Plovilo do 8m
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Plovilo do 8m
Pozdravljeni morjeplovci!
Na vas se obračam za nasvet katero plovilo kupiti v rangu do 8m. Plovilo bi uporabljali za dnevne, vikend izlete in kakšen tedenski dopust (čoln bo parkiran na lošinju). Želimo si hitrejše plovilo, ki bi imelo potovalno hitrost minimalno 15NM. Najraje bi kupili rabljeno plovilo (lahko tudi novo) staro največ kakšnih 5 let v cenovnem rangu do 60.000 €. V mislih imam predvsem plovila tipa Leidi 660 (+150KM motor), Damor 800 fjaka (230KM motor), Leidi 800 (rabljene se ne prodajajo, nova je izven cenovnega ranga), Damor 900 furia (rabljene se ne prodajajo),... Merry Fisher in Antares nas zaradi kvalitete izdelave in majhne sprednje postelje ne zanimata. Vesel bom vsakršnih predlogov. V kolikor veste, da se bo kakšno primerno plovilo tudi prodajalo (npr. Leidi 800, ko pride ven leidi 990) lahko javite v ZS.
Na vas se obračam za nasvet katero plovilo kupiti v rangu do 8m. Plovilo bi uporabljali za dnevne, vikend izlete in kakšen tedenski dopust (čoln bo parkiran na lošinju). Želimo si hitrejše plovilo, ki bi imelo potovalno hitrost minimalno 15NM. Najraje bi kupili rabljeno plovilo (lahko tudi novo) staro največ kakšnih 5 let v cenovnem rangu do 60.000 €. V mislih imam predvsem plovila tipa Leidi 660 (+150KM motor), Damor 800 fjaka (230KM motor), Leidi 800 (rabljene se ne prodajajo, nova je izven cenovnega ranga), Damor 900 furia (rabljene se ne prodajajo),... Merry Fisher in Antares nas zaradi kvalitete izdelave in majhne sprednje postelje ne zanimata. Vesel bom vsakršnih predlogov. V kolikor veste, da se bo kakšno primerno plovilo tudi prodajalo (npr. Leidi 800, ko pride ven leidi 990) lahko javite v ZS.
Re: Plovilo do 8m
marom napisal/-a:,... Merry Fisher in Antares nas zaradi kvalitete izdelave in majhne sprednje postelje ne zanimata. .
sem imel že prst na tipki - nakazilo, pa me je ista stvar odvrnila od nakupa.
Damorjev se pa ja prodaja kar nekaj po HR. Če ti je tak koncept všeč-a Šibenik 800 pa ne pride v poštev? Ker po kvaliteti izdelave je pred obema,tako pred Leidi kot Damorjem.
Počakajte pa konec sezone. Če bo je kaj.
Počakajte pa konec sezone. Če bo je kaj.
Šibenik je po oznaki res v tem rangu, vendar je precej večji. Pa tudi zagotovo je izven cenovnega ranga, ki sem ga navedel. Šibenik 800 je po videnem bolj primerljiv z Damor 900 furia. Po izdelavi bi rekel, da je Leidi zelo primerljiva s Šibenikom. Definitivno bi šli v nabavo po sezoni.
Kdo prodaja kakšno Leidi 660? Na spletu ni nobene. Zanima nas predvsem nekaj z zunanjim motorjem, sicer bi nam bil zanimiv Damor 800 fjaka.
Lp, Matic
Lp, Matic
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
A si si Leidi 660sploh ogledal, saj nima nobenega prostora, je preveč utesnjena, predusem pa precenjena.Že Leidi 800 je polno ničesar, edino širok prehod do premca.
mašinfirer
habibi Vll napisal/-a:A si si Leidi 660sploh ogledal, saj nima nobenega prostora, je preveč utesnjena, predusem pa precenjena.Že Leidi 800 je polno ničesar, edino širok prehod do premca.
Leidi 660 in 800 sem si ogledal. Glede prostora za čoln te dolžine se ne bi strinjal. Imaš normalno posteljo spredaj (ne kot v raznih antaresih in merry fisherjih te dolžine), zelo lepo vodljiv čoln, ki se dobro obnaša na valovih in nadpovprečno kvaliteto izdelave za čoln tega ranga.
Je pa to seveda stvar osebnega okusa in potreb. Če imaš kakšen predlog za kaj primerljivega (z zunanjim motorjem) bom zelo vesel.
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Se strinjam s tabo, moti me najbolj preoska kabina, ampak to je cena širših prehodov na premec.Po konstrukciji pa je kompaktna in barka, ki ne škriplje na valovih.Zunanji motor je dobra zamisel, ker pridobiš na notranjosti, čeprav sem pristaš notranjih motorjev.Vendar pri tej velikosti, je zunanji motor praktičnejši.Ker verjetno kupuješ bolj dolgoročno, bi ti bila 660, slej ko prej premajhna.Sploh pa, če imaš namen počitnikovat na barki.Mislim pa tudi, da letnik plovila tudi ni tako hudo pomemben, saj letniki, ki so starejši od 10,15 let ne pomeni da so slabi, prej dobri, ker so dočakali ta leta.Plovila so utečena in preizkušena, saj ti pove njihova cena, ki je precej stabilna za polizpodrivne barke.Barke so bolje opremljene, kar tebi prišpara stroške.Meni osebno je Nimbus ali Marex najbolj všeč.Tu letnik ne igra tako pomembne vloge, barke so kvalitetne izdelave in tudi lastniki teh bark vedo kaj imajo.
mašinfirer
habibi Vll napisal/-a:Se strinjam s tabo, moti me najbolj preoska kabina, ampak to je cena širših prehodov na premec.Po konstrukciji pa je kompaktna in barka, ki ne škriplje na valovih.Zunanji motor je dobra zamisel, ker pridobiš na notranjosti, čeprav sem pristaš notranjih motorjev.Vendar pri tej velikosti, je zunanji motor praktičnejši.Ker verjetno kupuješ bolj dolgoročno, bi ti bila 660, slej ko prej premajhna.Sploh pa, če imaš namen počitnikovat na barki.Mislim pa tudi, da letnik plovila tudi ni tako hudo pomemben, saj letniki, ki so starejši od 10,15 let ne pomeni da so slabi, prej dobri, ker so dočakali ta leta.Plovila so utečena in preizkušena, saj ti pove njihova cena, ki je precej stabilna za polizpodrivne barke.Barke so bolje opremljene, kar tebi prišpara stroške.Meni osebno je Nimbus ali Marex najbolj všeč.Tu letnik ne igra tako pomembne vloge, barke so kvalitetne izdelave in tudi lastniki teh bark vedo kaj imajo.
Zunanji motor nas zanima predvsem zaradi enostavnega servisa, enostavne menjave čez npr 10 let, dobrih maneverskih sposobnosti,...
Barka prvotno ni mišljena za bivanje, saj imamo na morju hišo in bi bila namenjena za dnevne izlete in kakšen nekajdnevni (morda tedenski) izlet 2eh oseb. V kolikor bi se za pametno ceno pojavila kakšna 800ka nas zanima tudi to... 110.000€ za dobro opremljeno Leidi 800 se mi zdi preveč.
Sedaj smo imeli 6,5m gliser z notranjim motorjem in Z-peto in si ga enostavno povedano ne želimo več (kupili smo novega). Letnik ne igra vloge kar se tiče plastike, so pa ponavadi na 15 let starem čolnu težave z elektriko neizogibne. Iščemo "ribiški" čoln za naslednjih 15 let. Z notranjim motorjem nas bi zanimal kak Pičuljan 720NG, ki ima motor potopljen (brez škatle) in direktno osovino.
Marom-z vsem dolžnim spoštovanjem-ti ne veš,kaj bi rad.
Sorry.
Sorry.
nac napisal/-a:Marom-z vsem dolžnim spoštovanjem-ti ne veš,kaj bi rad.
Sorry.
Lahko se temu tudi tako reče...Ali pa da sem odprt za več možnosti... Ni vse toplo/hladno
Živijo.
Za dnevne in malo daljše izlete se meni še vedno zdi najbolj praktičen walkaround imaš veliko placa zunaj, če je nad 7,5m ima kopalnico in kabino dovolj veliko za par dni prespat. Mi to počnemo na 6,5m wa z dovolj veliko kabino, da vsi noter prespimo. Za ta denar bi si umislil Marinello 26 cabin.
Lp Miha
Za dnevne in malo daljše izlete se meni še vedno zdi najbolj praktičen walkaround imaš veliko placa zunaj, če je nad 7,5m ima kopalnico in kabino dovolj veliko za par dni prespat. Mi to počnemo na 6,5m wa z dovolj veliko kabino, da vsi noter prespimo. Za ta denar bi si umislil Marinello 26 cabin.
Lp Miha
Ima Miha prav, najbolj primeren za dnevne izlete z možnostjo spanja je walkaround. Je pa res da za nov dober 8m walkaround 60k eur ni dovolj.
Hvala za predlog, vendar nas WA ne zanima. Krmilarska kabina mora biti zaprta, čoln občasno uporabljamo tudi pozimi.
https://www.mornar.net/Show/boat.asp?ID ... 70000.-EUR
Ali lahko poveš kaj te je motilo pri notranjem motorju in Z pogonu?
Ali lahko poveš kaj te je motilo pri notranjem motorju in Z pogonu?
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost