Nakup bowriderja
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Nakup bowriderja
Pozdravljeni,
Odločam se za nakup bowriderja 18, 19ft
Kaj mi priporočate? Glede na to da je izbire za nakup trenutno zlo malo. se kdo od vas odloča za prodajo?
Hvala za kakšen odgovor.
Odločam se za nakup bowriderja 18, 19ft
Kaj mi priporočate? Glede na to da je izbire za nakup trenutno zlo malo. se kdo od vas odloča za prodajo?
Hvala za kakšen odgovor.
- SebastjanM
- Admiral
- Kraj: Celje
Re: Nakup bowriderja
https://www.mornar.net/Show/boat.asp?ID ... 13490.-EUR
Tale če opis drži je vreden nakupa.
Kaj pa si si zamislil, kolk cekinov, preferiraš katere znamke?
Tale če opis drži je vreden nakupa.
Kaj pa si si zamislil, kolk cekinov, preferiraš katere znamke?
Sem bil pri njih ko so ga vzeli notri. In nekak nism bil navdušen nad ohranjenostjo.
Cenovno pa ni zdej da bom reku da dam max do 15 , ker če je kej pametnega bolše dat 1000 več
Cenovno pa ni zdej da bom reku da dam max do 15 , ker če je kej pametnega bolše dat 1000 več
Ne bi rad pametoval, pa vseeno a si do sedaj že imel kakšnega oz. Kako so z vožnjo zadovoljni ostali člani tvoje posadke. Namreč vožnja po valu spredaj je ubijalska za vratne mišice. Pa zajeti vodo spredaj se tudi da dobro.
kocka napisal/-a:Ne bi rad pametoval, pa vseeno a si do sedaj že imel kakšnega oz. Kako so z vožnjo zadovoljni ostali člani tvoje posadke. Namreč vožnja po valu spredaj je ubijalska za vratne mišice. Pa zajeti vodo spredaj se tudi da dobro.
Sicer nevem zakaj je to pomembno sploh. pač se mi tak čoln dopade in bom to kupu.
Ti kar pogumno, nekateri jih vozimo več kot dve desetletji, ker je tudi nam tak čoln všeč
Na to, kar opozarja kocka, pa se sčasoma navadiš in prilagodiš plovbo različnim razmeram
Na to, kar opozarja kocka, pa se sčasoma navadiš in prilagodiš plovbo različnim razmeram
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
jozko napisal/-a:Ti kar pogumno, nekateri jih vozimo več kot dve desetletji, ker je tudi nam tak čoln všeč![]()
ja, točn tak:D
Pri kakih daljsih plovbah sploh ne v zelo strogem poletju predvsem zenske hocejo sedeti zadaj. Otrokom pa je lustno spredaj.
Ce si fasist sedijo spredaj, drugace pa so zadaj.
Ce si fasist sedijo spredaj, drugace pa so zadaj.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
mi imamo že 10 let stingray 185 lx.
Carsko.
Žena do sedaj vedno sedela spredaj. Uživala. Sedaj so pa otroci zrasli in so jo izrinili iz sprednjega konca (bow).
Ja pa čisto drugačen občutek sedeti spredaj. Imaš res tisti pravi občutek za hitrost, kot bi primerjal hitrost vožnje na motorju ali v avtu.
Ko pa ga stisneš do konca je pa še večji užitek hitrosti.
Sicer imamo v planu kupiti večjega ampak zaprtega (zaradi prenočitve za dan dva na daljših izletih- do sedaj je šlo za silo) in se mi zdi da bomo kar pogrešali odprtost spredaj.
Najdi takega z zunanjim motorjem (več prostora v čolnu).
Carsko.
Žena do sedaj vedno sedela spredaj. Uživala. Sedaj so pa otroci zrasli in so jo izrinili iz sprednjega konca (bow).
Ja pa čisto drugačen občutek sedeti spredaj. Imaš res tisti pravi občutek za hitrost, kot bi primerjal hitrost vožnje na motorju ali v avtu.
Ko pa ga stisneš do konca je pa še večji užitek hitrosti.
Sicer imamo v planu kupiti večjega ampak zaprtega (zaradi prenočitve za dan dva na daljših izletih- do sedaj je šlo za silo) in se mi zdi da bomo kar pogrešali odprtost spredaj.
Najdi takega z zunanjim motorjem (več prostora v čolnu).
SimonJ, si nabavil bowriderja 
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
jozko napisal/-a:SimonJ, si nabavil bowriderja
Sem, nabavil,.. Fourwinsa H180. Zaenkrat zadovoljen.. Glede na korono ko sm že mislil da letos sploh nebo v vodi pa evoga je tut to heh.
SimonJ napisal/-a:Sem, nabavil,.. Fourwinsa H180. Zaenkrat zadovoljen.. Glede na korono ko sm že mislil da letos sploh nebo v vodi pa evoga je tut to heh.
Lepo
Kakšen motor pa imaš in če ni skrivnost, kje letos pluješ
- SebastjanM
- Admiral
- Kraj: Celje
Cestitke!!
To si nabavil onega od prvega lastnika iz Jucce z Volvotom?
To si nabavil onega od prvega lastnika iz Jucce z Volvotom?
-
Sonicus Ud Istre
- Kapitan fregate
- Kraj: Ljubljana / Novigrad
Mene pa zanima, kakšna so mnenja glede splošne dileme bowrider vs "zaprt kljun" (a obstaja kak elegantnejši izraz?) - predvsem s strani tistih, ki imajo take ali drugačne izkušnje z obema vrstama (ali da so imeli v lasti eno in drugo, ali da so najemali/se vozil s prijatelji z obema vrstama).
Namreč jaz sem pri kupovanju čolna (vem, dolga saga, ki še ni končana) najprej bil apriori proti bowriderjem, ampak ker se med oglasi pogosto pojavi tudi ta tip čolna, bi morda bil pripravljen razmisliti tudi o bowriderju.
Moje čisto amatersko razmišljanje o plusih in minusih:
+ plusi bowriderja:
- spredaj lahko voziš še par ljudi (zame večinoma nepomembno)
- pravijo da je vožnja na premcu za potnike bolj vznemirljiva
- predvidevam da je lažji dostop do premca pri vezanju/sidranju, ali pa med ribolovom (slednje zame sicer zelo nizko na listi prioritet)
- dodatni prostor za sedet/zleknit se med zalivčkanjem
- minusi bowriderja:
- spredaj ni kabine za spravit robo (ali so potem kakšni odlagalni prostori v čolno, pod sedeži itd?)
- če je napovedan dež, moraš posebej pokriti še premec (kako se obnesejo tiste posebne cerade, ki vidim da imajo ponavadi tovarniške?)
- a lahko v visokem valu zalije premec?
To so moje misli "na suho" / teoretično, je še kakšen vidik, kaj pravite tisti s konkretnimi izkušnjami?
Namreč jaz sem pri kupovanju čolna (vem, dolga saga, ki še ni končana) najprej bil apriori proti bowriderjem, ampak ker se med oglasi pogosto pojavi tudi ta tip čolna, bi morda bil pripravljen razmisliti tudi o bowriderju.
Moje čisto amatersko razmišljanje o plusih in minusih:
+ plusi bowriderja:
- spredaj lahko voziš še par ljudi (zame večinoma nepomembno)
- pravijo da je vožnja na premcu za potnike bolj vznemirljiva
- predvidevam da je lažji dostop do premca pri vezanju/sidranju, ali pa med ribolovom (slednje zame sicer zelo nizko na listi prioritet)
- dodatni prostor za sedet/zleknit se med zalivčkanjem
- minusi bowriderja:
- spredaj ni kabine za spravit robo (ali so potem kakšni odlagalni prostori v čolno, pod sedeži itd?)
- če je napovedan dež, moraš posebej pokriti še premec (kako se obnesejo tiste posebne cerade, ki vidim da imajo ponavadi tovarniške?)
- a lahko v visokem valu zalije premec?
To so moje misli "na suho" / teoretično, je še kakšen vidik, kaj pravite tisti s konkretnimi izkušnjami?
Sonicus Ud Istre, sem ti poslal zs 
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost