Rezervarji izven sezone ?
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Rezervarji izven sezone ?
Torej debata je nanesla na zanimivo vprašanje, in seveda 100 različnih mnenj, zato sprašujem še vas ?
Torej ?
Imeti čez zimo v plovilu,ki je v marini v morju poln rezervar goriva, polovico, ali bolj pri koncu ?
Osebno se mi zdi,da je bolje imeti poln tank,saj tako ne more biti v njem vlage in oksidacije ?
Mnenja pa so različna,lahko slišim še vaša ?
Hvala, Lp.Tex
Torej ?
Imeti čez zimo v plovilu,ki je v marini v morju poln rezervar goriva, polovico, ali bolj pri koncu ?
Osebno se mi zdi,da je bolje imeti poln tank,saj tako ne more biti v njem vlage in oksidacije ?
Mnenja pa so različna,lahko slišim še vaša ?
Hvala, Lp.Tex
Tex se popolnoma strinjam s teboj oz. tistimi, ki mislijo, da mora biti rezervoar poln.
Zakaj poln?
Ker noter ni zraka oz, ga je zelo malo, količina goriva je velika in ni nekih velikih temperaturnih razlik in posledično manjše kondenziranje v rezervoarju.
Če pa že imate prazen rezervoar in pozimi kar dobro kondenzira priporočam pred sezono oz. uporabo dodatek, ki ga vlijete med bencin in ki vleče vlago nase, saj se tako znebite nepotrebnih težav.
Jasno še menjava filtra goriva in čiščenje separatorja.
Uspeh zagotovljen
Lp Mitja
Zakaj poln?
Ker noter ni zraka oz, ga je zelo malo, količina goriva je velika in ni nekih velikih temperaturnih razlik in posledično manjše kondenziranje v rezervoarju.
Če pa že imate prazen rezervoar in pozimi kar dobro kondenzira priporočam pred sezono oz. uporabo dodatek, ki ga vlijete med bencin in ki vleče vlago nase, saj se tako znebite nepotrebnih težav.
Jasno še menjava filtra goriva in čiščenje separatorja.
Uspeh zagotovljen
Lp Mitja
- dole
- Viceadmiral
- Kraj: gorenjska - center galaksije
ker mam čolniček na gorenskem pod hribi, kjer je temperaturnih razlik veliko sem imel rost. rezervar pol skroz in se v njem ni nabralo ničesar, kar bi mi kasneje delalo težave težave, niti v separatorju niti filtru nič.
Dobra strvar je bila le ta, da sem malce po gorensko pršparal, ker se je bencin podražu preko zime.
mejte polne rezervarje pa bo
Dobra strvar je bila le ta, da sem malce po gorensko pršparal, ker se je bencin podražu preko zime.
mejte polne rezervarje pa bo
Mene pa zanima kaj je bolje.
Ali kupim dva 53 literska plastična rezervarja ali grem rezat rostfrej in si naredim enega po meri 100 literskega?
Namreč zmontiral bi ga spredaj pred špično klopco. In pa še nekaj kako je v praksi imet 100 litrski rezervar napram enemu 55 litrskemu?
Gre pa za gumona 60Km 2T, autolube, cca 91'
Ali kupim dva 53 literska plastična rezervarja ali grem rezat rostfrej in si naredim enega po meri 100 literskega?
Namreč zmontiral bi ga spredaj pred špično klopco. In pa še nekaj kako je v praksi imet 100 litrski rezervar napram enemu 55 litrskemu?
Gre pa za gumona 60Km 2T, autolube, cca 91'
Izpit za čoln sedaj imam, kaj pa zdaj... na morje seveda.
Lepo je, če imaš dosti velik rezervoar in ne rabiš vsake dva dni iskati pumpo, res pa je, da je za tvoj motor 100 litrov že ogromno. Če ga misliš montirati spredaj je to dobro za balans čolna, saj je skoraj vedno potrebna teža v sprednjem delu, mislim pa da je tam 70 litrov čisto zadosti velik rezervoar, jaz mam 55 litrov RF in je glih primeren da se vozim tam štiri dni ali pa več. Drugače pa če malo izračunaš porabo bi ti 100 litrov zadoščalo za nekje 150 milj.
Guma je guma, zaenkrat.
Razporedil bi jih čimbolj spredaj. Stvar je v tem da če delam iz RF lahko naredim prekate da ni klompanja bencina, uporabim samo eno tipalo nivoja, višino določim sam,... pri plastiki mi pa odpade 10 ur dela, vodotesnega švasanja pri mojstru, rezanja plat, merjenja, montiranja,... pa tudi glede varnosti se bolj nagibam k plastiki ker baje da so problemi pri tankanju goriva in možnosti preskoka iskre ker pištola in RF kanta nista na istem potencialu.
Na motomarinu se ne da registrirat da bi videl cene oz je servis temporarily unavailable. Ima kdo kaj v rokavu?
Na motomarinu se ne da registrirat da bi videl cene oz je servis temporarily unavailable. Ima kdo kaj v rokavu?
seleven napisal/-a:Povej mi kode, pa ti povem nabavne cene za nadalnjo prodajo brez ddv, tako da boš vedel kolk te bodo drapnl...![]()
LP
Tole sem mu pisal:
Zanimajo me cene rezervarjev in sicer moram nekaj skombinirat pa še nisem odločen:
http://www.motomarine.it/scheda.asp?IDS ... PrmFiltro=
4030528
4030535
4030541
4030548
4030554
4030561
4030567
+ cena za 10/180 omov plovec nivoja bencina, ki bo kompatibilen z UFLEX fuel inštrumentom, naj bo vertikalni in mi priporočaj dolžino in tistega, ki kaže realno stanje in se ne zatika.
Thx za info tebi seleven.
Ampak jaz ne morem dobit stvari za nadaljno prodajo kot fizična oseba.
- seleven
- Kontraadmiral
- Kraj: Ljubljana-Krk-Omišalj
- Kontakt:
4030528 = 52,80€
4030535 = 59,88 €
4030541 = 67,20€
4030548 = 70,80€
4030554 = 73,20€
4030561 = 74,40€
4030567 = 79,20€
Cenam je potrebno prišteti 20% DDV in dobiš grosistično ceno. Razlika do prodajne cene je zaslužek prodajalca. V Motomarinu imamo to srečo, da se da izposlovat zelo dober rabat predvsem, če je nakup malo večji.
Dobro pogajanje!
LP
4030535 = 59,88 €
4030541 = 67,20€
4030548 = 70,80€
4030554 = 73,20€
4030561 = 74,40€
4030567 = 79,20€
Cenam je potrebno prišteti 20% DDV in dobiš grosistično ceno. Razlika do prodajne cene je zaslužek prodajalca. V Motomarinu imamo to srečo, da se da izposlovat zelo dober rabat predvsem, če je nakup malo večji.
Dobro pogajanje!
Vzemi vsako stresno situacijo kot pes:
Če je ne moreš požreti ali se z njo igrati,
jo pač polulaj in pojdi dalje...
Če je ne moreš požreti ali se z njo igrati,
jo pač polulaj in pojdi dalje...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov