koliko hp za izvajanje vodnih športov?
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
koliko hp za izvajanje vodnih športov?
Zdravo
zanima me koliko močan motor bi potreboval za izvajanje vodnih športov(vlečenje tube, wakeboarding...). Trenutno imam čoln Reful 490 open, težak je 400kg s 70hp. Ali je to dovolj močno?
Lep pozdrav
Jakob
zanima me koliko močan motor bi potreboval za izvajanje vodnih športov(vlečenje tube, wakeboarding...). Trenutno imam čoln Reful 490 open, težak je 400kg s 70hp. Ali je to dovolj močno?
Lep pozdrav
Jakob
Re: koliko hp za izvajanje vodnih športov?
Jaz sem pred leti vleku na obroču zeta (75kg) približno, s čolnom 5.25m, motor 50KM pa še trije odrasli na čolnu. Je šlo ko hudič, da je bil več v vodi kot na obroču. Sam čoln ima 350kg motor pa okrog 100kg.
lp.
lp.
-
darkojakob
- Kontraadmiral
Čisto ok...jaz sem imel 60...vlekel sem sina oz. so oni mene na wake-u 80 kg..malo čez
...se nimaš kaj obremenjevat...samo gas 
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
-
Daki
Jakob123, nisi omenil še teže oseb na čolnu. Drugače bo pa 70 KM zadosti za izvajanje vodnih športov.
Ko bos gor ti oa kolega in vlekli dvana gumo pol bo problem. Al enega na wake...bos hitro ugotovu da bo 70km oziroma 1.000 kubicni motor presvoh.
Za optimalno bi moral imet vsaj 1.5 ali najboljse 1.8L motor naprej...115 bi bil najboljsi recimo
Aja....se nekaj: pred leti so spremenili zakone, tako da ce bos delal ta sport bos moral poleg kaska plovila zavarovat tudi gumo ali osebo ki vleces...ce te dobijo da tega nimas adijo plovilo za vedno....
Za optimalno bi moral imet vsaj 1.5 ali najboljse 1.8L motor naprej...115 bi bil najboljsi recimo
Aja....se nekaj: pred leti so spremenili zakone, tako da ce bos delal ta sport bos moral poleg kaska plovila zavarovat tudi gumo ali osebo ki vleces...ce te dobijo da tega nimas adijo plovilo za vedno....
-
toni8
morosito napisal/-a: Aja....se nekaj: pred leti so spremenili zakone, tako da ce bos delal ta sport bos moral poleg kaska plovila zavarovat tudi gumo ali osebo ki vleces...ce te dobijo da tega nimas adijo plovilo za vedno....
Pa še v zapor greš!
Super, najlepša hvala za vaše odgovore. Torej raje tubo kot wake. Na čolnu bi bila 2 pa en zadaj na tubi torej še dodatnih 200kg. Upam da bo šlo.
morosito, to zavarujem pri npr. zavarovalnici triglav? Torej vse, ki jih bom vlekel?
Tle pride prav naslednji rek: If you have everything under control, you're not moving fast enough.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
jakob123 napisal/-a:morosito, to zavarujem pri npr. zavarovalnici triglav? Torej vse, ki jih bom vlekel?
Ne gre za posameznika ampak za dejavnost ki jo pocnes. Pozanimaj se na zavarovalnici...ce te ustavi kapetanija a hrvaskem te bodo vpr 100% za polico
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta