj si preberite. l.p. alesjo
alesjo napisal/-a:Najprej je treba popravit naslov posta: Uvoz čolna iz it, ker smo že dolgo v EU in uvoz ne obstaja več tako ni nikakršnih težav registrirat kakršnokoli plovilo v SLO in kaj je tu problem, itak je že vse napisano, samo poste nazaj si preberite. l.p. alesjo
Točno to kar je napisal @Alesjo......eni pa še kar navajate nepravilne trditve.
eni? misliš mene? 
Nobenega konkretno
Glede nat da smo v EU. in da so državljani članice EU. izenačeni z državljani ITA. mislim da nebismel bit noben problem plut z natante po slovenskem morju. Problem je ker nobena Slovenska zavarovalnica ne zavaruje plovila če ni registrirano v Sloveniji. V italiji pa nisi mogel zavarovat če nisi imel sogiornota v Italiji. Zdaj pa narediš davčno številko v Italiji in zavaruješ na tvoje ime in po italijanskem zakonu imaš vse potrebno za plutje.
Nevam zakaj pa bi lahko plu kot slovenski državljan po slovenskem morju z Belgijsko, Avstrijsko.. Zastavo potem takem si tudi v tem primeru v prekršku.
Nevam zakaj pa bi lahko plu kot slovenski državljan po slovenskem morju z Belgijsko, Avstrijsko.. Zastavo potem takem si tudi v tem primeru v prekršku.
joc2 napisal/-a:Glede nat da smo v EU. in da so državljani članice EU. izenačeni z državljani ITA. mislim da nebismel bit noben problem plut z natante po slovenskem morju. Problem je ker nobena Slovenska zavarovalnica ne zavaruje plovila če ni registrirano v Sloveniji. V italiji pa nisi mogel zavarovat če nisi imel sogiornota v Italiji. Zdaj pa narediš davčno številko v Italiji in zavaruješ na tvoje ime in po italijanskem zakonu imaš vse potrebno za plutje.
A veš, da tako imenovano plovilo natante nima zastave in niti registerske označbe in ne more pluti nikjer na svetu razen v it vodah
Tu gre za en mali problem in to je to da v italiji ni registracije. To je kec vsega kar se tukaj prerekamo. Vse ostale drzave pa imajo registracijo.
Se enkrat povdarjam, da z natante v Slovenijo kot slovenski drzavljan ne gre. Zdaj pa naj dela vsak po svoje. To z codice fiscale v ITA sem ze dal skozi....se vedno pa si SLO drzavljan.
Se enkrat povdarjam, da z natante v Slovenijo kot slovenski drzavljan ne gre. Zdaj pa naj dela vsak po svoje. To z codice fiscale v ITA sem ze dal skozi....se vedno pa si SLO drzavljan.
Evo ta cajt ko sem pisal je @Alesjo napisal tocno to kar jest 
Ok. Potemtakem tudi Italijani nebi smeli pluti po slo in hr morju pa jih je polno in tako tudi legalno placajo plovno dovoljenje. Naj gdo napiše pravno zakonsko osnovo za to prepoved da se nebomo tukaj prerekali.
Seveda plujejo italijani z registriranimi barkami povsod po jadranu, razen z tako zvanimi natante ki niso registrirana pa ne. V italiji obstajajo plovila , ki so registrirana in plovila, ki so enakovredna vrtnim kosilnicam ali televizorjem, ki seveda niso nikjer vpisana, tako je v IT, upam,da je sedaj jasno. Pa lep pozdrav in če bi kdo želel več izvedet naj vpraša pristojne na kapetaniji v trstu .joc2 napisal/-a:Ok. Potemtakem tudi Italijani nebi smeli pluti po slo in hr morju pa jih je polno in tako tudi legalno placajo plovno dovoljenje. Naj gdo napiše pravno zakonsko osnovo za to prepoved da se nebomo tukaj prerekali.
-
toni8
Kolikor jih jaz gledam po hrvaškem delu Jadrana, jih je ravno največ z natante, za kar imajo podobno pravico kot Slovenci do 3m in 5KM brez registracije.
Redko kateri italijan ima natante do 10 m dolžine registriran. A tudi tisti brez registracije plujjo izven ita. voda, tako verjetno so vsi tej v prekrsku. Pa verjetno tudi vsi Slovenci k imajo v Ribiskem naselju tako imenovane natante.
Tukaj je obrazloženo https://www.nautica.it/norme-nautica-di ... ti-estero/ da naj bi imel natante CE certifikat in zavarovanje ter zastavo tako lahko plujes v vseh vodah EU.
Kdo je na strani
Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gosta