Elan GT 495 F

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
kanto
Kapitan

OdgovorNapisal/-a kanto » Pe Sep 04, 2009 06:40

Fisherman,

hvala za natančen opis postopka impregnacije lesa. To bom zagotovo poskusil, stane me nič. Če mi ne bo všeč še vedno lahko kupim nov les. Kar pa se motorja tiče, pa vem da mi bo dovolj močan. Kot sem že napisal, vse je stvar potrebe in me ne moti če bom pri polni obremenitvi (6 oseb), kar bo zelo poredko, potreboval malo več, da spravim kljun iz vode. Na dopustu sem vedno sam s svojo družinico in vsi skupaj nimamo 200kg. Tako da skrbi s pomankanjem moči nimam. Bolj mi je pomembno to, da je motor tih in zanesljiv.

Danes se odpravljam za vikend na morje na preizkus 8) . Ko se vrnem vam bom postregel s poročilom.

P.S.
Upam, da bom lahko pripel še kakšno sliko v temo ribolov :P :wink: Držite pesti!
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Pe Sep 04, 2009 08:42

Zdravo Kanto. Obilo veselja z čolnom ti želim in dober prijem.
Vendar malo le pazi, je napovedana močna burja. Upam, da se je g. Trontl malo zmotil :) .
Kar pa se tiče firneža, pa sem jaz tudi zagovornik le tega. Da lesu nek žametno - svileni odtenek. Krasna stvar.
LP
Uporabniški avatar
kanto
Kapitan

OdgovorNapisal/-a kanto » Po Sep 07, 2009 20:02

No, čoln je doma. Uspešno je pravil vse preizkuse in bo naslednjih nekaj let naše prevozno sredstvo na raziskovanjih Jadrana in ribolovnih vikendih s klapo!

Trontelj je na žalost vreme napovedal točno kot še nikoli. V soboto je na Krku pihala kar močna burja, valovi do 2m v zalivu. Tako sem lahko čoln preizkusil v najtežjih okoliščinah in moram priznati, da sem bil res pozitivno presenečen. Čoln je odlično držal smer in tudi pri skakanju iz vala na val se mi ni bilo treba držati z rokami (čeprav sem večino časa se :? ). Motor je popolnoma presegel vsa moja pričakovanja, s tremi odraslimi ljudmi na krovu in v močnem čelnem vetru zglisira z lahkoto. Končne brzine nismo morali izmeriti zaradi valov, smo pa zato pri počasni vožnji poskusili s panulo. Sreče tokrat nismo imeli niti pri ribah, zato v rubriki ribolov še ne bo nove teme :cry:.

Skratka, tako čoln kot motor, sta me res prepričala in ni mi žal, da sem se odločil za ta nakup. Upam samo, da bom imel čimprej možnost opraviti tudi preizkus v lepem vremenu, takrat bo vožnja zagotovo pravi užitek! 8)

Lp;
Klemen
primusr
Admiral
Kontakt:

elan 495

OdgovorNapisal/-a primusr » Sr Sep 09, 2009 20:34

Hojla,lahko se pa tudi tako malo poigraš seveda z žlahtnimi materiali.
Slika
Slika
Slika
Fiat Justitia ... Some day....
Uporabniški avatar
kanto
Kapitan

OdgovorNapisal/-a kanto » Če Sep 10, 2009 18:14

Mmmm, zelo lepo! Ali je to tvoj čoln? Res sem tudi sam razmišljal o tem, da bi po tleh položil tik.
primusr
Admiral
Kontakt:

elan 495

OdgovorNapisal/-a primusr » Pe Sep 11, 2009 21:56

Hojla,
ja čoln je moj sem ga malo pred dopustom obnovil z mojim prijateljem, sicer se z tem ukvarjam za posel vendar tega sem še posebno z dušo naredil, ker je to prvi naš čoln in smo z družinico preživeli krasnih 14 dni na Lastovem in njeno prečudovito okolico. Res je mogoče kakšen meter premajhen ampak to je vedno .Če boš rabil kakršno pomoč okoli obnove čolna ali pohodnih površin me kar zavrti na tel in z veseljem bom ustregel vsakomur.
lp
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » So Sep 12, 2009 21:07

primusr mal off topic... a si bil u skriveni luki??? k mislm da sm tm en kombi bel vidu pa da je mel tvoj web naslov gor... sam zihr pa nism...
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
primusr
Admiral
Kontakt:

elan 495

OdgovorNapisal/-a primusr » Ne Sep 13, 2009 08:15

Hoj,Matejc
ja sem bil, in sem bil zelo zadovoljen ,čeprav smo bili z družinico prvikrat tako daleč.. ,no drugo leto imamo namen iti za tri tedne tja dol ,ker nismo pogledali vseh lepot otoka,
Lp
Primož
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » Ne Sep 13, 2009 08:32

No sej letos itak kamor sm prišel je blo kot v Slo. Tudi na Lastovem je blo ogromn Slovencev... No te drugo leto pocukam kje za rokav :wink:
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
Uporabniški avatar
motorni
Admiral
Kraj: Zagorje

OdgovorNapisal/-a motorni » Ne Sep 13, 2009 23:47

Lepo urejen čoln, primusr, čestitke.
Kaj pa bela luč, te kaj moti med nočno plovbo, ko je tako nizko?
Mene je motila, ker je osvetljevala čoln, pa potem slabo vidiš v temo. Z dvema vijakoma sem jo privil na krokodila za pripenjanje, pa jo po potrebi pripnem na tendo in vključim v vtičnico.
Slika
Admiral
Kontakt:

Elan 450F

OdgovorNapisal/-a primusr » Če Sep 17, 2009 18:43

Hoj,
glede bele luči me nič kaj preveč me moti ker jo ponoči nisem uporabljel :oops: . Imam jo samo zato ker tako zahtevajo predpisi ,sem še malo bolj zelen glede plovbe posebno še v mraku ali ponoči, tako,da je letos bil krst z čolnom pa izpit je blo treba naredit, pa z parkiranjem delo, pa z tankanje ha ha ha ha :P :P :D

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti